[]

Yahu bu trenin neresi yüksek hızlı tren

Ankara-İstanbul 4:30 saat. Otobüsle de o kadar bilemedin 5 saat. Ben 2-3 saat falan sanıyordum. Trenin ne olayı kaldı ki trafik dışında. Çok saçma geldi.

YHT hep mi böyleydi?


 
Duraklama dolayisiyla olabilir, her rotada karayoluna gore dezavantajli degil. Mesela ben her hafta eskisehir ankara arasi kullaniyorum, otobusle 3 saat civari, trenle 1 saat 15 dk. Durak olmayan yerlerde normal trenin (40-50 km/saat) 4-5 katina cikabiliyor hizi.


  • gibicibicis  (26.02.24 20:34:37) 
normal trenden herhalde %50 falan daha hızlı. onlarla kıyaslamak lazım.
ankara eskişehir arası baya bi durak olduğu için max hıza çıkamıyor, ondan sonra yol düz ve durak az hale geliyor.
adı yüksek hızlı tren, ışınlanmalı tren değil.
  • patronaj1  (26.02.24 20:46:51) 
Rotasından ötürü böyle. Eskişehir üzerinden gidiyor tren oysa karayoluyla Bolu üzerinden gidiliyor. Şu an yeni bir hat projesi var, Ankara-İstanbul direkt Nallıhan üzerinden. Bittiğinde 1.5 saat olacak deniyor, ama kim bilir ne zaman biter


  • but that was just a dream  (26.02.24 20:57:56) 
Marmaray olduğu sürece 1.5 saate hayatta inemez maalesef. Başka çözüm lazım.


  • jackyr  (26.02.24 20:58:50) 
Eskişehir'e kadar ortalama 80 kms gider. Avrupa'da yavaş trenler bile 150 ile gider. Hızlılar 300 civarı. Marmaray hattından bağımsızdır. Otobüs ve uçağa göre şehrin içinden binme inme imkanı vardır.


  • Mistyimage  (26.02.24 21:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.