[]

Ölmüş kedi nereye bildirilir

Merhaba
Yolda yürüyordum bit kedinin yanından geçiyordum uyuyor sandım ama sanırım ölmüş. Karanlıkta net göremedim ama sanki kafasının olduğu yerde kanlar vardı. Ben onu görünce bile kötü oldum midem bulanmaya başladı. Yani kendim kaldıramam ordan mümkün değil. Belediyeye falan mı bildiriliyor bu tarz durumlar



 
Belediyeyi arayınca gelip alıyorlar.


  • Bir ben var benden şurada  (14.01.24 21:39:52) 
Peki ne kadar sürede alırlar acaba. Sabahı mı beklerler. Açıkta duruyor hayvan çoluk çocuk eller hastalık kapar diye endişelendim?


  • yazdonumu  (14.01.24 21:47:12) 
Ben aramıştım bi kere 1 saatte falan gelmişlerdi ama ben aradığımda gündüz saatleriydi Beşiktaş belediyesini aramıştım vs değişkenler fark yaratır mı bilmiyorum.


  • Bir ben var benden şurada  (14.01.24 21:50:39) 
Hemen gelmeleri gerekmez mi hayvan orada hastalık varsa yaymaz mı? Yok gelemeyiz derlerse belediye dışında neresi aranabilir? Yeri nasıl tarif edeceğimi bulana kadar(buraları bilmiyorum pek) bu bilgileri topailayayı bari dedim


  • yazdonumu  (14.01.24 22:08:46) 
Mobilde edit yapamadım. Aradım arkadaşlara telsizle haber veririz vatandaşın biri alıp atmadıysa ilginirler dediler. Not: vatandaşın alıp atması tehlikeli değil mi hastalık vs açısından. Yani belediye koruyucu ekipmanla çalışıyodur sanırım da ölmüş hayvanı kim niye ellesin o kısmı bana mantıksız geldi ama bişey demedm


  • yazdonumu  (14.01.24 23:23:02) 
kedi ya da başka bir ölü hayvandan hastalık yayılması için günlerce kalması kurtlanması gerekir. bu kadar panik olmanıza gerek yok.

yaralı ve ölü gibi görünen hayvanlrçoğu aslında yardım aldığında kurtulabiliyor. hemen öldü çöpe atalım bunu diye düşünmemek lazım.

en kötü ihtimal eğer ölüyse yarın bir hayırsever vatandaş ilgilenecektir. her gün bünlerce hayvan ölüyor ve sürekli hayvan ölüsü görmüyoruz çünkü birileri ilgileniyor. hastalık da kapmıyorlar. gerçek hayat o kadar steril değil. bundan daha 100 yıl önce toprak evde yaşayıp, kuyudan topraktan çıkan suyu içiyorduk.
  • orpheus  (15.01.24 06:10:51 ~ 06:13:00) 
bu kadar panik olmanıza gerek yok. şimdi acımasız bir şey söyleyeceğim. kedi dediğiniz şey öldükten sonra bildiğiniz et. kasaptan aldığınız etten ciğerden farkı yok. yani çöpe atılmış herhangi bir dana/kuzu parçasından, yemek artığından farkı yok. öyle öldü diye hemen hastalıklar salgınlar yürümez merak etmeyin. olabilecek en kötü şey köpeklerin gelip iyice parçalayıp yemesi. belediye de maalesef gelince cenaze töreni düzenlemeyecek. kürekle alıp çöpe atacak. yani kim niye ellesin demişsiniz ya, bunu herhangi bir vatandaş da yapabilir. biraz daha hayvansever ise alıp bir yere gömebilir. ama açıkçası insanların ve sokak hayvanlarının yaşadığı bölgelerde yeterince derine gömemiyorlarsa gömülmesi taraftarı değilim. işte o zaman hastalıklara davetiye çıkar. sokak köpeği, lağım faresi kokuyu alıp eşeler çıkarır.

iki sene önce yan apartmanın bahçesine gömmüşler. onu da tam gömememişler, kafasının yarısı, kulağı falan dışarıda. bu koku da ne diye ararken gördük, kurtlanmış kokuyor. belediyeyi aradık, özel mülk diye almak istemediler. getirip apartman bahçesine gömmek isteyip gömemeyince belediyenin de elini kolunu bağlıyorsun, apartman bahçesine karışmak istemiyorlar. apartman görevlisini bulup söyledim, o kaldırdı herhalde. ertesi gün kayboldu.
  • kibritsuyu  (15.01.24 09:04:29) 
Hocam hadi ben yetişkinim ellemeden geçip giderim de çoluk çocuk oluyor genelde o bölgede. Onlar eller meller hastalık varsa bulaşır diye düşündüm. Bi de ben görünce kötü oldum etkilendim mesela(kedileri çok severim)ellemese bile görmeleri hoş olmaz etkilenebilirler diye düşündüm


  • yazdonumu  (15.01.24 13:17:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.