[]

Yatırım yaptığınız yabancı borsalar neler

Merhaba. Yatırım yaptığınız yabancı borsalar neler? TL'nin dolar ve euro karşısındaki durumu dikkate alındığında hangi borsa yatırım yapmak için ucuzdur? Brezilya borsası olabilir mi? Sağ olun.




 
Borsadan beklenti, uzun vadede, hissesini aldigin sirketlerin yarattigi degerin hisse fiyatlarina yansimasidir. Apple olsun veya isbankasi olsun ornek. Bunlar kar amaci guden sirketler ve surekli olarak urun satmaya, musteri kapmaya, yenilik cikarmaya falan calisiyor diyelim. Iste buradan olusan karliligin hisse fiyatlarina yansimasindan faydalanmak hedefimiz. Bu yuzden de yatirimcilar istikrarli bir sekilde buyuyecek sirket arar genelde.

TL'nin euro karsisindaki durumu (ne var ki durumunda?), brezilya borsasi daha mi uygun falan bunlarin hepsi cok sacma geldi yatirim gostergesi olarak, veya ben anlamadim. 1 euro 30 tl mi diye mi bunu soyledin, periyodik tabloya bakip kutlesi 150 olan metal 30 olandan daha degerlidir demek gibi, ne alaka yani. Ayni sekilde, Brezilya'daki sirketlerden ne gibi bir cikis, verimlilik atagi falan bekliyorsun?
  • hot potato  (13.01.24 18:31:53) 
@hot potato

1. Yatırım anlayışım senin yazdığın şekilde değil. Uzun süre beklemiyorum. Uzun süre beklemeyi sevmiyorum. Bir hisseden 100 tane alıyorum. Hisse 1, 2 TL artınca satıyorum. Kâr olan 100, 200 TL'yi satın aldığım hisse sayımı artırmak için kullanıyorum. Ana paraya eklemiş oluyorum. Bu nedenle büyüyecek şirket aramıyorum. Şirket değeri ve hisse değeri bağlantısını mantıklı bulmadım. Tüpraş hissesi 140 TL'yken Aselsan hissesi 40 TL. Aselsan bana göre Tüpraş'tan daha değersiz bir şirket değil. Aselsan'ın araştırma, geliştirme, yeni ürün konusunda Tüpraş'tan önde olduğu ve önde olacağı bir gerçek.

2. Dolar, euro fiyatının 30 olmasından bahsettim. Bu seviyede ABD borsalarına girmek zor. Bir Apple hissesi için vereceğim parayla birden fazla BİST hissesi alabilirim. Dolar, euro karşısında TL ile aynı fiyatta olan borsa sormuştum varsa. Brezilya'yı örnek olarak söyledim. Çin de olabilir. Brezilya'yı hacim olarak büyük olduğu için söyledim. BİST'ten daha büyük bir hacme sahip.
  • dissendium  (13.01.24 20:22:02) 
Dissendium sen konuyu hiç anlamamışsın. A şirketi %15 oranında borsadadır, 15000 hissesi vardır tanesi 140tl’dir. B şirketi %40 borsaya açılmıştır 4000 hissesi vardır, hisse değeri 200 tl’dir. Sadece 200 ile 140’ı karşılaştırıp B daha değerli diyemezsin.

Küçük yatırımcı olarak kısa vadede her seferinde 100-200 kar edersin, sonra bir gün terste kalırsın ya 3 sene beklemen gerekir ya da tüm karları bırakıp çıkarsın. Bu yatırım yapmak değil speculative trading olur.
  • archmage mahmut  (13.01.24 22:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.