[]

Kadın başına Rusya

Merhaba,

İki kadın arkadaş Rusya’ya gitmek istiyoruz, turist olarak. Nasıldır? Güvenli midir? Bir Türk turist, Rusya’da ne yapmaktan hoşlanır?

Bilenler bilgi verebilir mi?

 
Ben hic gitmedim de Rusya'nin neresine gideceginizi yazarsaniz daha net cevap gelir.


  • hot potato  (07.02.24 19:25:28) 
Benim izlenimim şöyle.
Kadın ya da erkek olmanız bir şeyi değiştirmez. Ortadoğu gibi değil. Cinsel ayrımcılık yok.

Yoğun turist alan yerler dışında turistin ne olduğunu bilmiyorlar. Bizim ülkedeki turiste yardım kavramının zerresi yok. Yabancıysan niye buradasın tavrı var.

İngilizce bilen sayısı çok çok az. Ortak dil bulamıyorsun. Garsona yarım yamalak bir şeyler söylüyorsun. Garson senin anlamayacağını idrak edemeyip dümdüz konuşuyor. Anlaşmak büyük sıkıntı.

Latin alfabesi çok çok az. Tüm tabelalar Kiril. Kiril'e hakim olmazsan yol bulma konusunda büyük sıkıntı yaşarsın.

Moskova'ya gideceksen metro uygulamasını telefonuna indir. Metroyla gidemeyeceğin yer yok ve istasyonlar sanat galerisi gibi.

Metro istasyonlarında yürüyen merdivenlerin altında kabin gibi bir yere oturmuş merdivene bakan kadınlar var. Sakın bir şey sorma, çok pis tersliyorlar.
  • Mirket  (07.02.24 20:56:03 ~ 21:01:42) 
Kadın olarak erkeklerden daha güvende hissedeceğiniz belki tek yer Rusya olabilir, Rusya'nın neresine gidiyorsunuz bu arada, ona göre yapılacak aktiviteler değişiklik gosterebilir


  • adventchant  (07.02.24 22:32:40) 
St Petersburg’a gitmek istiyoruz


  • damba  (08.02.24 06:39:52) 
St. Petersburg 'da epey yasadim, su an da oraya yakin bir konumda yasiyorum.

Mirket iyi aciklamis.. Burasi avrupanin en guzel sehirlerinden bir tanesi, parklari, tarihi dokusu, tiyatrolari ve muzeleri ile cok guzel zaman gecirebilirsiniz. Zaten belli basli yerler var, bir gun ayirip ancak bitirebileceginiz, hatta bitiremeyeceginiz.

Gez gez bitmez, muzeler bitmez.

Ancak evet alfebesine onden bir calismaniz lazim, hizlica ogrenirsiniz zaten zor degil. Dil konusunda her halukarda sikinti olacak ama merkezde fena degil yine ingilizce seviyesi. Ulasim sikintisi yok, metro, tramvay, otobus her yere var ve kolay. Ek olarak kadinlarin en guvenli oldugu yer yuzu topraklarindan birisi olabilir burasi, o konuda hic kuskunuz olmasin.
Son olarak da yazin gelin mumkunse, kisi da cok guzel ancak usursunuz :)
  • va  (08.02.24 08:48:38) 
@va çok teşekkür ederiz detaylı yazınız için :) gerçekten çok merak ediyoruz, ayrıca sanatsal etkinliklerini de ayrıca merak ediyoruz :) suluboya da alabilirim sanırım geldiğimde :’)


  • damba  (12.02.24 00:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.