[]

ilkokullarda defter kaplama var mı hala ?

ilkokullarda hala defter kaplanıyor mu ?

ne çektik be.


 
2000lerin başında okudum ben ilkokul. Sadece 1. sınıfta defter kapladığımı (daha doğrusu babama kaplattığımı) hatırlıyorum. Sonra zaten spiralli defterlere geçtim onlar kaplanmıyordu. Kitapları da belki bi sene daha kaplamışımdır ama sonra kaybettiğimi sandığım bir kitap sıramın altından çıkınca o işi de bırakmıştım :D

Yani şu an belki okuldan okula değişiyodur ama genel olarak bence minimum 20 senedir bu kitap/defter kaplama olayı kalmadı ya. Benim kardeşim de 2010larda okudu ilkokulu, onun da kapladığını (ya da babama kaplattığını yine) hatırlamıyorum
  • nundu  (30.01.24 16:17:23) 
90larda defter kabi disinda bir de siralarda masa ortusu falan vardi. Hatta ortuler beyazdi, 2 haftada yer bezine donerdi, her hafta birinin evine yikanmaya gonderilirdi.

Sacmaliklar silsilesi, nazi kampi mi ilkokul mu belli degil.
  • cooperr  (30.01.24 16:50:16) 
Birinci sınıf öğretmeniyim kaplamak isteyen çok veli vardı tamam dedim. İkinci dönem olmadan çoğu yırtıldı zaten. Yeni model hazır kaplar dayanıklı değil. Bence hem güzel durmuyor hem gereksiz.


  • ruhen hastayim ben  (30.01.24 21:43:18) 
ilkokulu 1995-2000 arası okudum. Defter ve ders kitabı kaplama vardı bizde ama masa örtüsü olayını birkaç sene önce sözlük'te okudum hayatımda ilk defa.
Biz defterleri kitapları bir eylül'de bir de sömestr tatilinde kaplardık. Sonra hazır kaplar da çıkmıştı. Kuzenimin çocuklarından gördüğüm kadarıyla hala kaplıyorlar.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (30.01.24 21:57:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.