[]

Kamera açık sınav yapıyor musunuz

Merhaba. Bir iş için İngilizce sınavı gönderilmiş. Kamera açık olacakmış. Bu bana saygısızlık geliyor. 30 yaşındayım. Bu yaşta ne yapabilirim. Çocuk olsam anlarım. Prensibime aykırı geliyor. Siz bu tip şeyleri kabul ediyor musunuz? Siz yapar mıydınız?




 
Kabul edilmeyecek bir şey göremiyorum ben şahsen. Ortada bir prosedür varsa buna uymak durumundayız. Bunun yaşla cinsiyetle eğitim durumuyla vb ilgisi de yok, sonuçta sizi sınava tabi tutan kişi sizin karakterinizi, ahlak ve etik anlayışınızı bilemez.


  • @stubborn inferno  (15.02.24 12:42:20) 
İş hayatında ahlak yok artik. Cok donanimli biriyseniz posta koyup gecin. Yoksa eziyet cekmeye devam.


  • halk  (15.02.24 12:50:53) 
yaşla ne alakası var bunun? herkes hile yapabilir.

yapıyorum.
  • jelly bear  (15.02.24 12:58:51) 
Yaşla ilgili bir şey yok, yüksek lisanstayken sınavlarda gözetmenlik yapıyordum, ben 22 yaşındaydım. Sınavlarda en çok kopya çekenler lisans öğrencileri değil benim yaşı sebebiyle kopya çekiyorsunuz diye uyarmaya utanacağım MBA öğrencileriydi


  • ted  (15.02.24 13:14:52 ~ 13:15:48) 
ben kopya çekerim yani eğer kontrol mekanizması yoksa. Kontrol mekanizması varsa ve atlatabiliyorsam da çekerim. Sınavın amacı bir şeyi bildiğini ölçmek değil, o sınavı geçebiliyor musun ona bakmak. İngilizce bildiğimi ölçmek istiyorsa otursun benimle konuşsun ya da önceden yaptığım işlere baksın. Bana sınav yapıyorsa ve bir kontrol mekanizması koymadıysa boş boş işlerle uğraşmamak için kopyamı çekip işi bitiririm.

Böyle bi sınav gelse ve zorunluysa girerim sınava ama zorunlu değilse kamera açık işle uğraşmam. Kopya çekemeyeceğim için başarısız olmam sınavda ama önemsiz bi iş için o çabayı sarf etmek istemem yani
  • nundu  (15.02.24 14:06:55) 
sorun kurallarin olmasi degil, herkese farkli uygulanmasi ile ilgili olmali bence. boyle bir durum yoksa sizin karakterinizle bir alakasi yok kurallarin. yoneticiyim is hayatinda bu tavrin bana verecegi mesaj, daha hic tanimadigim, kendisine ve karakterine iliskin hicbir bilgim olmayan bir insanin prosedurleri kisisel algilamasi, prosedurlere uyma ve takip etme yetisinin olmadigi olurdu sanirim. dolayisiyla da kurumsal bir sirkete uyum saglayamayacagini dusunurdum. bir de burada arkasinda durmaya calistiginiz prensip nedir? onu da anlamadim.

yurtdisinda master doktora sinavlari da boyle yapiliyor.
  • kassiopeia  (15.02.24 14:09:14) 
Yaparım. Prensibine aykırı geliyorsa söylersin. Ama alacağın cevaplara hazırlıklı olman gerekiyor.


  • sevilen progressive türkücü  (15.02.24 15:40:51) 
Yaparım ben. Çekmiyorsanız zaten sorun yok bu şahsınıza bir hakaret değil başvurduğunuz firmanın size babanız gibi güvenmesini beklemeyin. Bir adaysınız işte.


  • enteg  (15.02.24 18:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.