[]

Pilotluk güzel bir meslek mi sizce?

Düşününce otobüs şöföründen çok farkı yok ama havası/maaşı iyi.
Gerçi maddiyat olarak bakarsan uzun yol (gemi) kaptanlığı daha çok kazandırıyor galiba.



 
maaşı ve toplumdaki imajı çok iyi.

ama havacılığa çok özel ilgisi olan bir avuç insan dışında, gelirleri 3-4 asgari ücret olsaydı bence kimse yapmazdı.

o yüzden -günümüz maddi getirileri dışında- güzel bir meslek değil.
  • gitdaddy  (21.01.24 00:50:25) 
Toplumda imaji iyi ama pilot olan ve kapisindan dönmüş (pandemi olunca iptal oldu) arkadaşları görünce bendeki etkisi bitti. Yani pilot olmak için öyle çok acayip bir şeye gerek olmadığını anladım. Bir de özellikle girenlerin malum partiden tanıdık getirmek zorunda kalmasi ekstra etki etti.


  • logisticsmanager  (21.01.24 01:05:33) 
havalı ve prestijli.
uzun yol gemi kaptanlığı öyle prestijli değil. bi gidiyosun 6 ay gelmiyosun.
ben olmak isterdim şahsen. tabii ki herkes parası için yapıyor.
  • jelly bear  (21.01.24 01:31:14) 
evet.


  • kesmekes laleler  (21.01.24 01:51:55) 
Ben guzel bir meslek olmadigini dusunuyorum. Bir kere ileride olusacak bir saglik sorunundan dolayi yillarca verdigin emek bir cirpida bosa gidebilir, isinden olabilirsin. Bunun disinda gecen gunduzun belli olmaz. Ozel gunleri, varsa cocuklarinin buyumesini kacirirsin. Calismak icin yasarsin gibi olur hrhalde diye dusunuyorum.


  • thetruenorthstrongandfree  (21.01.24 02:20:39) 
Strees olacaksa o gelecek olan çok para da uzak olsun.


  • diyecevaplandı  (21.01.24 11:12:59) 
pilot arkadaşlarım var. çok zor meslek. senin kağıt üzerinde anadoludaki x şehrine 2 saatlik uçuş için 12-2 gidiş, 2:30-4:30 dönüş görüp 4 saat dediğin iş adam için evden 9'da çıkarak, 18'de varacak şekilde oluyor. ki benim bildiğim hiç bir pilotta böyle gittim geldim bitti duymadım. günde 4 bacak uçuş yapan adam var (istanbul x şehrine gidiş dönüş, ardından hemen y şehrine gidiş dönüş.) tabi ayda 8-10 gün baya boş gün ve dinlenme var o ayrı ama bu 4 bacaklı uçuş için de ya gecen ya sabahın gitmek zorunda. sabah 9 uçuşuyla başlasa uçuş, 5-6 gibi evden çıkmış olman gerekiyor, ve akşam 8 gibi falan anca evde oluyorsun.

bir de arkadaşlarımda gördüğüm sürekli çalışmak ve kendilerini geliştirmek zorundalar. psikolojik olarak çok güçlü insanlardan ve azimlilerden seçilme nedeni de biraz bu. memur olduğunu düşün 2-3 senede bir kpss'ye girip minimum bir puan almak zorundaymışsın gibi düşün.

"otobüs şoföründen çok farkı yok" dediğini anlamadım. tek benzer yönleri şehirler arasına insanların ulaşmasını sağlamak başka bir benzerlik yok. bu bakış açısıyla "f16 pilotlarının kargoculardan pek farkı yok ya biri evlere kargo bırakıyor biri belirli koordinatlara bomba bırakıyor" demek gibi absürt. f16 demişken, bir çok havacı asker sonradan pilotluk yapıyor, son örneği alper gezeravcı f16 pilotuyken uzun yıllar da thy de çalışmış mesela.
  • avatar is back  (21.01.24 12:17:06) 
en ucuz uçak 100-150 milyon dolar.

gemi 5-10-15-20-30-50 milyon dolarlara alınabilir. hee 80-100 milyon dolara da gemi var.
ama geminin olayı uçak gibi değil, boğazda gemiyi karaya oturtursun, liman çıkışı başka gemiye çarparsın...

uçak var 300 milyon dolara. yani uçak hiç pistte durmayan sürekli havada olan, para basması gereken bir şey.

tır şoförü ile karşılaştırılıyor falan ne saçma.

denizde öyle yada böyle ayakların yere basıyor, 15 bin fit havada nereye basacan.
  • uykulu  (21.01.24 12:31:58) 
Prestij havalı iyi gelirli hepsi evet
Uzun yol şöförü kısmı kısmen doğru ama doğru değil
Zorluk kısmı hayat akışı çok zor aile hayatı zor
uçak uçurmak zor değil ama disiplin işi
Bana göre değil uzun süre uçuş görevlerine katıldım ve bıraktım daha işim olmaz(pilot hostes değilim)
  • basond  (21.01.24 20:07:06) 
yaş ilerledikçe çekilmiyor bu tarz işler.

gençlere süper geliyor.
  • gurur  (21.01.24 23:46:18) 
Gemi Kaptanlığı "Uzakyol" dur. Uzun yol şöför olur.

Evet gemide taşınan yüke (gemi tipine), sefer bölgesine, kontrata, şirkete, gemi bandırasına kadar çok değişken maaşlar var.

Ancak tehlike ne kadar artarsa maaşta o kadar artıyor. Misal kimyasal tankerde çalışanlarla dökme yük gemisinde çalışan maaşları aynı değil.

Bu arada pilotluk gemi kaptanlığına göre nispeten daha rahat. Mesai bitimi evdesin, ancak bizde öyle bir şey yok. İstesen de istemesen de gemidesin.
  • Northern Mariner  (22.01.24 09:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.