[]

Eşim, hamilelik ve yolculuk

İşin içinden çıkamadığımız bir durum var. Biz evlendiğimizden beri bir bayramda benim memleketime diğer bayramda eşimin memleketine gitmeyi adet edindik.
Ama bu sene ben hamileyim. Ramazan bayramında 5 aylık, kurban bayramında 7.5 aylık olacağım.
Benim memleketim 4.5 saat eşimin 7.5 saat sürüyor.

Eşim ramazan bayramında ben 5 aylıkken onun 7.5 saat uzaklıktaki memleketine gidelim istiyor. Çünkü 1 senedir gitmedik.
Ben de kendi memleketime gitmek istiyorum çünkü hamileyken 7.5 saat yol gidemem. Zaten sıkıntılı oluyorum orada rahat edemem kendi evimde yatar dinlenirim ama kayınpederimin yanında uzanamam(eşim uzan ne olacak ki diyor)
Zaten kurban bayramında hiç bir yere gitmem kocaman karnımla 7 aylık ne işim var.

Eşim de senin memlekete 4.5 saat gidebiliyorsan benimkine de gelebilirsin mola vererek diyor. Bence ikisi aynı şey değil. Ve eşimin memleketine gideceğim diye hem ekstra uzun yol hem rahatsız bir tatil geçireceğim sonuç olarak iki sene hiç ailemin yanına gidememiş olacağım.

Eşime sen tek başına git diyorum. Onu da istemiyor hem beni tek bırakamazmış hem de ailesi küsüz zannedermiş.


Bu arada eşimin anne ve babasını çok seviyorum onlarla bir problemim yok.

Siz olsaydınız napardınız empati kurar mısınız lütfen ?

 
Hiç hamile olmadım, empatim ne kadsr geçerli olur bilemiyorum ama sana bu kadar zor geliyorsa gitmeyin, nihayetinde gebelik bu, olabildiğince konfor gerek. Hele bir de içine sinmiyorsa bence tamamen planlarınızdan çıkarın şehir dışına çıkmayı, iki tarafa da gitmeyin. Zorlanıyorum demişsin, ayrıca tüp bebek gebeliği ise bence kesinlikle şehir dışına çıkmayın.


  • muhayyer divan  (26.02.24 10:19:11) 
gebeyim. annemin desteğine ihtiyacım var. bu senelik böyle olsun diyin.


  • wild honey suckle  (26.02.24 10:26:05) 
Bu sene bir tane aile ziyareti yapacaksanız onuda daha yakın oturan tarafın ailesi senin ailen olduğu için ve mobilliğini kaybedecek olan da sen olacağın için senin isteğine göre yapmak daha mantıklı zaten.

“Ben tek gidersem küs olduğumuzu sanırlar” bu kadar önemsiz ve hiç bir ehemmiyeti olmayan bir argüman daha görmedim hayatım.
Siz küs olmadığınızı bildikten sonra, küs değiliz diyip geçer. Ailesi de inanmazsa onların bileceği şey. Bu neden önemli olsun ki.


Sen baya bi süre hem hamilelik nedeniyle hem çocuk nedeniyle hareket edemeyeceksin zaten yerinden. Seyahat edebildiğin son günlerde nereye istiyorsan oraya git. Sonrasında o senden bir miktar daha rahat olacak. Bir ayarlama yaparsınız ailesini görmeye gider isterse.
  • zimbirik  (26.02.24 10:31:56) 
Bu sene de onlar size gelsin. Sonuçta memlekete o şehir için gidilmiyor, orada yaşayan aile fertlerini görmek için gidiliyor. Hamile olan kişiye göre hareket etmek gerekir.


  • rock n roll  (26.02.24 10:33:40) 
açıkça konuşulamayacak konular değil.


  • gabe h coud  (26.02.24 10:40:44) 
hiçbir yere gitmeyin


  • Hallegadola  (26.02.24 10:51:56) 
hiç gitmezdim. konuya sadece mesafe/ulaşım olarak bakarsak bence de 4.5 saat gidilebiliyorsa 7.5 saat de gidilebilir. hamilelik kozunu kullanarak annenizin yanına gidebilirsiniz ama :). diğer bayramlarda daha sık gideriz vs. diyip gönlünü de aldınız mı mis gibi :)


  • eisberg  (26.02.24 11:07:36) 
@tnz, ben çağırıyorum zaten bayramda onlar bize gelsin diye ama sanırım eşim bunu ailesine söylemeye çekindi. Bilmiyorum.

7 aylık gidemem deme sebebim tabi ki tatile gidebilirim ama memlekete gidemem. Çünkü çok yorgun oluyorum bazen yüzüm asık oluyor herkes üstüne alınacak. Ama tatilde olsam uyurum tüm gün geçer. Eşim de ailemin yanında da uyu ne olacak ki diyor ama ben yapamam öyle herkes yüzüme bakarken illa ki güler yüzlü olmak zorunda hissediyorum çekiniyorum yani.
  • yenibirgüzelnick  (26.02.24 11:32:18) 
Su an yaklasik 3 aylik hamilesiniz sanirim. Ilk 3 ayki uyku ve yorgunluk 5. Ayda kalmiyor benim cok enerjik gecmisti hic yorgunlugum kalmamisti mesela. Caniniz eşinizin ailesine gitmek istemiyor ve hamilelik gibi makul bir secenek hazirda varken bunu kullanin tabi ki ama 5 ve 7. Aylarda insanlar baya avrupa turuna falan gidiyor gozunuzde buyuttugunuz kadar degil o donemler


  • instant crush  (26.02.24 12:23:07) 
eviniz müsaitse iki aile de hamileliğinizden ötürü biraz anlayışlı olup 1'er haftalık size gelsinler. hem ev içerisinde size yardımcı olurlar hem de kendi odanıza geçip rahat rahat yatıp uzanabilirsiniz.


