[]

Hamilelikte jelibon vs sigara

Hamileyken sigara içmeye devam eden bir arkadaşım sigaranın belirgin bir zararı yok ama jelibonun var diyor. Ben de hamileyim canım çekti diye 3 5 tane jelibon yemiştim.

Sizce hangisi daha zararlı?


 
arkadaşınızın madde kullanmadığından emin miyiz? :) bence de tartışmaya açık bir konu değil bu, cevabı siz de biliyorsunuz.


  • mark greg sputnik  (30.01.24 16:59:01) 
hamileyken sigara icen bir arkadasla iliskiyi keserim yaw, oyle buyuk bir suc bence..


  • cooperr  (30.01.24 16:59:16) 
yani hamilelikte sigara ve alkolün verdiği zararı herhangi bir şeyle karşılaştırmak dahi komik.
hamilelikte sigara içen biri anne olmamalı.

  • mikahakkinen  (30.01.24 17:00:03) 
jelibonu şeker olarak alırsak, yemeye devam etsin. sonuçlarını görür. baska soylenecek bir sey yok.


  • evimin paspasi  (30.01.24 19:19:21) 
bu çok bireysel bir şey.
sigara iyi ya da kötü, o ayrı ama sonuç olarak bağımlılık.

sigara tiryakilerinin çoğu zaten otomatikman canları istemediği için bırakıyor hamilelik boyunca.
benim arkadaşlarımdan biri sigaraya karşı hamilelikte bir tiksinti geliştirmedi ve canı çok istiyordu, doktoru da "sigara içmemek için yaşadığın stres, sigaradan daha tehlikeli çocuk için" diyerek günde 5 tane sigara içmesine izin verdi mesela.

herkes sapık gibi çocuğuna zarar verme peşinde değil ama insan-ı kâmil olmadıkça bazen bazı şeylerle başa çıkamayabiliyorsun.
olabiliyor bunlar.

üstünde cep telefonu taşıyan ve sürekli ışına maruz kalan insana günde 5 sigaranın zarar vereceğini hayatı boyunca sigara kullanmamış biri olarak ben de düşünmüyorum bu arada.
tabii ki iki paket içmesin ama mecbur kalınırsa süreç bir şekilde yönetilebilir diye düşünüyorum.

bu arada aynı şey jelibon için de geçerli.
hamilelikte sadece bebeği düşünerek canının istediği şeyler konusunda kendini strese sokacak kadar frenlemek, bilinçaltı düzeyde kadının "vücudum istila edildi" diye düşünmesine neden olabiliyor.

o yüzden şekerinizi ya da tansiyonunuzu tehlikeli derecede yükseltmeyecek veya düşürmeyecek şekilde makul oranlarda canınızın istediğini yapın ya da yiyin bence.

edit:
bahsi geçen stres "ay canım çok istiyor, hay allah" tarzı bir stres değil.
çarpıntı tutması falan gibi fiziksel etkisi olan stresten bahsediyorum.
sonuç olarak doktoru onaylamış, önemli olan o.
  • blatta hiberna  (31.01.24 11:42:21 ~ 11:57:31) 
Hamileyken sigara içen arkadaşlarım, bilemiyorum belki de vicdan azabının getirdiği bir durumdur, sigaranın o kadar da feci bir şey olmadığını ölümüne savunuyorlardı. Yok efendim sigara içmemenin yarattığı stres sigaranın verdiği zarardan daha fazla zarar verirmiş bebeğe, PEH! Bu jelibon hikayesi de böyle bir şey. Jelibon normalde beslenme açısından (şeker ve işlenmiş gıda olması sebebiyle) matah bir şey değil, ama canın çekti birkaç tane yedin, afiyet olsun, dert edilecek bir şey yok. Arkadaşınız yansıtma yapmış.


  • SiyamkedisiZorro  (31.01.24 11:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.