[]

Bulaşıksızlık fantezim

Makineye atılamayacaklar:
çizilen, hassas teflonlar ve benzeri tavalar
Plastik ürünleri içeren kap, bıçak, mutfak aletleri, çizilmezlik sağlayan tahta kaşıklar

Üşengeçlikten lavaboda birikiyorlar. Eşşek kadarım napim sevmiyorum işte. Olmuyor yıkamak istemiyorum. Makine yanda duruyor ama bunları atamıyorum.

Bu ürünlerin aynı işlevde olup sağlık bozmayan ve makineye atılabilen muadilleri var mı?

Özellikle çizilmez tava
Sapı tahta ya da plastik olmayan bıçak
Çizmeyen, sıcağa dayanıklı yemek karıştırma kaşığı (tahta olmayacak)

 
Çelik tencere, tava+1 teflon, granit hepsini attım. Kafam rahat şimdi. Yağsız yeme gibi bir derdiniz yoksa çelik alın geçin.


  • gnosis  (11.02.24 10:40:59) 
tahta hariç her şeyi atıyorum makineye. bi de döküm tava hariç. +bıçak
bi sıkıntısını görmedim. plastikler atılır gayet.

  • jelly bear  (11.02.24 11:58:34) 
Döküm tava, kaliteli bıçak ve elde yıkanması gereken birkaç cam bardak, tabak dışında her şeyi makinede yıkıyorum. Tahta kaşığı da makinede yıkıyorum, benim el deterjanıyla 30 derece suda yıkamamın daha iyi olduğuna ikna olamadım.


  • kobuzchu kiz  (11.02.24 12:51:01) 
Silikon kaşık, spatula bunlar işinize yarar bence.

Tahta kaşıkları ben de makineye atmayı sevmiyorum ama bazen atıyorum. Tahta kaşıklar içine bulaşık deterjanını çekiyorlar. Sağlıklı bir şey değil.
Plastikleri de koyuyoruz.
Yumurta bulaşmış tavaları da bulaşık makinesine koymuyoruz.

Bazıları her şeyi bulaşık makinesinde yıkıyorlar. Bardaklarda koku oluyor o zaman da.
  • sevilen progressive türkücü  (11.02.24 15:46:01) 
Tahta kaşık yerine şu setteki şeyleri kullanabilirsin bak

www.tefal.com.tr

Ama ben teflon meflon dinlemeden her şeyi atıyorum makineye. Sadece tahta kaşıkları atmıyorum. Bi de plastik saklama kaplarını atmıyorum. Onun dışında yok bıçak yok bilmem ne hiç ayırmıyorum uğraşamam onunla.
  • turuncu tonlarda  (11.02.24 21:16:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.