[]

Almanların çok sade giyinmesi

Belki biraz da gösterişsiz ama kesinlikle göze batan çirkin bir şey yok. Yılbaşında viyanaya gidince gördüm. Belki bir şehirle bu genelleme aaçma olmuştur ama anladınız. Herkesi hm basicsten giydirmiş gibiler. Bu bir kültür mü? Bana mı böyle geldi? İstanbulda viyanadan daha çok vücut saran giysi ve dekolte görüyorum.




 
sadece almanlar degil avrupada kuzeye dogru ciktikca daha sade giyinir insanlar, evleri sadedir, yedikleri sadedir. hayatlari da basittir. guneye indikce de gosteris artar, yemekler cesitlenir, insanlar daha eglencelidir.

bunun nedenini herkes bir tarafa bagliyor, kimi iklim, kimi kultur, kimi protestanlik ile iliskili goruyor.
  • emrahday  (04.01.24 13:26:35) 
Avrupalılar Avrupalı gibi yaşıyor, kendi ülkeleri gibi. biz Afgan gibi düşünüp Amerikan gibi yaşıyoruz. dekolte var, ama kafa gidirik^^ saç Amerikan erkeği gibi, ama beden dili hırpani^^


  • anlatamıyorum  (04.01.24 13:36:10) 
avrupada italyanlar harici giyimine özenen toplum görmedim. @anlatamıyorum +1

ülke olarak maslow piramidinin altında olduğumuz için giyim tarzımız böyle.
  • mikahakkinen  (04.01.24 13:55:36) 
Avrupanın geneline ait bir durum değil. İtalyanlar ve fransızlar gyimlerine baya kafa yoruyorlar örneğin.

Özellikle kuzey ülkelerinde dediğiniz gibi H&M basics görüntüsü var.

Türkiye'de kültürel bir çekişme var. İnsanlar giydikleri şeyler üzerinden siyasi bir kavga ediyor aslında. Söz konusu giysi ister şort olsun ister peçe. Bu kıyafetler sahiplerinin bir çeşit bayrağı. Bunu bilinçli ya da blinçsiz yapan var. Kültürel stabilite olmayınca her şey bir sembol halini alıyor, bence anlaşılmaz bir durum değil.
  • akhenaten  (04.01.24 17:31:48) 
Sadece giyim değil, cep telefonlarına baksan da aynı tevazuyu görürsün.

Gösteriş merakı ve özenti, toplumsal cehaletle doğru orantılı olduğu için durum böyle.
  • Mirket  (04.01.24 18:34:00) 
tevazu ile alakasi yok. bilmiyorlar. bu sandaletin icine giyilen dize kadar cekilmis corabi gunluk hayatta gorursunuz bu memlekette mesela. cok absurd birbiriyle uyumsuz seyler giyen bir ton insan var. bu insanlar ust siniftan da olabiliyor. sadece bu degil yemekten falan da anlamazlar cogu aksam bir dilim ekmegin ustune peynir koyup yerler o kadar.

bunlar ustun irk degiller. her yaptiklari dogrudur diye bir sey yok. bazi seyleri beceremiyorlar. esprileri kotu yemekleri kotu giyinmekten anlamazlar. ama muhendislikleri duzenleri iyidir. edebiyatlari iyidir. felsefede iyilerdir. falan filan.
  • bohr atom modeli  (04.01.24 21:32:31 ~ 21:36:00) 
Ya ben sadelik, tevazu vs pek katılmıyorum,
Genç nesil çok güzel giyiniyor, bunun dışında bir de hava soğuk güzel giyinse ne olacak.
Ben bir keman resitaline gitmiştim o adam da ünlüymüş, ve münih sosyetesinin içine düştüm ağzım bir karış açık kaldı. Herkes çok şıktı, Firdevs yöreoğlu yanlarında ezik kalır. Giyinmek istedikleri zaman giyiniyorlar. Onlarda başka şeylerle hava atıyorlar ama bizde ekonomi iyi olmadığı için daha o seviyeye gelmedik.
  • durgunfoton  (04.01.24 23:09:11) 
tevazu ile alakasi yok +1, tarz farki var. bir de gerektigi zaman oyle bir marka giyiyorlar ki..

yurtdisinda hippi kiyafetleri satan dukkanlarin etiketlerine bakin, fiyatlar saglam markalari aratmaz. yani kiyafete para harcamiyorlar da denemez.

akdeniz insani ile soguk ulkelerin insanlarinin tarzlari farkli, o kadar.
  • cooperr  (04.01.24 23:15:12) 
Avusturyalılar, hele ki Viyanalılar Alman değil yalnız :D
Onun dışında 15 sene Viyana'da yaşadım, bunu söyleyemem. Yani bana garip gelen bir şey yok giyimlerinde. Esasen Türkiye'de insanların ya fazla paçoz ya da fazla kokoş olduklarını ama bir türlü ortayı tutturamadıklarını düşünüyorum.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (05.01.24 03:34:50 ~ 03:39:32) 
Almanya'ya hic gitmedim ben ama Ingiliz arkadaslarim (erkekler) hic memnun degillerdi Almanya gezilerinden. Kizlar cok kapali giyiniyor, musluman ulke gibi, bogazli kazakla gece kulubune gidiyorlar falan diye anlatiyorlardi. Ben de herhalde bizim gurbetcilerden rahatsiz olduklari icin kapali giyiniyorlar diye yormustum:) Gerci ingilizler cok acik giyiniyor


  • freedonia  (05.01.24 10:55:08 ~ 10:57:38) 
Ben tevazu demiştim. İki arkadaş tevazu falan değil deyip gerektiği zaman ve yerde giyindikleri söylemişler.
Gerektiği zaman ve yerde nasıl giyinileceğini biliyorlarsa konu bilgisizlik ya da zevksizlik değildir. Gerekmediği yerde giymiyorlar demek ki. Gerekmediği yerde sadelikten ve gösterişsizlikten yanalar. Sade ve gösterizsiz. TDK tevazuyu böyle tanımlamış.
Adam mühendis. Masaya getirip bilgisini koyuyor. Son model telefonu, en pahalı parfümü ya da dekolteyi koyma gereği duymuyor.

Sebep tevazu yani. Yani gösterişe gerek duymamak. Gösterişe gerek duyanlar bunu rüküşlük ya da görgüsüzlük, bilgisizlik olarak görebilir tabii.

Sanırım Bilkentte okuyan Avrupa'lı bir kızın videosu dolaşıyordu orta yerde. Buranın kızları defileye gelir gibi geliyorlar okula diyordu.
  • Mirket  (05.01.24 13:10:37) 
Almanya'dan Fransa'ya bir tek canta hakkiyla gidince uzulmustum, cok guzel butikler falan vardi, iste onlar Almanya'da yok. acik giyinip giyinmemekle ilgili yazmiyorum.

genel olarak zevksizlikleri, tutumluluklari tevazularindan daha cok. ben kultur ve ekonomi oldugunu dusunuyorum.
bunun disinda adl, ipekyol gibi kiyafet pahali ama hm gibi basic, spor giyim hem daha ucuz, daha cok cesit var.

gunluk hayatta basicler. ama siradanlikla karismasin, benim is arkadaslarim hep mammut, gant, patagonia, salomon falan giyiniyor. zaten, atiyorum lacoste gomlek 100 euro, markalar ulasilabilir oldugu icin hava atma olayi yok.
tipleri de sportif olunca hm bile yakisiyor.
  • wishmaythşngs  (05.01.24 13:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.