  • golgi aygıtı  (26.02.24 12:40:56) 
gebelik bir hastalik degil. eger sikintili bir gebelik yasamiyorsaniz yol gitmenizde bir sikinti yok. isterseniz yol üstü bir sehirde bir gece konaklamali gidin.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (26.02.24 12:43:11 ~ 12:43:45) 
Gitmemekle ilgili fazla sebep ve detay vermişsiniz. Vermeyin. "Hamileyken oraya gitmek istemiyorum, bu sene gitmeyelim, çocuğumuzla birlikte gideriz." diyerek geçmeniz lazım.
"5 aylık, 7,5 saat, 7 ay, 7,5 saat, uzanmak, uyku" gibi sebepler söylediğiniz için eşiniz bu sebeplerle ilgili çözümler ve önerilerde bulunuyor. Halbuki sizinki belki de bir miktar "hamileyim ve canım istemiyor" gibi basit bir şey. Eğer öyleyse eşinize o şekilde aktarın.

Not: 7 aylık olduğunuzda da canınız gitmek isterse gidersiniz, şimdiden olumsuz bir şey söylemeyin.
  • michael_knight  (26.02.24 16:37:41) 
hamile olduğunuz için annenizi daha iyi anladınız.
annenizi daha çok özlediniz.
bu sebeple annenize gitmek ve belki de onunla özel şeyler konuşmak istiyorsunuz.

bunları diyeceksiniz :)
  • tabudeviren  (26.02.24 17:34:29) 
geçen sene ramazan ayında 4 aylık kurbanda da 7,5 aylık civarında hamile idim. ramazanda istanbuldan izmire annemlerin yanına gittik. yol uzun değil ama hamile olunca kısa yol bile çok yorucu oluyor. 7,5 saat yorucu bir süre ve he 2 saatte bir mola vermeniz gerekli (doktor bana mutlaka 2 saatte bir durun dinlenin demişti, ki benim hamileliğim sorunsuz geçti) o 7,5 saat size 10 saat olacak. burada önemli olan senin ve bebeğin sağlığı, eşin ve eşinin ailesi bu durumu anlayacaktır. hamile iken insan annesini arıyor ne kadar güçlü bağımsız birisi de olsan.
7,5 aylık iken kesinlikle yola çıkmanı tavsiye etmem (ne ailenin ne de eşinin ailesinin yanına) o bayramda otur evde dinlen, hastane çantanı hazırla bebek eşyalarını hazırla, eşinle son başbaşa tatiliniz olacak bundan sonra artık 3 kişi olacaksınız, bunun tadını çıkar.

  • wendyangelamoiradarling  (27.02.24 13:14:37) 
bu sene hamile olduğunuz için seneye de çocuğunuz doğacağı için gitmeyeceksiniz.

bence gitmek isteyen için bir engel yok.
  • tantunisultansuleyman  (27.02.24 13:52:40) 
bence ekstrem bir durumunuz yok ise 7 aylıkken de 5 aylıkken de seyahat edebilirsiniz. tabii isterseniz. burada kilit nokta sizin ne istediğiniz.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (27.02.24 14:59:43) 
Özel bir sorun yoksa seyahat etmenize mani bir durum yok. Duraklamalarla her türlü gidebilirsiniz. Kendinizi korkutmayın. Kayınpederin yanında da uzanırsınız, çünkü hamilesiniz. Örnek vereyim; 7 aylık hamileyken 4 yaşında bir çocukla İstanbul'dan Kaş'a arabayla gittik, saklı kanyonda gezdim, Termesos'a çıktım.


  • SiyamkedisiZorro  (28.02.24 11:01:16) 
güzel cevaplar zaten gelmiş. istersen 9 aylık hamile ol, istersen her yere gidersin. nazlı biri değilsen veya drama queen lik yoksa çok sorun olmaz. öte yandan eşinin ailesinin yanında en rahat edeceğin zaman hamilelik zamanı olur. istediğin kadar yat veya nazlan..herkesin normal karşıladığı bir durum olur. bana kalırsa bu yıl tatile hiç çıkmayın ve evinizde geçirin. hep bu muhabbetlere kafayı takmamış olursun hem de siz artık eşinle bir aile oluyorsunuz,tadını çıkarın ve kendi çekirdek ailenize odaklanın. ayrıca bir daha başbaşa kalamayacaksınız. bu son zamanların tadını çıkarın ve değerini bilin. bu arada aileler artık 2. planda kalacak. kendi keyfinizden feregat edip geniş ailenin illa ki yanına gitmemiz gerekir moduna giriyorsanız asla bir aile olamazsınız(bunu ancak zamanla fark edersiniz bu arada)


  • hacirotti  (04.03.24 20:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.