[]

Deterjan üreticisine dava açmak

Merhaba. Uzun süredir kaşıntı şikâyetim vardı. Burada da sormuştum. Uyuz şüphesiyle acile ve özel hastaneye de gitmiştim. Bir aydan uzun sürdü. Bir anda bunun deterjandan, yumuşatıcıdan kaynaklanabileceği aklıma geldi. Dr. House sahnesi yaşadım resmen. Gerçekten de şikâyet yumuşatıcı kullanımından sonra başladı. Daha önce yoktu. Ailede herkeste kaşıntı var. Tek mantıklı seçenek bu çıkıyor. Üstüne dermatolojik olarak onaylanmıştır yazılmış. Eniştesine mi onaylatmış üretici. Ne test raporu var ne başka bir şey. İnternette de bir sürü şikâyet buldum. Bu alerjiyi destekleyen. Hatta kaşıntı sonrası kabarcıkların görüntüsü bile aynı. Kardeş burası ABD değil dediğinizi duyar gibiyim ama insan sağlığı bu kadar değersiz olmamalı. Dava açsam mı? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Sağ olun.




 
Vücudunuzdaki kaşıntıların deterjandan olduğu teorisini destekleyecek doktor raporu olduktan sonra elbette dava açabilirsiniz. Şöyle ki, "dermatolojik olarak onaylanmıştır" ibaresi pazarlama amaçlıdır ve belli kriterlerde küçük bir grupta yapılan çoğunlukla gönüllü testlerin sonucudur. Sağlık Bakanlığı onayı olmadan bu ifade ve benzerleri tıbbi bir kesinlik içermez. Yani dava açtığınızda "ürünümüz sağlıklı cildi tahriş etmez. 'dissendium' alerjik reaksiyon göstermiş, bizlik bir durum yok" denilebilir.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (19.02.24 03:31:50) 
Memlekette dünya kadar deterjan alerjisi olan insan var.
Yalnız değilsin.
Sakin ol.
Şunları dene.

www.e-bebek.com

Not: Espiri değil. Deterjan alerjisi olanlar bunlardan kullanıyor.
Bir de ürünün taklit ürün olma ihtimali var.
  • Mirket  (19.02.24 10:27:27 ~ 11:01:33) 
Merak edip baktim; sikayetvarda bütün deterjan markalari için denmiş bu.
Ki zaten dermatolojik test edilmiş demek "bu kimseye alerji yapmayacak" demek değil. O imkansiz bir şey. Bugün dermatolojik kremlerde bile yan etki olabiliyor.

Yani şirket yasalara uyduysa (misal o fake yazi fake değilse ve sirket içinde yasakli madde falan kullanmadiysa) bir şey olmaz. Ne ilk ne son olacak bu tarz üründen alerjik reaksiyon olan kişi.
  • logisticsmanager  (19.02.24 10:55:53) 
Dermatolojik test ibaresi tamamen fiyasko hepsi için. Ben mesela çok ünlü markanın çok az kimyasal içerdiği için daha “temiz” bir şampuanını kullanmıştım ve kafamda kocaman yağ bezesi oluştu ömrümde böyle bir şey olmamıştı neredeyse ameliyatla aldıracaktım neyse ki geçti. Sonra şikayet maili aldım “ı mırın kırın telafi edelim filan” bedava ürün yollamak istemediler cevap dahi yazmadım. Bunların üstüne para verilse kullanılmaz çoğu marka çöp gibi üretim yapıyor.


  • titanic kemancısı  (19.02.24 13:07:45) 
Dermatolojik onay hiç alerji yapmaz anlamına gelmez. Bu kriteri koyan otorite (devlet) de bunu beklemez. Bu ifade yüzde bilmem kaç oranının üstünde olmadığını ifade eder. Bu ifade de sizde allerjik reaksiyon yapmaz demek değil.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (19.02.24 19:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.