[]

okuyacağınız kitabı neye göre belirliyorsunuz?

sürükleyici olması, eg+ğleneceli olması, derdinize derman olması ya da öyle vakit geçsin diye mi? ben şu zamana kadar hep psikoloji kitapları tercih ettim ama bunlardan sıkıldım artık. neye yelken açsam ki? mesela macera nasıl olur bana?




 
Ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap adlı bir kitap var. Onun listesinden Türkçe çevirisi yapılmış tamamına yakınını okudum. Arada tek tük çıkarsa onları okuyorum.

;ş Bankası Kültür yayınlarının klasikler serisinden vakit kaybı olarak gördüğüm hiç olmadı.

Tarih merakım var. Genelde ilk ağızdan anlatımları seviyorum. Her kitap bir başka konuda merak uyandırıyor. O konu hakkında kitap var mı diye internet araştırmasıyla buluyorum yeni okunacak kitapları.
  • Mirket  (07.01.24 12:10:15) 
Okuduğum kitaplar genelde bir sonrakine referans oluyor. Tavsiye üzeri kitap pek okumam. Görüp denk gelip araştırdıysam öyle alıp okurum.


  • Amaranta ursula  (07.01.24 12:44:55) 
genellikle kurgu kitaplar okurum. roman ve hikaye. arada sırada da kurgu dışı kitaplar okurum. deneme, röportaj, araştırma, söyleşi tarzı.

kurgu kitapları da bir yerli bir yabancı olarak okuyorum genelde
  • paintov  (07.01.24 13:19:52) 
ben bir kurgu bir kurgu dışı sırasıyla okuyorum. kurguda sevdiğim yazarların tüm kitaplarını okumaya çalışıyorum. kurgu dışı da psikoloji, çocuk, işle ilgili dönüşümlü gidiyor genelde. o kitapta tavsiye edilen ya da ilgimi çeken bahsedilen başka bir kitap olursa sonra onu okuyorum bu şekilde illa seçenek artıyor.


  • pide  (07.01.24 13:27:34 ~ 13:35:13) 
Ben genelde biyografi okuyorum. Şöyle bir hissiyat oluyor sanki başkalarinin hayat tecrubesini çalmiş gibi oluyorsunuz. Örnegin adam pilot hayatini anlatiyor siz hayatinizda ucaga binmemissiniz ama pilot kafasi yasayabiliyorsunuz.bu inanilmaz bu tecrube kariyor insana.

Biyografi tercih sebebim birde yabanci dil ogrenmek oldugu icin biyografi cok genel bi dil yapisina sahip oluyor daha iyi gelistirebiliyorum kendimi.

Herseyden onemlisi toplumda soz sahibi olabiliyorum konusacagim cok sey oluyor
  • Zetnikov  (07.01.24 14:13:56) 
Ben de kurgu ve kurgu dışını dengeli götürmeye çalışanlardanım. Kurgu dışı için ilgi duyduğum alanlarda çıkan yeni kitaplara göz gezdirip okumaya değer olduğunu düşündüklerimi listeme alıyorum. İnternette bir yerlerde; mesela bir videoda ya da postta ilgimi çıkan kitap görürsem de aynı şekilde okumaya değer olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.

Kurgu kitaplarda o anki ruh halime göre bazen klasiklere dalıyorum, o kolay. Bazen de hakkında iyi şeyler duyduğum yeni kitaplara dadanıyorum. Bu konuda Booker gibi prestijli ödüllerde kısa listeye girmiş vb. kitaplar iyidir.

Goodreads de çok işe yarıyor. Keyifli okumalar.
  • salihdt  (07.01.24 14:48:55) 
en iyisi ne denk gelirse, sadece kitaptan uzaklastikca (kindle, goodreads, kitap arama, oncesinde yorumlara bakma eksi, reddit) aldigim zevk azaliyor. direkt buldugumu okudugumda aldigim keyif cok baska oluyor.


  • gule gule  (07.01.24 14:57:30 ~ 15:08:29) 
okuduğuma ve zaman ayırdığıma değecek bir kitap olmasını istiyorum.
eğer yabancıysa çevirisinin iyi olmasını istiyorum.

genellikle dünya klasikleri tercih ediyorum.
onun dışında Atatürk dönemini anlatan kitaplar okuyorum.
şiir kitabı koleksiyonum var ayrıca.
  • tabudeviren  (07.01.24 18:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.