[]

Ev Sahibi-Kiracı Meseleleleri

Şu an oturduğum daire ekim ayında satıldı. Yeni ev sahibi 17 Ekim'de tahliye ihtarı göndermiş, benim elime aralık ayı ortasında ulaştı. Bu durumda;

1) Tahliye davası ne zaman açılır?
2) Tahliye davası açılmadan uzlaştırmacıya mı gider?
3) Dava açılınca sonuca bağlanması ne kadar sürüyor? Bu davalar söylendiği kadar uzun mu sürer, yani bir iki yıl gibi? Yoksa birden bitme durumu da olur mu mesela tanıdıkları vs varsa?

 
Tebliğden 6 ay sonra dava açabilir. Yaz aylarına denk gelip gelmemesine göre süre değişir, ama artık biraz daha hızlı çözülüyor. 6-7 ay gibi bir sürede çözülebilir, ilinizin yoğunluğu da etkili.

Yalnız, eğer geçerli bir sebebi yoksa sizi çıkaramaz. Sonuçta karşıdaki kişi daireyi her türlü sözleşmesiyle satın aldı. Eve ihtiyacı olduğunu kanıtlaması gerekiyor.

Zor bir süreç, karşı tarafla anlaşma yoluna gidebilirsiniz. Taşınma masrafları, depozito vs. gibi masraflarınızı talep edebilirsiniz.
  • iustitia omnibus  (30.01.24 17:03:11) 
Bir kere, 17 Ekim’de gönderdi, Aralık’ta elime ulaştı diye bir şey olmaz. 17 Ekim’de gönderse, en geç 23-24 Ekim’de size ulaşır. Noterlikten mi gönderilmiş? Üstünde 17 Ekim yazıyor mu? Eğer satın aldıktan en geç 1 ay sonra size ihtarname ulaşmamışsa, dava yolu kapalı. Tahliye ihtarında sebep olarak ihtiyaç mı denmiş? Aynı bölgede başka evi olmaması gerekir. Ayrıca, 6 ay sonra veya kontrat daha önce bitiyorsa o zaman dava acabilir.

İlk celse, en az 6 ay, en çok 1 yil sonra olur. Mahkeme arastirma ister. İkinci celse 6-8 ay sonra olur (bu zamanlar İstanbul için). O zaman karar çıkar. 3 kira bedeli yatirip istinafa verirseniz, 1 yıl daha atar. Sonra da mahkeme masrafını ödeyip çıkarsınız, tabii eğer ev sahibiniz samimi ihtiyaç sahibiyse. Bu arada, siz çıktığınızda 3 yıl boyunca evi kiraya veremez. Verirse tazminat davası açıp, 1 yıllık kira bedelini alabilirsiniz. Bir avukat tutarsanız, süreci daha stressiz atlatabilirsiniz.
  • PhoenixRising  (30.01.24 22:05:19) 
@phoenix Noterden ihtar çekilmis, tarih 17 ekim yaziyor. Benim muhtara geldigi tarih 12 aralik. Demek ki olabiliyormus. Kendisi oturacakmis. Derhal cikin diyor, sure de yazmiyor.


  • nic cage  (30.01.24 22:52:37) 
Ev sahibi istemiyorsa, 2 senede sürse, 3 senede sürse sizi çıkarır.

Önce ev sahibiyle bir konuşup niyetini anlayın. Gerçekten oturmak istiyorsa, ev bulup çıkın. Yok kirayı artırmak gibi bir sebeple yapıyorsa, pazarlık yaparak anlaşmaya çalışın.

Seçimlerden sonra kira ve ev fiyatları artar. Çok uzatmamanız faydanıza olabilir.


.
  • kartallar yuksek ucar  (31.01.24 08:51:02) 
"bana ev satın alındıktan sonra, 1 ay içinde ihtarname ulaşmadı." diyip, mahkemeye gitmesine engel olabilirsiniz diye söylemiştim. "demek ki olabiliyormuş." diyerek, çözümsüzlük arıyorsanız, siz bilirsiniz.


  • PhoenixRising  (31.01.24 14:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.