[]

Burun ameliyati olanlar deneyimini yazabilir mi

Rinoplasti yaptiranlar da yazabilir. Sonucta cekilen eziyet ayni. Ameliyat oncesi neler hissettiniz, korktunuz mu, sonrasi nasil gecti.

Ama ben daha cok nefes sorunu olanlara sormak istiyorum. Normal nefes almak nasil bir seymis? Op sonrasi eski nefes alisinizi nasil tanimlarsiniz kiyas yaptiginizda? Ve oncesinde ne hissettniz, korktunuz mu, sonrasinda sizi neler zorladi sorulari ortak :)

Tesekkurler

 
2 hafta önce septoplasti oldum. Benimki biraz şanssız oldu. Örnek teşkil etmesini istemem. Sözlükte (bkz: septum deviasyonu) başlığını oku. Orada her şey var.


  • prole  (05.02.24 16:00:04) 
3 ay önce oldum. Estetik yok, hafif kemik eğriliği düzeltildi ve konkalar alındı. %70-80 oranında nefes alma kalitem arttı. Ameliyat öncesi korku dışında bi sıkıntısı yok ameliyatın. 2-3 günlük bi sıkıntıya değecek bir rahatlık. Nefes alışımın düzgünleşmesi ve geniz akıntımın azalması dışında başka bir artısı olmadı


  • waztp  (05.02.24 16:31:59) 
önceden kavga falan olursa daha cesaretli olurdum. şimdi burnuma bir şey olur diye çekiniyorum :P

14 ay önce estetiksiz deviasyon ameliyatı oldum. nefes gerçekten fark ediyor. ameliyattan hiç korkmadım. ameliyathaneye giriyorsun sonra bir bakıyorsun, hastane odasındasın :) hiç ciddi ağrısı da olmadı. ne kadar erken yaptırırsan, o kadar iyi.

ilk 4-5 gün yatakta dik oturur vaziyette uyuyorsun. sürekli buz tedavisi. aynada şiş şiş yüzün çok fena. ikinci hafta şişlikler %70 geçti. ama tam olarak geçmesi daha yeni yeni.

ameliyat sonrası aldığım nefes bambaşka bir şey.
  • gabe h coud  (05.02.24 18:51:22) 
Özet geçiyorum

Profesor bulursan kendine cok iyi olur parasini dusunme ilerde cok mutlu olursun

Ameliyata girmeden once damardan uyutuyorlar ve hayatinin o anini hatirlamiyorsun aci fln hic bisey yok hatta doktor deseydi yapmadim ameliyati inanirdim bu arada ozelde oldum ilgi alaka iyiydi otel gibi memnun kaldim

Neden profesor dedim cunku ben onceden iki defa ameliyat olmustum
Sikinti yasamistim askerde ve gene ozelde ama fakirimsi biyerde olmustum. Son doktorum profesor eksikler var onlarida duzelticem diyince ben anladim zaten diger vasat ameliyatlari.

Ameliyat sonrasi 1 hafta sabredeceksin ondan sonra ne varsa cikaritiyor doktor.

Ben konka + rino olmustum.

Son durumum mukemmel memnunum yuzde yuz nefes alabiliyorum hayatimi degistirdi ama seni bidaha uyarayim heyecana gelip direk bi doktora gitme arastir. Ben hastanenin websitesinde doktorlarin gecmisini okumus oyle secmistim doktorumu. Sevgiler bol sans
  • Zetnikov  (06.02.24 12:47:32) 
Korkmadım.

En ucuz yapan kbb doktoruna yaptırdım. 3-5bin bişeydi. yaptıralı 6-7 yıl oluyor.

Ben biraz kaderci yaklaşıyorum bu tarz durumlarda çünkü benim yaptırdığım zamanda bile 20bin yaptırıp yamuk kaynayan falan oluyordu veya memnun olmayan oluyordu hatırlıyorum.

Ameliyata giderken de bişey olursa olur ne yapıyım ben iyi düşüneyim diye güvenerek girdim. Öncesi ve sonrası gayet güzel geçti. Sadece bir kaç gün sonra şişlik ve morluk artıncaki süreç gıcık ilerlerdi.

Çünkü mimiklerini düzgün kullanamıyorsun, düzgün gülemiyorsun, oturur pozisyonda yatıp uyuman gerekiyor. Sürekli deniz suyuyla burundan su fışkırtıp kanalları temizlemek gerekiyor falan. İlk bakıp süreci biraz zahmetli geçiyor.

Ama sonrasında iyi ki yaptırmışım diyorum. İç tarafta kanallarımdan birinde yamukluk ve darlık vardı hem o düzelmiş oldu hem de kemerim vardı o giderilmiş oldu.

Hatta sonra burnumda hafif bi şişlik vardı sol tarafta, öyle kaynamıştı. Doktor 6 ay sonra falan bu sefer lokal anestezi yapıp burnumu tekrar açıp düzeltmişti.

2. den sonra görünüş olarak da hiç bir sorun yaşamadım. çok doğal oldu kimse estetik olduğunu bile anlamıyor ki öyle istemiştim. Önceden burnum osmanlı padişahlarınki gibiydi.

2. local olana da güle oynaya gittim, bir yandan sohbt ediyordum yüzüme bir şey örtmüşlerdi ben işlemleri görmüyordum ama birazdan çekiçle vurucam korkma falan diyodu :D ben gönder gelsin hocam falan diyordum. his yoktu ama vurdukça kafa oynuyordu tabi ister istemez. ilkinde komple uyutmuşlardı hiç bir şey hissetmemiştim. Ama diğerinde bile rahattım nedense böyle durumlarda kendimi türk hekimlerine emanet ediyorum modunda gidiyorum ameliyathaneye.
  • ananiyimioguz  (06.02.24 14:27:16) 
septoplasti oldum. estetik amaçlı değildi, şekline hiç ellenmedi. hiçbir faydası olmadı, ameliyat öncesi nasılsa sonrası da öyle. O kadar fark etmedi ki acaba açıp bir şeye ellemeden geri mi kapattı diye şüphe ediyorum bazen :( Bari onca zahmet çekmişken şeklini de yaptırsaymışım.
Ameliyat sonrası tamponla geçen günler sıkıntılıydı, onlar çekilince bir sorun kalmıyor.

  • ustapasta  (06.02.24 15:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.