[]

Arabayı sürttüm

Arkadaşlar araç kullanmaya başlayalı birkaç ay oluyor. Daha önce de hafif sürtmelerim olmuştu ama bu defa çok sesli ve görüntülü oldu. Böyle olunca napıyoruz?



görsel

 
Moral bozmaya gerek yok. Bi süre sonra göze batmamaya başlıcak. İsterseniz pasta cila yaptırırsınız


  • glamdr1ng  (21.01.24 18:27:12) 
Geçmiş olsun, ben daha sürtebilirim bunu acemilik atana kadar diyorsanız bir süre böyle kalsın. Yok böyle gezemem diyorsanız sanki pasta cila ile geçmeyecek gibi, güvenilir bir boyacıya götürebilirsiniz. Sizi kazıklamayacağından emin olun, tanıdık vasıtası ile vs olabilir.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (21.01.24 18:31:05) 
Göçük düzeltme ile obarılır gibi. İstanbulda iseniz usta tavsiyesi verebilirim. Geçmiş olsun


  • Geceler  (21.01.24 18:36:12) 
Geçmiş olsun pasta cila zor gibi bir autoking tarzı bir yere gösterip fiyat alın sonrasında ise olmaz derlerse boya mecburen.


  • spacevan  (21.01.24 18:36:40) 
pasta cila bi nebze iyileştirir. göçük için de göçük düzeltme gerekir. boyatmayın boya tamamen sökülmediyse. yine sürtersiniz falan


  • jelly bear  (21.01.24 18:58:51) 
son kazanız olmasını temenni ederek geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. bu gibi durumlarda kontrol edin eğer çiziklerden tırnağınız içeri giriyorsa pasta cila attırsanız bile çizikler kalacaktır fakat nispeten görünümü azalabilir. haricen yeni bir rötuş işlemi olduğu konusunda geçen ikna edilerek benzer durumda aracımızı yaptırdık demir rötuş mu çelik rötuş mu ne demişti adına ustamız ama yine tam anlamıyla çiziklerden arınmadı. tek çaresi boyatmak.


  • odiyus  (21.01.24 19:01:24) 
acemiysen yaptırma ben hep öyle yaptım kendini rahat hissedince yaptırırsın.


  • 0zlem  (21.01.24 19:05:52) 
Öncelikle geçmiş olsun. Pasta cila çözmez bu işi. Çizilen kısımlara tırnağınız takılıyorsa rütuş olacak. Sonra pasta cila olacak. 10 bin liralık işi var.


  • limonlu eksi  (21.01.24 21:52:06) 
@limonlu eksi, hocam rötuş dediğiniz boya mı oluyor yani?


  • Kediyi üzdün  (21.01.24 23:15:43) 
Önce çokça fotosunu alın. Bir şekilde düzelttirip sonra da satarken alıcı muayene ettirdiğinde fazla işkillenmesin diye işe yarar.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (22.01.24 12:44:01) 
arabayı satacağınız zaman maksimum ederinde satabilmek çok önemliyse sizin için bence boya moya işine girmeyin. maalesef bizim ülkede boya olunca alıcının güveni kırıldığı için fiyatlar fark edebiliyor. yok 10 lira aşağıya vereyim ama güzel güzel kullanayım diyorsanız tabi yapın burada sizin bakış açınıza kalmış iş.

bir de @huzurlarınızda huzursuzluk'un dediği de önemli daha o acemiliği atma özgüveni gelene kadar belki aynı yeri gene sürtersiniz diye hemen yaptırmaya uğraşmamak lazım bence de.
  • semaforo de medianoche  (22.01.24 12:53:58) 
rütuş boya oluyor ama komple o kısıma gövdeye boya olmayacak. sadece derin çizigin oldugu yerlere boya ile dolgu yapılacak. sonra pasta cila ile geri kalan yerle eşitlenecek. fotograftan belli degil. içe dogru göçük olan kısımlar varsa düzeltme yapılacak tabi


  • limonlu eksi  (22.01.24 14:36:40 ~ 14:37:10) 
Herkese teşekkürler yanıtlar için.

@limonlu eksi hocam bugün tanıdık bir ustaya götürdüm yanıma da bu işlerden anlayan eniştemi aldım zaten onların aile dostu. söylediğine göre 6k boya masrafı varmış. Yani sizin dediğiniz gibi dolgu vs demedi kapı komple boyanmazsa yama olduğu belli olur diyor. Çizik derin olduğu için de pasta cila ile olmuyor kapı komple, tampon da lokal boya olacakmış. Henüz yaptırmadım ama bir karar vermem gerekecek. Görüntüsü kötü olduğu için boyatmaktan yanayım.
  • Kediyi üzdün  (22.01.24 23:38:31) 
semaforo de medianoche+

ben olsam 1-2 sene boyatmazdim, birak kalsin acemiligi atana kadar hepsini ilerde istersen bir anda yaptirirsin, palet indirimi alirsin ;)

bir de tr'de taklaci arac ve bunlari satmaya calisan cakal cok oldugundan boyasiz arac, cizikleri bile olsa boyasizdan daha fazla para edebilir, ona dikkat edin. benim peder de gecen on camurlugu hafif duvara surtmus, sanayide boyatma abi boyle bin daha karli cikarsin demisler bahah.. enteresan ulke..
  • cooperr  (22.01.24 23:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.