[]

Ev almak için doğru zaman mı? (İstanbul)

Arsamızı satıp alacağız.

Ek olarak depreme karşı tedbiren alacağımız daireyi barındıran apartmanın neyine özellikle bakmalıyız?


 
Eğer zemini ve yapıyı düzgün seçerseniz mantıklı. bildiğim kadarıya istanbulda emlak sektörü kötü durumda şu zamanlar.

biz 4 sene önce didim den yazlık aldığımızda istanbuldaki evin yarı fiyatıydı.

şu an yazlık 4m ediyorsa ev de 4m ediyor yani yakalamış oldu. insanlar istanbuldan kaçışıp kıyı kentlere veya memleketlere yerleşince + deprem tehlikesi yüzünden fiyatlar yerlerde. yıkılmaz da ayakta kalırsanız değeri iyice artacaktır. en azından şuan gaziantepteyiz, burada öyle oldu. Depremden önce 1.5m olan ev şimdi 4m e satılıyor burada.

istanbulda ev için benim bildiğim 4.levent çevresinde zemin sağlam. bir de üstüne son 5 yılda yapılan bir bina alırsanız risk azalabilir. çeliktepe, emniyetevleri, sanayi mah. falan biraz daha uygundur o muhitte.

onun dışında çekmeköy, taşdelen tarafları da depremin yıkıcı etkilerinden uzak diye biliyorum.

sarıyer, göktürk, bahçeköy, kemerburgaz tarafları da güvenli olabilir.

anadolu yakasının kıyı şeritlerinden hiç bakmayın bence en riskli yerler oralar. yani kadıköyden başlayıp pendiğe kadar uzanan kısım.
başka bir deyişle tem otoyolunun üst tarafları daha güvenli.
  • ananiyimioguz  (03.02.24 12:00:00 ~ 12:06:49) 
iki yakanın da kuzeyleri güvenli güneyleri tehlikeli. deprem düşünen birinin de istanbulda kalmaya devam etmesi mantıklı değil. evi sağlam kalsa bile


  • paintov  (03.02.24 12:58:10) 
Ev almak için mantıklı zaman. faizler yüksek, krediler kesik, o yüzden evler kolay kolay satılmıyor. Ama arsanızın da satılabileceğine emin olun, aynı durum arsayı da vurabilir.


  • kojonotsuki  (03.02.24 13:15:17) 
Fay hattına uzaklık kadar önemli olan bir şey de zeminin sağlamlığıdır.
Şurada istanbul jeoloji haritası var, direkt sokak ismi girerek zemin sağlamlığına bakabilirsiniz:
mapelse.github.io

Ataşehir'de Esatpaşa, Aşıkveysel, Örnek mahallesi civarı da çok sağlamdır mesela.
  • fobfilm  (03.02.24 13:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.