[]

Borsa yüksekken ne yapıyorsunuz

Merhaba. Alım satım yaptığım hisseler bir süredir yüksek. Bu seviyelerden terste kalırım korkusuyla alım yapmıyorum. Her an çakılacakmış gibi geliyor. Uzun süre bekle deseniz geçen yılın en yüksek sevilerinde şu an. Bu durumda ne yapıyorsunuz? Altına geçmek mantıklı olur mu? Risk alıp bu seviyelerden hisse alımı yapıyor musunuz? Sağ olun.




 
Paraya ihtiyacınız varsa terste kalmak kötü yoksa terste kalmak diye bişey yok doğru hissedeysen. 17 TL ile yeotkdeyim mesela. 300 TL'yi gördü. En az 5 defa terste kaldım. Her defasında satsaydim bu kazancı elde edemezdim 18 ayda. Sayas i 37 den aldım 130 u gördü 60 lara düştü.simdi 95 TL. Bu terste kalmak değil biraz daha sayas almak için
fırsat sadece. Hedef fiyatin ve hedef lot sayın olacak hisse aldığında. Ona ulaşmadan fiyatın ne olduğu bir detay sadece.

  • alimcgraw  (30.01.24 23:43:46) 
Herkesin temel analize sarıldığı aşamalar bunlar işte. İnsanların en çok hataya düştüğü zamanlar trend başlangıçları ve bitişleri. Düşüş trendinin ya da durağanlığın bitip yükseliş trendine girildiğini anlamak çok güç.

Haber akışlarına ve ekonomik takvimlere bakın. Borsa neden yükselmeye başladı sorusuna cevap olacak noktaları görmeye çalışın. Örneğin JP Morgan birkaç ay önce tl'nin değerinin altında işlem görüyor olduğunu söyleyip tl için alım tavsiyesi vermeye başlamıştı

www.ntv.com.tr

Daha sonraları Morgan Stanley de dahil tl ile ilgili olumlu haberler düşmeye devam etti. Yakın zamanda Goldman Sachs da bu kervana katıldı. Bugün de IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti.

Demek istediğim bazı kaynaklar ülke ekonomisinin pozitif yönde ivmeleneceğini öngörüyor diye elbette böyle olmak zorunda değil, ancak bu kaynakların bu yorumları yapıyor olması bir beklenti geliştirmeye ya da daha doğrusu kendi beklentilerinizi "check etmeye" yardımcı oluyor.

Tabi yine de bu beklentinin ne denli büyük olduğu, ne denli stabil kalacağı ve ne denli uzun süreceğini ön görmek imkansız.

Amacım sadece basit haber akışı takibi yapmanın yorumlamada size nasıl kolaylık sağlayabileceği hakkında fikir uyandırmak.
  • akhenaten  (31.01.24 00:09:25 ~ 00:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.