[]

44 yaşında kadın ve 37 yaşında erkek ilişkisi

Soruyu bir arkadaşım için sormaktayım.

Kadın kişisi genelde 33-35 zannedilen, minyon görünümde, olgun bir hanım.
Erkek kişi ise yaşını gösteriyor, yine yaşına göre fazlasıyla olgun bir karakterde.

Arada duygular var, mantık var, fiziksel uyum var, keyifli sohbet var, eğlenme var. Hatta erkek kişisinin çocuk isteği de mevcut.

Sadece ikisi de biraz "Başkaları, aileler ne der? Acaba olur mu bu ilişki? Daha fazla birbirimize alışmadan ve sonra üzülmemek için hiç başlamasak mı?" kafasında.

Sizce boşuna mı güzel beklentilerle yola çıkılıyor? Oluru var mı bu ilişkinin? 5-10 yıl sonra büyük sorunlar, akabinde pişmanlıklar mı ortaya çıkar?

 
O yaştaki insanların böyle tedirginlikleri olması çok üzücü, gönüller bir olduktan sonra gerisi önemli değil.


  • Bir ben var benden şurada  (12.01.24 16:33:38) 
eğer birbirlerine uyumlu, artık hayatın sorumluluğunu da keyfini de birlikte süreceklerine karar vermişlerse başkaları ne der kısmı düşünülmeyecek bir şey, umarım mutlu olurlar


  • freebird5406_2  (12.01.24 16:39:19) 
"başkaları ne der"den ziyade erkek ne der?
arada 7 yaş var.
erkek 43 olunca kadın 50 olacak.

ama erkek 43'e kalmadan hüsranla biteceğini düşünüyorum.

net, olmaz.
  • tabudeviren  (12.01.24 16:43:09) 
Bi tek çocuk isteği aklıma takıldı
Bu İlişkinin istikbali erkeğe bağlı. Öncelikle adam bu durumu sindirmiş olmalı, kavga sinir anında olmadık laflar demeyi aklına getirmeyecek kadar sindirmiş olmalı. Çevre, özellikle erkeğin çevresi kadının canını sıkacaktır. Bu da kavgalara sebep olacaktır. Erkeğin çevresine karşı sağlam durması gerek, en azından ilk 5 yıl, ki insanlar olup olmadık konuşmaya hakları olmadığını, konuşurlarsa erkeğin bunu sineye çekmeyeceğini anlayacaklar.
Eskilerde bu tarz evlilikler yaygın bu arada. İki amcamın eşi 5 yaş büyük, köy yerinde insanlar anlayışlı değiller ama bunu dert etmemişler pek.
Benim için bu tarz birliktelikler, gerçekten seven anlaşan insan beraberliği demek, görünce sevindirik oluyorum:)
Ayrıca, her ilişki 5-10 sene sonra kötüleşiyor . En uygun match’i bulup 5-10 sene ayrılmayacaklarının garantisi yok.
  • ya volna  (12.01.24 16:53:57) 
Bence baslamasınlar. Başkaları, aileler ne der diye düşünmekten çok ben ne istiyorum diye düşünmüyorlarsa baslamasınlar


  • rock n roll  (12.01.24 17:08:27) 
O kadar yaş farkı ancak tarafların biri 20'lerin ilk yarısındaysa sorun edilir bence, ikisi de koca koca insanlar, çok da güzel olur. Ama "Başkaları ne der" sorusu ilişkiye yansırsa buradan sorunlar çıkar, o noktada @ya volna +1

Bir de çocuk konusu mesele. 35 yaştan sonra "geriatrik/ileri yaş gebelik" sayılıyor, kadın için sağlık riskleri çok artıyor. Muhtemelen gebelik için tıbbi destek almaları gerekecek. Hepsi sorunsuz halloldu desek, kadın 40'larının sonunu uykusuz geçireceğini, 50 yaşındayken kıpır kıpır kreş çocuğunun peşinde koşması gerekeceğini, çocuk ergenliğe girdiğinde 60'larında olacağını da hesaba katıyor mu? Erkek tarafı illa çocuk istiyorsa, kadın da çocuk istese bile o yaşlarda sıkıntılı bence.
  • kobuzchu kiz  (12.01.24 17:13:45) 
pişmanlık garanti.


  • gabe h coud  (12.01.24 20:57:53) 
44 yaşında kadından ne çocuğu? evlendin , hadi çocuk deniyorsunuz derken 46 oldu. çok çok düşük ve riskli bir olasılık. 37 yaşında erkek, çocuk istiyorsa ve sağlıklı bir ilişki için maksimum 32 yaşında birine baksın.


  • adivar  (12.01.24 22:12:11) 
kadın erketen daha genç göstermeye devam ederse yürür anlatılanlara göre
burada tek sorun erkeğin küçük yaşta olup bunu ilerde dert etme ihtimali (haksız tabi başta kabul edince)

  • bir soru sorcam  (12.01.24 22:14:50) 
Kadının +5 olduğu bir aile tanıyorum. Şu an60 larındalar sanırım. Çok mutlular. İkisi de 'Çevre ne der.' düşüncesini her konuda aşmış bir aile. Sanırım onun için hiçbir sorun yaşamamışlardır diye düşünüyorum.

Ama kadınlarda menopoz sürecinde birden çökme oluyor. Şu an göstermediğini söylediğin yaşlar birden görünür olacaktır. O zaman erkeğin tavrı önemli olacak.

Bir de her iki taraf da çocuk işine sıcak bakıyorsa, 'Biz tamamız' demeden önce bir doktor ile çocuk konusu konuşulmalı. Sonra 'Tamam.' denmeli. 44 yaş çocuk için fazla gibi çünkü.
  • Mirket  (12.01.24 22:28:41) 
Hamilelik ihtimalinin -daha önceden yumurta dondurma vs yapılmadıysa- çok çok çok düşük olduğunu bilmekte fayda var.


  • efx  (12.01.24 23:15:23) 
O yaşlardaki iki insanın hala "başkaları ne der, aileler ne der" diye düşüneceğini sanmıyorum. Bence kendileri emin değil ve bunu itiraf edemedikleri için "acaba millet ne der" türküsünü çağırıyorlar.

O hanım ya da beyefendi fark etmez, benim arkadaşım olsalardı ikisine de ayrı ayrı "bu iş olmaz" derdim. Özellikle çocuk isteği bu konuda mutlu olma ihtimallerini çok azaltıyor.
  • pispinti  (13.01.24 09:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.