[]

haklı mıyım, haksız mı?

30luların ortasında bir er kişiyim. ortam çocuğu değilim. kolay kolay karşı cinsten hoşlanmam ve ilgilenmem. uzun süredir ilişkim de yok.

şirkette aynı projede çalıştığımız bir kızdan hoşlandım. gözüne girebilmek için saçma sapan hareketler yaptım. üst baş, kendime daha iyi bakma vs. vs. bundan dolayı çevremdeki bir kaç kişi durumu fark eder gibi oldu. bunlardan biri benden biraz küçük bir elaman. bana hafiften laf atmaya başladı hayırdır gibisinden. ben de durumu açıkladım böyle böyle diye. bu arada elamanın uzun süreli ilişkisi var. o günden sonra bu eleman benim hoşlandığım kıza yaklaşmaya başladı. aslında çevresindeki bir çok kızla aynı şekilde ilişki kurabilen biri. flörtöz mü denir artık bilemiyorum. ben kıza yanaşmaya çalışırken bu eleman arama duvar ördü gibi bişey oldu. kız da biraz sanki ona ilgi gösteriyormuş gibi bir duruma girdi. saçma sapan bir ortam oluştu. ben de elemana tavır aldım. ne selam veriyorum ne iş yapıyorum. sizce doğru mu yaptığım şey yoksa çok mu ince düşünüyorum. eleman kızla sohbeti ilerletti gibi bişey ama ben biraz geri planda kaldım ve bu durum beni çok gerdi.

ne düşünüyorsunuz. haklı mıyım haksız mı?

 
Her ortamda böyle womanizer tipler bulunmakta. Yürümek istediginiz kizdan bagimsiz olarak da bu arkadasla samimi olmamaniz isabetli bir karar olmus.


  • Yourcousinmarvinberry  (24.02.24 22:06:20) 
Durumu niye açıklıyorsun. Hayırdır dediğinde tersleyeceksin. Başta yanlış yapmışsın. Kızın sevgilisi varsa çocuk ilerleyemez. Sen hedefine odaklan.

Edit: Yanlış yazmışım. Çocuğun sevgilisi varsa ilerleyemez diyecektim.
  • dissendium  (24.02.24 22:11:11 ~ 22:17:54) 
@dissendium

kızın sevgilisi olduğunu düşünmüyorum. öyle olsa ben de niyetlenmem zaten.
  • amerikanhasta  (24.02.24 22:12:59) 
Tavır alacağına "hayırdır birader sen ne ayaksın" desen, bütün her şey çözülecek


  • etna  (24.02.24 22:14:40) 
ooo taht oyunları, madem adam sevgilisi olmasına rağmen kıza yazıyor, kızın yanındayken onun sevgilisi olduğunu belirten bir şey sor :) ha kimi kadın veya erkek sevgilisi olan kişiyle ilişki yaşamakta sorun görmüyor belki birbirlerinden etkilenip bunu umursamazlar ama oğlan kıskançlıktan senin önüne taş koydu gibi hissediyorsan sen de bi adım at için ferahlasın.

Bu arada iş yaptığın kişiyle bu sebepten hiç konuşmamak kötü. İşini engellememeli.
  • nhk ni youkosu  (24.02.24 22:14:43) 
@nhk ni youkosu

kız elemanın bir ilişkisi olduğunu biliyor zaten. ilginç bir durum. ben de bunu anlamıyorum zaten.
  • amerikanhasta  (24.02.24 22:29:52) 
Çocuğun sevgilisi o kız olabilir mi?


  • dissendium  (24.02.24 22:36:52) 
Anlattığınız haliyle haklısınız tabi ki.

Ama böyle durumlarda sizin durumunuzda olan kişilerin olayları olumsuz değerlendirme olasılığı da var. Çok somut bir şey söylememişsiniz, sadece kendi izleniminizi aktarmışsınız. Bu bahsettiğiniz adam önceden nasıldı, sonra ne yaptı da yakınlaşmaya çalıştığına kanaat getirdiniz, bunun sizin bu kişiye açılmanızdan kaynaklı endişelerinizle bir ilgisi var mı bilemiyoruz.

İnsanlara gidip birisi benim hoşlandığım kişiye, bunu bile bile yaklaşıp aklını çelmeye çalıştı buna bozulmakta haklı mıyım diye sorarsanız bunun cevabı evrensel denebilecek şekilde evet olur. Kimse aksini söylemez.
  • akhenaten  (24.02.24 22:43:10 ~ 22:44:25) 
Eleman ile kiz ayni is yerinde calisiyor. Sohbet edebilirler. Bir seylere gulebilirler. Yakin calisabilirler. Aralarinda bir sey olmayabilir. Ola da bilir. Life happens. Adamin yanlis yaptigi bir sey yok. Bu kisim seni hic ilgilendirmez.

Senin elemanla konusmaman, elemanla is yapmaman buyuk yanlis. Isyerinde takinilabilecek en cocukca tavir budur saniyorum.

Insanlarla yuzeysel sekilde konusmaya devam et, isini yap evine git.

