[]

yurtdışı yaşam almanya,isviçre,amerika

genç bir mühendis olsanız yeterli mesleki birikim ve kısmı maddi bir gücünüz olsa hangi ülkeye yerleşmek isterdiniz?




 
İsviçre'de neresi olduğuna bağlı.
Şöyle ki ben şu an Fransa'da yaşıyorum ve gerek İsviçre'de yaşayan İsviçreli ve expat kişilerden duyduğum tabiki para daha iyi olsa da iş hayatının daha yorucu olduğu, iş kültürünün Fransa'ya göre daha sert olduğu. Bir de genel olarak insanlar çok fazla halka karışamama, insanlardan şikayet ediyor. Ben misal şu ana kadar Fransa'da tam tersini yaşadım hep, ondan İsviçre'den fırsat oldu mu cekiniyorum.

Amerika zaten çok alakam olan ülke değil, yaşamak istediğim hayat biçimine ve ortamina ters bir yer.

Almanya İsviçre'nin bu arkadaş bulamama, insanlarla iletişim zor olaninin daha az para vereni.

Ondan İsviçre giderdim bu üçünde ama genç diyince iş karıştı.

Eğer sürekli Amerika'dan Türkiye'ye uçmak gerekmeyecekse Amerika'ya giderdim genç olarak çünkü İsviçre ve genç kavramı biraz ters. İsviçre daha yükselmeye baslayip aile falan kurdukca,ki su anki durumum, iyi. Onun dışında 25-26 yaşında insan için zor olur.
  • logisticsmanager  (22.01.24 16:56:56) 
cok para pesinde degilsen, memur zihniyetliysen, sanat sepet isleri ve turkiye'ye yakinlik onemli ise avrupa.
kapitalizmin kopegi olmak istiyorum, para pesindeyim ne kadar cok para o kadar iyi diyorsan USA.
ortaya karisik ne idugu belirsiz bisey olsun diyorsan commonwealth
  • cooperr  (22.01.24 17:19:21) 
ABD. Irkçılık çok az, okyanuslarla çevrili olduğu için ekonomisi dış etkenlerden çok az etkileniyor. Savaş bile çıksa, okyanus çok önemli bir unsur.

İlla Avrupa olacaksa, İrlanda. Yaşam kalitesi çok yüksek, AB üyesi, bilişim ve telekom altyapısı çok iyi, vergiler mantıklı, yabancı sayısı oldukça fazla ve kolay adapte olursunuz.
  • alfired  (22.01.24 17:26:02) 
asla Almanya'ya gitmezdim. hayat standartlarının giderek düştüğü, yaşam doyumunun Avrupa Birliği'nde Bulgaristan ile beraber en düşük olduğu ülke. Enflasyon var ve maaşlar yeterince yükselmedi. Irkçılık ciddi boyutlarda. Altyapısı sorunlu. Trenler düzgün çalışmıyor vs.

İsviçre'de non-EU vatandaşlıkla iş bulmak aşırı zor, çünkü kota uyguluyorlar. Orada yüksek lisans yapmış bir arkadaşım çok sayıda iş başvurusu yaptı ancak hepsinden de aynı gerekçeyle (non-EU olması) reddedildi. Reddit'te falan da okuyorum Harvard mezunları vs iş bulamıyorlar. Yaşama gelecek olursak, hayat kalitesi en yüksek 2-3 ülkeden birisidir herhalde dünyada. Her yer tertemiz ve doğası muhteşem. Sistem tıkır tıkır işliyor, herkes çok dakik. Mükemmele en yakın yer olabilir İsviçre ülke olarak. Lakin, halkı çok muhafazakar ve yabancı düşmanlığı yaygın. Göçmenlere bakış genel olarak olumsuz. Sosyalleşmek çok zor, yalnızlık büyük problem. Saat 18'den sonra hayat bitiyor genel anlamda. Bir süre sonra çok sıkıcı olabilir. Genç ve bekar bir mühendisseniz mutlu olamayabilirsiniz. Ancak evliyseniz ya da burada zaten bir sosyal çevreniz varsa güzel bir hayatınız olabilir.

ABD ise neresi olduğuna göre değişir. Ben 4-5 ay kadar midwest'te kaldım. Avrupa'dan birçok açıdan farklı. Avrupa'ya göre artıları:
-ırkçılık daha az Türklere ön yargı neredeyse hiç yok
-farklı milletlerin bir arada yaşadığı bir yer (Avrupa da öyle ama göçmenlik farklı algılanıyor ve Eurocentrism diye bir gerçek var)
-daha az vergi var dolayısıyla daha çok kazanıyorsunuz
-Dil
eksileri:
-genel olarak sosyal haklarınız çok daha az. paralı izin diye bir kavram neredeyse yok. herhangi bir gün kovulabilirsiniz.
-sağlık sistemi berbat, hastaneye gitmemeniz gerekiyor ne olursa olsun.
-yemekler çok kötü
-çok uzak
-yürünebilir şehir sayısı çok az. arabasız yaşam mümkün değil.
  • but that was just a dream  (22.01.24 17:32:47) 
Erkrn emekli olmak icin amerika


  • lapaz  (22.01.24 18:58:12) 
oo amerika'ya yine çantayı alıp göçüyoruz. hani şu arnold schwarzenegger varya aktör, sporcu, kalifornia valisi.. bu adamın abd vatandaşı olması 20 yıl sürdü. 7 defa dünya şampiyonu oldu, film çekti vb bu süreçte. ona rağman abd'ye tam resmi göçü 20 yıl sürdü

abd göçmen almayan bir ülkedir. göç politikası yoktur. ancak sadece sorun bu değil. iç kesimleri komple kırsal. köy gibi ortamlar var. Sağlık sistemi sadece paraya dayalı.

Irkçılık yok denilmiş de neye göre yok? Boston'da yok, California'da yok, New york city'de yok. İç kesimlerde var. Olmayan yerleri kaotik ve pahalıdır.

ve en berbat yönü de homeless sorunu. abd'de birdenbire sokakta kalabiliyorsun. işine bağlı değilsen, borç yaptıysan sokakta kalabilirsin. İklimi iyi bölgelerin homeless'ı boldur.
Diğer bir sorun uyuşturucu serbest bölgeleri var. Buralar genelde sorunlu
  • ferenc  (22.01.24 19:08:39) 
almanya'yi da amma gommusler. almanya hakkindaki abartili ifadelerin olumlusu da olumsuzu da yalandir onunla baslayayim. isvicre guzel ama genc bir muhendislik bir sehri yok gibi isvicrenin ya. sanki emekli memleketi gibi bence. profesyonel hayati bilmiyorum bir sey diyemem.
amerika ise bence aralarinda en iyisi. zaten alman muhendislerin bir kismi da oraya kapagi atmaya calisiyor. hem entegrasyon kolay hem dil ingilizce. bu nedenle turkler icin almanya'dan daha kolay olur. ben abd'de birkac ay bulundum, insanlar bana karsi almanya'ya gore cok daha sicakkanliydi cunku onlara gore farkliydim. meksikali olsaydim o kadar ilgi gormeyebilirdim. iste almanya'nin meksikalisi da turkler oluyor.

bence avrupa icin hollanda da guzel bir alternatif.
  • bohr atom modeli  (23.01.24 13:35:39 ~ 13:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.