[]

Göbek eritme sorusu

Merhaba arkadaşlar. Az göbek var. Bunu yok etmek istiyorum. Neler önerirsiniz?

Spor salonuna gitmeyi sevmiyorum. Sadece haftada bir gün bir saat yüzebilirim. Yüzmeyi seviyorum. Bunun faydası olur mu?

Diyetisyene gitsem faydası olur mu? Diyetisyene ne sıklıkta gitmek gerekiyor? Ücretler ne durumda? Sağ olun.

 
Az göbek varsa bunun genel yolu ağırlık antrenmanidir. Misal benim kuzenim baya zayıf biri ama kas yok haliyle göbek var azıcık çünkü yok yani kas adamda.

Yüzmenin faydasi olur mu; olabilir de yüzücü vücudu illüzyonu diye bir olay var. Yüzerek o vücutlar yapılmıyor yani.

Eğer kilolu biri degilseniz diyetisyene gidip ne yapacaksiniz bilmiyorum. Az göbek ne kadar az sorusu var tabi ama harbiden zayif ve az göbekli biriyseniz bunun kas yapmaktan başka çözümü yok.
  • logisticsmanager  (01.01.24 21:16:38) 
Göbek eritmek mutfakta olur. Çaya kahveye şeker atıyorsanız atmayın, ekmek, hamur işi, cips vs. yemeyin. Alkolü azaltın. Akşam 7'den sonra bir şey yemeyin.


  • pispinti  (01.01.24 21:27:48) 
Ben yag oranimi %7'ye kadar dusurdum. Daha sonra iyi hissetmedigim icin biraz daha yukariya cikardim. Bu surecte bel cevremdeki yaglar en son gidenler oldu. Surec biraz uzun suruyor.

Gecmiste kardiyo ve diyet ile de, agirlik calisip kas kazanarak ve kalori hesaplayarak da kilo verdim. Kardiyo ve diyet yaptigim zamanlarda hayattan zevk almiyordum. O derece keyifsiz bir surec. Agirlik calisarak kas yaparak, kalori hesabi yaparak kilo vermek ise tam aksine oldukca eglenceliydi diyebilirim.

Gunde alman gereken kaloriden 500 kalori daha az alarak haftada yarim kilo kadar veriyordum. 20 haftada 10 kilo kadar verdim bu sekilde.

Diyetisyen kilo verdirir ama diyet ile kilo verenlerin %85'inin kisa sure icerisinde kilo aldiklari ile ilgili bir dolu istatistik var. Bence bu yuzden kendi hayatina uygun bir program yapman gerek. Yani lahana corbasi icmiyorsan, lahana corbasina abanip kilo vermeye calismanin bir anlami yok. Cunku diyet biter bitmez, kilolari geri alirsin. Hem zaten hemen hemen ihtiyacin olan tum bilgi internette var artik. Ama ihtiyacin olan disiplin yok :)

Yuzme faydali olabilir. Tabi nasil yuzdugune bagli. Benim Navy seal bir arkadasim hic durmadan olimpik havuzda ayni hizda yuzuyordu. Oyle yuzebilirseniz faydali olur. Yoksa 2 dakika yuzayim sonra biraz sirt ustu dinleneyim... seklinde faydasi beklediginizden az olur.

Salona gitmek istemiyorsaniz Youtube'dan calisthenics for beginners videolarina baslayarak ve kalori hesabini ogrenerek baslayabilirsiniz.
  • thetruenorthstrongandfree  (01.01.24 23:03:31) 
Bu arada kas yapmak için illa spor salonuna gitmeye gerek yok. Tabiki belli bir noktada gelişim duracak yeterli gelmeyecek ama vücut ağırlığı ile ağırlık antrenmanı+düzgün beslenme (denildiği gibi bazal metabolizma -500 kalori) ve kilo *1.2 gr protein ile de gider.

Ama yüzme ile falan öyle kaslı olmaz. Bu yüzücü vücudu illüzyonu. Tabiki kalori yakarsiniz da bunun için de sağlam yüzmek lazım. Misal benim iş arkadaşım haftada 5 gün 1.5 saat falan yüzüyor, ek olarak yarışmalarda hakem falan. Ama gidip 20 dk havuzda kalmak ile hiçbir şey olmaz.
Burada kadınlar üstünde araştırma var;
www.ncbi.nlm.nih.gov

"Prolonged aerobic training (12 weeks of swimming) caused no significant change (decrease) in body weight of the tested women. The applied training resulted in an insignificant decrease in body fat tissue, with a concurrent an insignificant increase in lean body mass, (including muscle mass)."

Haftada bir gün bir saat yüzme ile amaciniza ulaşamazsiniz.

Çok zor değil dediklerim;
Tdeecalculator'dan kalori bul.
-500
Protein alımı 1-1.2*kg kadar.
You are your own gym pdfini al, yap.
  • logisticsmanager  (02.01.24 00:27:43) 
logisticsmanager, erkeğim bu arada.


  • dissendium  (02.01.24 01:00:38) 
Abi erkek olduğunu biliyorum da yani kadınlarda bir işe yaramıyor bu egzersiz ama erkeklerde çok yararlı diye bir şey olamayacagina göre ve erkekler için yapılmış araştırma bulamadigim icin attim.

Zaten sonra haftada bir günü okudum, gerek bile yok konuşmaya araştırma falan.
  • logisticsmanager  (02.01.24 01:14:04) 
yüzme istiyorsanız genelde ilgili tesiste öncelikle kan ve idrar tahliliniz yapılacak. kısa sürüyor genelde bu işlemler ama öncelikle bunlara da hazırlıklı olun.


  • rare  (02.01.24 01:20:54) 
Diyetisyene giden oldu çevremde. Hepside faydasını gördüler. Ancak bu iş uzun soluklu bir iş. Verdikten sonra, dikkat etmezseniz göbek tekrar çıkar.

Diyetisyensiz, sporsuz en kolay yolu: ekmek ve şekeri kesmek. Şeker kullanmayın, tatlı tüketmeyin, ekmek yemeyin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (02.01.24 10:18:55) 
Erkekleri bilmiyorum, kadinlar icin gobegi eritmenin yolu gece ac uyumak ya da diger deyisle uzun sureli acliklar olusturmaktir. Yediklerini de abartmamali tabi.


  • balpolen  (02.01.24 12:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.