[]

Yetişkin hobileri

Merhabalar. 30+ olup bir hobisi olan var mı? 3d yazıcı ve Lego ilgimi çekiyor bu ara. Az da olsa uğraşmalı neler önerirsiniz? 30 yaşında makine mühendisiyim. Programlama, elektronik olan şeyler olabilir. Sağ olun.




 
Ben pandemide örgü örmeye taktım ama sonra bitti hevesim.
Lego çok isterdim ama pahalı.
Boyama yaptım bir müddet sayılarla boyama diye bir şey var ya ona sarmıştım o da iyi gelmişti bana.
Yeni tarifler deneme, mutfakta bir şeyler yapma dışında pek bi hobim kalmadı artık.
  • Dağcı  (30.12.23 12:31:14) 
Çocuk olunca tek hobi boş zamanın olabilmesi. En büyük hobi zaman.


  • mikahakkinen  (30.12.23 12:45:45) 
1/12 maket yapıyorum özellikle dakar ve ralli araçlarını. 1.5 metrelik bir akvaryumum var bir yanda. Bir de eski bir otomobil ve motosikletim var vakit buldukça onları söküp takıyorum.


  • mirty  (30.12.23 13:18:28) 
rc model olabilir. 20 küsür senedir sıkılmadan ara ara çıkar oynarım, eskiden içten yanmalı modeller vardı (hala var gerçi) ama ayarlaması temizlemesi çok uğraştırıyordu, belki bu sizin için olumlu bir durum olabilir. elektriklileri de programlamaya uygun oluyor, her halükarda win-win.

türkiye’de modeli bulmak zor oluyor, parçaları daha da zor ama yurtdışından temin edilebiliyor. traxxas tavsiye ederim marka olarak. bende bir tane model kaldı, o da traxxas maxx elektrik. buradan hareketle araştırın belki hoşunuza gider.
  • orient blue  (30.12.23 13:29:17) 
3d ile ilgileniyorum mutluyum tavsiye ederim


  • basond  (30.12.23 13:32:10) 
çok anladığım bir alan değil ama arduino ile çok fantastik şeyler yapanlar gördüm internette. programlama, elektronik diyorsanız bence iyi bir alternatif olabilir. ama yapacağınız şeye göre parça maliyetleri çok mu yüksek olur onu bilmiyorum.


  • mustafakesekci  (30.12.23 15:55:59) 
Benimkiler:
- Gaming (en uzun soluklu hobim)
- Spor (simdilik gym sadece. Daha once bisiklet manyakligi da vardi. Bisiklet sevince mekanigiyle de ugrasiyosun)
- Muzik etkinlikleri

Elle ugrastigim hobim yok gibi. Puzzle almistim, 1 senedir yapmadim.
  • ermanen  (31.12.23 09:37:07) 
bende olanlar senin söylediklerinin hepsi; 3d printer, laser, 3d çizim, tasarım, model uçak (uçan şeyleri seviyorum), yazılım zaten mesleğim ama bir makineyi programlamak ile bir web servisi yazmak arasında çok fark var. bilmediğim şimdiye kadar hiç aklıma gelmeyen detaylar var ve zevk veriyor.


Hobi dediğin şey biraz seninle ilgili hocam, 3d printerdan lasere 3d çizimden diğer zamazingolara bulaşmama neden olan aslında model uçaklar.

model uçaklar da 10 yaşında izlediğim bir videodan.


yani sen kendine ait bişi bulacaksın, biraz onunla ilgileneceksin ki sonra ya burasını printer'dan basayım, burasını kendim programlayayım diyesin.

birde tüm bunları proje olarak kullanmak var.şimdiye kadar edindiğin bilgi ve tecrübeyi kullanabileceğin bir proje yapmak belki 1 sene sürecek bir iş ama amaç tamamen kendini tatmin etmek.

örn: metal 3d printer yapmak (almak değil) yada ne bileyim hebelip makinesi yapmak ama tamamen kendi tasarımın kendi yazılımın vs. ile open source bişiyler yapmak. bir sürü insanla tanışırsın baya bir hareket gelir hayatına.
  • selam  (31.12.23 11:43:08) 
34 yaşındayım hobim örgü örmek. Kıyafete ihtiyacım olunca bazılarını kendim yapabilmek güzel bir şey. Bazen küçük objeler de yapıyorum eğlenceli oluyor. Mesela bir sonraki projem için malzemeleri aldım ve büyük bir tespih böceği yapacağım.

Nerdforge kanalında Martina ve Hansi'nin Blender öğrendiği bölümü ilginizi çekebilir belki:
www.youtube.com
  • peki madem  (31.12.23 13:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.