[]

Kokuların adlarıyla uyuşmaması

Merhaba. Geçen bir oda kokusu aldım. Okyanus yazıyor adında ama vişne gibi kokuyor. Bir de Adidas deodorant aldım. Onda da buz yazıyor ama vişne gibi kokuyor. Hiç beğenmedim. Başta farklı kokuyordu. Bu size de oluyor mu? Bizi mi yiyorlar?




 
hocam zaten buz nasıl kokar, okyanus nasıl kokar ki? yani kokusu olan bir şeyle denesek bunu, limon yazıp çilek kokuyorsa o sıkıntı.

adam okyanus kokusunu vişnemsi hayal etmiştir belki. ya da senin vişne kokusuna benzettiğin şey adamın hayal ettiği okyanus kokusudur, vişneyle ilgisi yoktur.

geçen gün sokakta burnuma yeni araba kokusu geldi, meğer sosismiş. pişen sosis kokusunu yeni araba kokusu gibi algılamışım.
  • kibritsuyu  (27.12.23 15:37:17) 
Zamanında satılan korsan CD lerin içinde başka tür şeylerin çıkması gibi bir durum.

Okyanus kokusu mevzusunda, Dünyada nerenin okyanusu veya sahil bölgesini esas alıyorlarsa artık bilmek lazım.
Bir de kokunun formüle edilmesi vs derken sonuçta vişneye doğru uzanan bir süreç düşünüldüğünde hissini almak istediğimiz esas koku, hala okyanustan gelmiyor.
  • diyecevaplandı  (27.12.23 15:46:18) 
Ikisi de visne gibi kokuyorsa, sizin burunda sorun olmasin hocam?


  • brkylmz  (27.12.23 15:52:32) 
Bu bahsettikleriniz oldukça ucuz üzerinde ciddi çalışma olmayan kokular. Misal tom ford deseniz farklı olurdu. Bu sebepten net bir yorum yapmak zor.

Kokularda notlar söylense de insanlarin ne kokladıgi degisebiliyor. Yani x kokusu bir insana farklı gelebilir çünkü o kokuya ulasmak için içinde bir sürü not oluyor.

Ve gene denildiği gibi okyanus ve buz çok net kokular değil. Misal tobacco vanille size çilek gibi kokarsa o zaman sorun var :)
  • logisticsmanager  (27.12.23 15:59:56) 
Kovid olmuş gibisiniz bence. Koku bozulmuş ama yerine gelir endileye mahal yoque.


  • herp  (27.12.23 22:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.