[]

Bu durumda nasıl davranırsınız?

Bir miktar karışık bir durum söz konusu ama sizin yorumlarınızı merak ediyorum.

2 yıl önce X kişisiyle yaklaşık 1 yıllık bir ilişki yaşıyorsunuz, kötü ve kavgalı bir şekilde ilişkiniz bitiyor ve X'i evinizden kovuyorsunuz. Bu süreçte X sizinle barışmaya çalışıyor sürekli ama siz hep reddetme halindesiniz.

6 ay önce bir yerde denk geliyor ve tekrar ilişkiye başlıyorsunuz. 5 ay sonra öğreniyorsunuz ki X, sizin 20 yıllık en yakın arkadaşınız olan (ama 2-3 yıldır görüşmediğiniz) Y ile siz ayrıyken birkaç ay beraber olmuş.

Y kişisi ise ortak yaptığınız işte para kaçırdığı için görüşmeyi kestiğiniz, sonrasında sizin tüm sırlarınızı ve özel bilgilerinizi ortaya dökmüş, her yerde sizin dedikodunuzu yapan birisi. Yani ikinizin arasında bir nevi düşmanlık söz konusu. Ayrı olduğunuz dönemde X, özellikle Y'ye ulaşıp onunla görüşmek istiyor ve ilişkiye başlıyor. Y, X'in ilişki içinde toksik olduğunu düşünüp ondan 1,5 ay içinde ayrılıyor.

Bunu size söyleyen yine X değil, bu ilişkiye şahit olan başka biri. X tüm bunları reddediyor, tamamen iftira diyor ama ortada X'in kendi hesabında paylaştığı (şu an silinmiş) Y ile olan samimi fotoğraflar ve videolar var. Siz ayrıldıktan sonra X'in hesabını takip etmediğiniz için haliyle bunlardan haberiniz olmamış.


Bu durumda nasıl davranırsınız, ?

a- Ayrılırım.

b- Biz ayrıldıktan sonra yaşanan bir ilişki yüzünden ayrılmam, o kişinin eskiden çok yakın arkadaşım olması veya şu an düşmanım olması önemli değil.


Not: Gerçek hikayede X kişisi kadın, Y kişisi erkek. Siz kendinize uyarlayabilirsiniz durumu. :)

 
A


  • dissendium  (03.02.24 13:46:13) 
Anlattığınız her şeyi doğru varsayarak, yani bu kişi belli ki hiç kabul edemeyeceğiniz bir şeyler yapmış ayrılmışsınız. Ondan sonra, "sizle barışmaya çalışırken" bir sebepten dolayı eski arkadaşınıza sarmış amacı önemli değil. Sonra size geri dönmüş ama arkadaşınızla böyle bir olay yaşadığını söylemek beri dursun, bunu kabul etmeyip ortada görseller varken dahi inkar etmiş.

Bütün bunlarda tek problem sizden ayrıyken arkadaşınızla birlikte olmasının sorun edilecek bir durum olup olmadığı mı sizce?

Neden ısrar ediyorsunuz ki bu kişiyle devam edip etmemek konusunda? Üstüne para verseler katlanılmaz ki buna. Ben kafa karışıklığının sebebini cidden anlamadım. Zaten bir kere ayrılmışsınız çünkü, yapabilmişsiniz yani. İçinden çıkamadığınız karmaşık ve cesaret edemediğiniz bir şey yok burada.

Eğer "biz ayrıyken eski arkadaşımla ilişki yaşadı diye ayrılacak bir insan değilim" durumunu kendinize ispat etmeye çalışıyorsanız bence içiniz rahat olsun bu mesele bunun çok daha ötesinde gibi duruyor.
  • akhenaten  (03.02.24 13:49:03) 
A

x'in elle tutulur herhangi olumlu bi yanı yok. şu an inkar etmeseydi belki farklı olabilirdi ama yalancılık red flag diye belirtmeli miyiz
  • ala09  (03.02.24 18:25:14) 
direkt ayrılırım ya. bunun “benden sonra ilişki yaşamış” gibi konuyla da alakası yok, karakterinden ötürü. böyle biriyle birlikte olmak istemem.


  • deartheodosia  (03.02.24 20:03:55) 
bu insanlarla arkadaş veya sevgili olmayı bırak aynı şehirde bile bulunmam bir daha.


  • hrskrs  (03.02.24 21:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.