[]

Tek Başına Japonya

Merhaba,
Daha önceden avrupa da tek başıma gidip gezmişliğim var ama bu kadar uzak, ve uzak doğu olması biraz gözümü korkutuyor.
Mart ayı için Japonya 1 haftalık tek başına olur mu?
1 hafta az mı çok mu bilemedim. Ne kadar bütçe ayırmalıyım uçak bileti hariç. Tabi bu biraz harcamaya bağlı da alkol falan kullanmıyorum sadece kültür gezisi gibi.

 
Bir hafta insanın yalnız tatil yapması için uzun fakat bu kadar uzun yolculuk yaptığınıza değmeyecek şekilde de kısa bir süre. Paradoks.


  • ruhen hastayim ben  (06.02.24 21:05:45) 
Maddi imkanın ve zamanın varsa daha uzun süreli bir tatil planla derim, yol uzun min 1 gün yolda geçecek, sonra yol yorgunluğu min 1 gün de dinlenmen lazım, 1 gün de geriye dönüş desen kaldı elinde 4 gün. Gittiğine değmez, çok üstünkörü bir tatil olur. Ayrıca esas tatil tek başına olur bence, kimseye bağlı kalmadan kafanın estiğini yapabilme esnekliği süper bir olay. Bence gitmişken min 15 gün hatta mümkünse 1 ay planla, yoksa ben japonya ya gittim diyebilmek için gitmiş olursun.


  • zikardo  (06.02.24 22:16:05) 
zaten 2 gün jetlagten dolayi cöp.
ben olsam 2 hafta planlardim.
ucak biletleri pahali, japonya pahali diye biliyorum. degmesi lazim

solo travel da 1 aya kadar okay bence. zaten yolda insanlarla da tanisiliyor.
  • sonsuz  (06.02.24 22:19:22) 
Tokyo çok güzel, 4 günde yeter 1 ayda. Yani bütcen ne kadar yetiyorsa git.
1 gün get your guides tan hakone turu al.
Diğer günlerde sıkı bir programla ana yerleri görürsün.
bir tek starbucks reservede çok para harcadım yemek ve kahveli kokteyller için.
Yeme içme ucuz aslında, 7eleven ve bu tarz marketler adım başı var. Oradan alıyordum. Ayak üstü gezerken yiyordum.

Tek gittiğim için havaalanında sim kart aldım, internet için 5000 yendi 5 gün için. Wifi belki heryerde vardır ama ben risk almak istemedim. Google maps çok iyi çalışıyor başka şeye gerek yok.
Suica kart yine havaalanından alacaksın, ben bu kartı markette de kullandığım için çok kez para yükledim hatırlamıyorum.

Team labs vs gibi ücretli yerleri bulursun zaten ama tapınaklar ücretli değil. Ben disneylanda falan gitmedim.
Paraları mega don kişotta yedim. Alışveriş yapmayacaksan büyük bir masrafın olmaz. Youtubeta falan bak oradan fiyatları çıkarırsın. Ama kabaca ürün başı 1000 yen atıyorum yüz yıkama jeli vs.

Japonya da insan gürültüsü yok ama sanki atari salonu gibi yapay gürültü çok, mutlaka ağrı kesici al, bir gün otelden çıkamamıştım yorgunluktan.
  • durgunfoton  (06.02.24 23:43:43) 
Japonya tek başına gezilebilecek oldukça güvenli bir ülke. Mart ayı bazı şehirlerde sakura dönemi olduğu için nispeten kalabalık da olur. Lakin 1 hafta Japonya için az kalır. Ben 8 gün tek başıma gezdim, 3-4 gün daha olsaydı dedim. Zira Japonya sadece Tokyo'dan ibaret değil, özellikle de Kyoto gezilmeden Japonya'yı gezdim denilmez. Bana göre en azından 2 hafta kalınmalı. 5'er gün Tokyo ve Kyoto, 4 gün de Osaka ve çevresi (Kobe, Nara ve isteğe göre Hiroşima vs..) Süre kısıtlıysa 4-4-2 veya 3-3-1 şeklinde de planlama yapılabilir ama 10 gün altını tavsiye etmem.

Japonya, özellikle Tokyo çok pahalı olarak bilinir, ancak Japon Yen'i son 3 senede Dolar karşısında neredeyse %50 değer kaybetti, dolayısıyla ben Japonya'yı oldukça uygun fiyatlı buldum. Özellikle Tokyo dışındaki şehirler aşırı uygundu. Avrupa tatiline göre neredeyse yarı yarıya oynar diyeyim.
  • holydreamer  (07.02.24 10:07:56 ~ 10:19:08) 
2010'da mart başında osaka ve miyazaki'ye gitmiştim. o zamanları referans alarak söylüyorum, göz korkacak bir şey yok, aksine çok huzurlu ve sakin yerlerdi. galiba sakura açma mevsimi. yağmurlu ama çok keyifli bir ortam olduğu kalmış aklımda. keşke bir daha gidebilsem. bütçe için bir şey diyemem, ama ne kadar çok o kadar iyi. iyi gezmeler


  • panamera  (07.02.24 11:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.