Kiza acilmak icin yesil isik da yok saniyorum. Olsaydi bilirdin. Kahve icmeye davet edebilirsin. Hayir derse, usteleme tacize girer. HR dahil olabilir bu islere. Is yeri bu tur girisimler icin en kotu ortamdir.
  • thetruenorthstrongandfree  (24.02.24 22:48:31) 
Ilk yorum +1 iyi yapmissin. Kiza da elemana da siktir cek. Kiz isterse kendisi gelir sonra


  • floydian  (24.02.24 23:07:40) 
@dissendium

hayır tabi ki. elemanın kız arkadaşı farklı kişi. biliyorum.
  • amerikanhasta  (24.02.24 23:11:42) 
gidip çocuğa iş koy.


  • OgutucuRecep  (24.02.24 23:17:12) 
sevgilisi olduğu halde ve senin o kızdan hoşlandığını bildiği halde o kıza yürüyen çocuktan bir bok olmaz. iş harici iletişimi yok et bununla.

kız o çocuğun ilişkisi olduğunu bile bile ona yakınlaşıyorsa kızdan da bir bok olmaz.

ilgini belli ettin mi bilmiyorum. eğer ilgili belli ettiğin halde bu elemanla yakınlaşıyorsa unut gitsin zaten.
  • tabudeviren  (25.02.24 00:17:14) 
Kanka burda yapman gereken tek şey onu rakip olarak görmemen. Elbette rakipsiniz doğanın kanunu bu ama senin bunu ona hissettirmemen lazım kıza yürüsün kız sevgilisi olan birine yanaşacak kadar aptalsa zaten bi cacık olmaz. Cool davran zayıf olma


  • olaylar olaylar  (25.02.24 02:12:43) 
dissendium +1
eğer arkadaşın falan değilse ona ne?
bir de herif tam yağuşakmış. sevgilisi var, ama senin yürüdüğün kadına yürüyor. yağuşak.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (25.02.24 02:59:58) 
-iş arkadaşınıza durumu açıklamış olmanız hata.
-eleman kıza yürüyorken elemanı kenara çekip "birader sen ne iş?" demek yerine pasif agresif tavırlara girmeniz hata.
-bu tarz bir durumun işyerinde yapmanız gereken işleri etkilemesine izin vermeniz hata.

Elemanın yaptığı şey erkeklik koduna aykırı. Ama onun yaptığı onu bağlar. Sizin yapmanız gereken şey elemanla iş gereği girmeniz gereken iletişime girip iş harici muhatap almamak. Kızdan da hala hoşlanıyorsanız direkt kahve içmeye davet etmek. Anlattığınız kadarıyla büyük ihtimalle kız hayır diyecek, yine de denemeden belli olmaz.
  • pispinti  (25.02.24 12:49:21) 
ya abi haklısın ama stratejik olman gerekiyor.
heycan yapma ne kaybedebilirsin kafanda tart
git kızla konuş açık açık ben senden hoşlanıyorum, senden beklentim var, görüşelim yada ben umutlanmayim boşuna diye. tabi öyle pat diye söylenmez çok beklemeye de gelmez.
sana köstek olana gelirsek, aranı bozma onunla, o kızla konuşurken araya girip pat diye senin nişanlın sevgilin nasıl diye sor. sik at. sonra selam ver. o senden korksun. yanlış yapan o sen değilsin.
  • aloneinthedark  (27.02.24 10:50:16) 
* şirkette aşk ilişkisi ilk hata, eninde sonunda iş hayatını bozar
* kankanız olmayan birine kızdan hoşlandığınızı açıklamanız ikinci hata, kıza yazmasa bile şirkette rakip olmanız sebebiyle sizi komik duruma düşürebilecek bir koz vermişsiniz adama
* adamla selamı kesmeniz ve iş yapmamanız üçüncü hata, şahsi meselelerinizi iş hayatınıza yansıtmayın, yarın öbür gün siz haksız çıkarsınız.
* adamın sevgilisi olduğunu bildiği halde kız adama pas veriyorsa kız düşündüğünüz kız olmayabilir, ama bu konuda siz şu anki durumu yanlış yorumluyor olabilirsiniz, belki de sadece sosyal anlamda arkadaşlık yapıyorlar
* benim size tavsiyem her şeye temiz bir format atın. Adamla konuşmaya başlayın (kanka olmayın, normal iş konuşması), kadına iş harici yüz vermeyin. Bir ihtimal kadın bu değişim sonrasında sizden gelen ilginin kesilmesini yadırgayarak sizinle ilgilenmeye başlayacaktır. Böyle biri sizin istediğiniz biri midir, ona da siz karar verin.
  • SiyamkedisiZorro  (28.02.24 11:22:37) 
burda bi haklilik haksizlik durumu yok, bence. karsidaki eleman tarzi tipler her yerde ortamda bulunur; senin ondan daha girisken olman gereki bu tip durumlarda.

ama yukarda da yazilmis, don't shit where you eat. sirket icinde bu tip seylere cok gerek yok bence.
  • bay b  (28.02.24 11:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.