[]

Aynı yönde araba arkadaşlığı / hayır diyememe

Haftanın 3 günü bir kursa gidiyorum. Avrupa yakasında.
Evimde Anadolu yakasında. Kurs biraz geç bitiyor duruma göre gece 12-1. İşe arbaayla gidip geldiğim için eve de arabayla dönüyorumx
Yakın yerde oturduğumuz bir kadın daha var. 8-10 seferdir benimle döndü. Hatta birkaçında evine kadar bıraktım (çok yağmurluydu) ama şimdi onu da getirmek görevim haline geldi. ve artık bu durum aşırı irrite ediyor beni.
Benimşe dönmese baikalarıyla da dönebilir ama evine en yakın ben varım. O yüzden bana sarmış vaziyette. Sırtımda yük gibi hissediyorum. Bir de pek hoşlanmıyorum . Bir keresinde şakayla karışık seni araba olarak görüyorum demişti (yuh)

Yol boyunca dertlerini dinliyorum
Hem de bedava şoförlüğünü yaptırıyor bana

Neredeyse kursa arabasız gidicem. Sırf aynı atmosferi paylaşmamak için.
Bu kadından nasıl kurtulurum?
Reddetmeden başka bahaneler aklınıza geliyor mu

 
Tasindim ya da bir sureligine baska bir yerde kalmam gerekiyor diyebilirsiniz, evde tadilat var vs bahanesiyle.


  • lemmiwinks  (02.02.24 16:06:52) 
Doğrudan söylemek bir seçenek değilse çıkışta düzenli buluşacağınız biri olsa olmaz mı? Sevgili, eş, arkadaş, anne, baba vs.

Kurstan çıkıp onla buluşmaya gidecek olun mesela.

Birkaç seferden sonra artık sormamaya başlar zaten.
  • akhenaten  (02.02.24 16:21:57 ~ 16:22:31) 
valla benim başım 5 sene önce belaya girdi bu yüzden. kaza yaptım arabama aldığım iş arkadaşım yaralandı. ailesi bana kızdı, tazminat istedi bu yüzden.

kanuna göre arabana aldığın kişinin can güvenliğinden araba sahibi sorumluymuş. sahipli taşımacılık mı ne diyormuş bu duruma.

arabayı uzak bir yere park edip yalan söylemek gerekiyor. bir iki hafta sonra anlar zaten.
  • komando kani var bende  (02.02.24 16:51:57) 
ya bence. kız arkadaşım rahatsız oluyor araca binmenizden kusura bakmayın alamayacağım sizi daha fazla araca diyip kısa bir mesaj at çözülsün. veya ben başka yöne gidiyorum bu akşam, başka bir araba bulun siz artık diyin. aracı görürse de görsün, napalım aq. başkalarını memnun olmayacak diye kendimizden ödün vermeyelim artık.


  • anti-kahraman  (02.02.24 16:51:59 ~ 16:53:58) 
kopek cekmek icin sana tum kosullari saglamis. insan biraz empati yapar, dusunceli-saygili vs.. olur vs.. belli ki bilincaltinda seni gereksiz bir insan olarak kodlamis ve hicbir vefa borcu yokmus gibi bir de ustune kafa utuluyor.

direkt yuzune vur gitsin. bu durum hosuma gitmiyor. senin icin de bir milat olur.
  • buenosdias  (02.02.24 16:56:41 ~ 16:59:31) 
arabada sevmedigim birini tasima zorunlugugu hic sevmedigim sey, boyle insanlarin dertlerini dinlemek zaten iskence. bi de kullaniliyosun. bana bile dert oldu.

en iyi bahane "bugun eve gitmiyorum" olacaktir. akli basinda biri "nereye gidiyosun" diye sormaz. sorarsa da azicik sert bir cevap yeterli olur. ikinci ucuncude de "bugun de gitmiyorum" dediginde arkasi gelmez artik.

gerekirse farkli rotadan eve git. birinci kopru yerine, ikinci kopru, olmadi avrasya filan.
  • lamartin  (02.02.24 18:09:52) 
yüze vurmaya gerek yok bence ya. kız arkadaşım x tarafta kalıyor ben oraya gidicem de geç. bi süre orda kalıyorum dersin zaten 5-10 kere götürmedikten sonra daha muhabbeti geçmez.


  • ayin yazari  (02.02.24 18:13:50) 
Benim başka yere uğramam lazım diyin, 3 kere arka arkaya derseniz mesajınızı alır.


  • hunharca ben  (03.02.24 01:59:18) 
Açıkça söyle ben sizin şöförünüz değilim de. Birkaç defa aldım ama böyle sürekli yapamam deyip geç işte.

Bence arkadaş, sevgili, aile falan gibi hiç bahane sunma. Ondan sonra arkandan dedikodunu yapar. Bu kişi net yüzsüz bence.

İş arkadaşlarınla bu kadar samimi olmanı da önermem. Bunun evinden almayı talep eden versiyonunu gördüm. Adam evinden arabayla alınıp işe bırakılacak onu istiyor yani. İş bu noktaya kadar bile gidebilir.
  • ferenc  (03.02.24 02:18:08 ~ 02:26:51) 
bu nasıl bir yüzsüzlük yarabbi.

bir arkadaşınızdan veya akrabanızdan rica edin (kadın) çıkışta sizi karşılasın. Biz bugün birlikte takılıcaz buralarda diyin.

Gerçi aa öyle mi ne zaman döneceksiniz deyip bekleye de bilir bu yüzsüzlükle ama "belli değil belki burada sabahlarız" dersiniz.

Sonra da birlikte dönmemiz durumunu kız arkadaşım hoş karşılamıyor dersiniz.
  • ananiyimioguz  (03.02.24 11:54:17 ~ 11:55:22) 
direkt hayır deyin, sizin için de alıştırma olur. ben söylerdim kusura bakma, bırakamayacağım diye. 15 yıllık arkadaşımla uzak bir yere gittiğimizde tek araba gitmeyi teklif ediyorum ve benzin parasını kabul etmese de zorla bölerek veriyorum. yani… istilacı bir tip belli ki tüm ihtiyaçlarını gideriyor :)


  • deartheodosia  (03.02.24 13:45:30) 
bahane üretmek zorunda değilsiniz. kaldı ki bahane üretirseniz o bahaneleri çürütmeye çalışır böyle işgalci bir tip. planım var deseniz aaa nereye gitceksin ben de geleyim der, arkadaşınız gelse hop atlar tanışır vesaire. konu çığ gibi büyür.

net bir şekilde ya sen kurs çıkışı kendi dönüşünü organize et, böyle sürekliliğe dönüşünce görev gibi oldu bana, tercih etmiyorum demelisiniz, diyebilmelisiniz.
  • Phoebe  (03.02.24 15:03:03 ~ 15:04:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.