[]

İş fikrimi değerlendirir misiniz

Merhaba. Bir iş fikrim var. Ben mühendisim. Basit tasarımlar yapıp bu tasarımları fason olarak ürettirip bir marka oluşturup internette satmak istiyorum. Tasarımlar basit. Meyve soyacağı gibi. Ama kaliteli bir ürün olmasını istiyorum. Bu işin başarılı olma ihtimali nedir? Sağ olun.




 
Kaliteli ve uzerine dusunulmus seylerse tutar tabi ki. Uretim ve patent kisimlari yorucu olabilir.

Vip ahmet diye bi firma var, bakabilirsiniz.
  • brkylmz  (07.01.24 14:32:02) 
Abi şimdi ilk olarak ne yapacağını bul.
Sonra bunu fason urettiricem demissin; kime, hangi malzemeler, kaç tane, kaç para.
Sonra piyasada bak bakalım, gireceği piyasada farkin olacak mi, aldigin fiyat ile satabilecek misin?

Bir de internetten satacaksin, bu siteler sureclerini öğren. Misal iadeler vs yani bunlara bakacaksin.

Bir de çoğu ürün drop ship aslında. Çin'den falan filan ki Türkiye'nin maliyetleri de çok yüksek. Çin'den bir palet getiren adama karşı pazar payın nasıl olacak bakman lazim.

Bu arada başarılı olma ihtimalini kimse soyleyemez. Bana ben bunu yapıp pazarda falan saticam desen daha başarılı olur derdim de internet dünyasında ben misal senden ürün almam, gider yorumlu vs alirim. Bu kısmı geçmek en zoru herhalde.
  • logisticsmanager  (07.01.24 14:59:07) 
Satabileceksen tezek bile yapsan olur. Önemli kısım satmak.
Bir üstteki arkadaş bir çok farklı noktaya parmak basmış. Bence hepsini tek tek değerlendir.
Ayrıca internetten tek tek satarım diye başlama, çok üzülürsün. atıyorum migrosla anlaşıp 1000 tane satarım diye başla neye başlayacaksan.
  • etna  (07.01.24 17:00:23) 
E zaten üretilmiş olan şeylerden alıp sat. Onları satabiliyor musun önce onu dene


  • alimcgraw  (07.01.24 20:20:08) 
çok oturmuş pazarlarda fark yaratıp gelir elde etmek zordur. mesela meyve soyacağında victorinox diye bir marka var muhtemelen en iyisi budur. bundan daha mı iyi olacak veya daha mı ucuz olacak ? acaba türkiyede yılda kaç tane yüksek kalite meyve soyacağı satılıyor. peki bir ailenin ortalama meyve soyacağı değiştirme periyodu kaç senedir ?

girişimcilikle ilgili güzel bir laf var. ideas are nothing, execution is everything.

bu yüzden fikrini değerlendirmemiz aslında anlamsız olur. çünkü senin bi fikri nasıl hayata geçirdiğin asıl konu.

düşün twitter dediğin nedir ilk günleri için konuşuyorum bir web sitesi 140 karakter yazıyorsun gönderiyorsun bu kadar. ya da instagram dediğin nedir bir resim çekip bir sayfaya atıyorsun. temelde ne kadar basit işler. ortalama bir ekibin 1 haftada yazacağı projeler. peki bu projeleri kimse düşünmedi mi ? binlerce insan düşünmüştür hatta benzerlerini hayata geçirmiştir. ama büyüyen ve tutulan bir tane oldu. fark fikir değil o fikri nasıl hayata geçirdiğin.

bir mühendise vereceğim öneri. bir iş kuracaksa mühendis gibi düşünmeyi bırakması gerekiyor.
  • orpheus  (07.01.24 22:12:19 ~ 22:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.