[]

eğitim

seneye kız orta okula başlayacak şu eğitim işi acayip kafama takılıyor.kenarda biriktirdiğim parayla 2 sene önce tüm eğitim hayatını karşıladım diye rahatım derken şu enflasyon mahvetti hepimizi.neyse sorum şu.
butik bir özel okul mu? aylık 25-30 ödemesi var.

yoksa istanbulun en iyi semtlerinden birinde devlet okulu mu?

 
Devlet okulu. İhtiyaç olduğu zaman özel ders alır. O paraya native İngilizce öğretmeni bulursunuz. Özel okullara karşıyım çok iyi olmadıkça. Büyük bir kısmı öğretmenlere asgari ücret veriyor. Geçtiğimiz 10 yıla kadar sigorta yapılmıyordu.


  • dissendium  (27.01.24 17:27:51) 
Hocam misal tanidik var, istanbulda kari koca en iyi unilerden birinde akademisyen. Cocugu devlete gondermeyi düşünüyorlardı en son kendi oturduklari semtte. Ama dusunceleri suydu: "ozel okulda alacağı ekstrayı biz zaten verebilecek donanimdayız." Biri zaten ingilizceciydi. Ben de oyle düşünüyorum.


  • prole  (27.01.24 17:46:10) 
bence özel okula verilecek parayı biriktirip üniversitede sınav, puan kaygısı olmadan yurt içi-dışı istediği bölümü okumasını sağlamak.

üniversiteye kadar özel okullara verilen para acıyorum. bir birlerinden farkları yok.
eğer gerçekten başarılıysa o zaman yabancı özellere(saint joseph, robert, alman vb.) vermek.
  • my fault  (27.01.24 17:48:24) 
Bir özel okul öğretmeni olarak iyi bir semtte iyi bir devlet okulu şansınız varsa onu tavsiye ediyorum.


  • invictae  (27.01.24 18:56:48) 
Devlet okulunda baska bir milletten cogunluk olacak sayida bir grup var artik malumunuz. Basli basina bir sorun bu.

Aylik 25k az para degil. Temizlik hizmeti, gorece daha korunakli bir cevre, bi telefonla okulda ilgili birine ulasabilme gibi seyler direkt geliyor bu paraya. Egitimini arastirin. O da iyi olabilir bu fiyatlara. Gecen yil istanbulda cok iyi bir okul 150kydi. Oyle hepsi bilfen gibi 500 bandinda degil yani.
Bir de devlet okullarinda artik garip bir din mufredati varmis. Onu da elemis olursunuz ozele verip. Din kotudur anlamina soylemiyorum ama baska boyutlara gitmis artik olay.

My faultun dedigi de cok yaygin bu arada. Cocugum devlette bir sekilde idare etsin diyip para stoklayabilirsiniz onun icin. Gerci o zaman da ne kadar stoklasaniz eskisi gibi bir birikime sahip olamayabilirsiniz bu devirde. Ama ben vakifta okurken cogunluk devlet okulundan gelmeydi. Hazirligi 2 yil okumus olanlari bile vardi aralarinda. Ve hepsi zengindi yani ailesi napalim sikalim kendimizi ozele yollayalim da dememis uni icin. Bu gruptan buyuk cogunlugun arabasi vardi. Bana komik ve itici geliyordu bu grup. Ama keyifleri de cok yerindeydi valla secenek olabilir mi olabilir. Hepsi luks semtlerde oturuyordu ustelik. Yeni zengin de olmamislardi baya cocugun egitiminden kesip ticarete yatirmislar belli ki : D
  • Kittie  (27.01.24 20:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.