[]

hosteslikten istifa eder miydiniz?

diyelim ki henüz 20'li yaşlarınızın başındasınız ve hostessiniz, yaklaşık 3 yıldır bu mesleği yapıyorsunuz. ama işe giderken her gün çok stresli gidiyorsunuz ve ölene kadar bu mesleği yapamayacağınızı düşünüyorsunuz. fiziksel olarak güçlü olmanızı gerektirmesi bunun için en büyük sebep. işi bırakmak istiyorsunuz ama bırakırsanız hemen girebileceğiniz başka bir iş yok ve ömürlük iş bulmak istiyorsunuz, yani bir mesleğe yoğunlaşıp sonsuza kadar onu yapmak ve sektör değiştirmemek istiyorsunuz.

para konusunda çok sıkıntınız yok, aileden destek var. ama başka işleri denemek istiyorsanız istifa etmek zorundasınız çünkü diğer opsiyonları yapabilir miyim diye denemek için zamanınız ve haliniz yok. istifa ettikten sonra tek tek deneyebilirsiniz. opsiyonunuz da çok yok. istifa edeceğinizi söylediğinizde de çevrenizdekiler hazır bir işi bırakırsanız büyük aptallık yapacağınızı söylüyor.

bu söylediğim durumda olan bir arkadaşım, psikolojik olarak kendisini kötü hissediyor ve karar veremiyor. ben istifa etmesini söyledim ama başka fikirler de almasını istiyorum. sonradan pişman olmaktan korkuyor ve bulacağı başka bir işte daha fazla mutsuz olur muyum diye düşünüyor. ama her gün bu işi yapmaktan çok yorulduğunu ve psikolojik, fiziksel olarak çok yıprandığını söylüyor. bu arada dediğim gibi kendisi 20'li yaşların başında, iyi bir üni mezunu, yabancı dil vs. var. cevaplarınızı ona okutacağım. fikirleriniz için teşekkürler şimdiden.

 
türk hava yolları'nda çalışıyorsa "yere geçme" denen bir şey var diye biliyorum. belki hoşuna gidecek bir ofis işine geçebilir..


  • tabudeviren  (20.02.24 23:58:56) 
Ben bu işten sıkıldım, bırakayımda yani nasıl olsa bir iş bulurum düşüncesinde. Yeni iş konusundada yani kafasında oluşmuş bir şeyde yok. iyi üni mezunu, yabancı dil vs. ile asgari ücretle bir yere girince ayrıldığına çok pişman olacak bence.


  • Tina  (21.02.24 00:42:23) 
Benim arkadaşın eşi hostes. Bana iş hayatlarini anlatti; evet herkesin iş hayati kendine, çok daha zorlu ve kötü maaşlı işler var ama kolay bir iş kesinlikle değil ki içinde insan olan işlerin çoğu zor oluyor. O yüzden ben kişiyi anlıyorum.

Evet yer hizmetleri gibi şeylere gecmeyi deneyebilir misal. Yani şirkette kalıp bu taraftan uzaklasmak bir seçenek olabilir.

Onun dışında bence bir linkedin yapsin, hostes olup sonra başka iş yapanlar ne yapıyor diye baksın.
  • logisticsmanager  (21.02.24 01:24:54) 
parasiz da yaparim yeter ki seveyim diyorsa baska is bulur asgari masgari. yasi gencken vazgecsin bu isten yeni bir seye junior olarak baslayabilsin. sadece sunu anlamadim hangi alanda calisabilir baska? bunu belirleyip internetten ilan, irtibat bakmasi gerekir. cevresindeki insanlarin tepkisi cok siradan


  • ala09  (21.02.24 07:26:53) 
yere geçmek derken yer hizmetlerini (tgs)kastetmiyorum. tabi bu da olabilir ama thy'nin yerleskeleri var bir sürü. onlarda farklı alanlarda çalışma imkanı olabilir.


  • tabudeviren  (21.02.24 12:56:52) 
thy'de hostes ise ayda 50k kenara koyabiliyor olması lazım. 10 yıl çalışsa her ay 50k yatırım yapsa çok deli parası olur 10 yıl sonunda hiçbir iş yapmasına bile gerek kalmaz.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (21.02.24 13:29:55) 
@ala09 normalde ingilizce öğretmenliği mezunu. öğretmenliğe sıcak bakıyor.
@arbre sorun şu ki çalışırken başka bir işe girmek zor onun için. iş bulmak için zamana ihtiyacı var onu da çalışırken yapamadığını söylüyor. ancak istifa ettikten sonra gerekli zamanı ve gücü bulabilirim diyor.

  • cenkay burker  (21.02.24 15:07:06) 
Ben istifa etmezdim de iş arama kısmı o kadar zor bir şey değil. İngilizcesi iyiyse speaking öğretmeni olarak okullarda çalışabiliyorlar bildiğim kadarıyla. Yanlış yönlendirmeyeyim. Ayrıntıları kesinlikle araştırın. Aynı şekilde İngilizcesi iyiyse şirketlerin dış ticaret departmanları için açılan ilanlara başvurmak, email olarak CV atmak çok zaman almayacak bir şey. Bence vitesi artırıp yurt dışına gitsin. THY'de hostes olduysa ABD'de hostes olmaya çalışsın.


  • dissendium  (21.02.24 18:04:55) 
yani yapmak istediği iş daha stresli ve daha az kazandıracak bir şey çıkabilir, tam tersi de olabilir. thy hostesi ise devam etsin değilse bıraksın derim.


  • basond  (24.02.24 22:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.