[]

Ping vs Donanım

Bir online oyunda pingim normal değerlerdeyken değişen aralıklarla (bazı günler sadece 1-2 defa bazen de hiç oynatmayacak sıklıkta) min. 200 max. 6000 değerlerine yükseliyor. Bu süreçte oyun donuyor ve kendine geldiğinde bu ping değerlerini görüyorum yukarıda ve ping aniden normal değerlere düşüyor kendine geldiğinde, tekrar donana kadar.

Benimle aynı ISS'i kullanan ve aynı ildeki arkadaşta hiçbir sorun yok. ISS ile görüştüm, farklı zamanlarda 3 kez traceroute yaptırdılar hiçbirinde sorun çıkmadı. Altyapıda sorun yok. Binadan eve gelen kablo ve modemden bilgisayara gelen kabloların hepsi elden geçti. Ancak durum yine aynı. Hızım ve bant genişliğim de az değil. Başka hiçbir şekilde internet sorunu yaşamıyorum.

Bilgisayarı formatladım, antivirüs yok, güvenlik duvarı düzgün, modem ayarları düzgün, yani bunlar engellemeyecek şekilde. Oyun dosyalarını defalarca kontrol ettim yani yazılımsal da bir sorun büyük ihtimal yoktur.

Artık aklıma gelen tek şey donanım. Oyundayken CPU neredeyse her zaman %100 kullanılıyor. Bu %100'ün bile yeterli gelmediği durumda oyunun donup da bunu ping olarak göstermesi mümkün mü ?.

 
Muhtemelen kullandığın modem, ethernet kablosu ya da bilgisayarınızdaki bağlantı girişinde sıkıntı var. ayrıca wifi kullanıyorsanız ping konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz.

benzerini yaşadım. kabloları güya sağlam biliyorduk ama gidip kaliteli kablo alınca durum çözüldü. modem yakınsa yeni bir ethernet kablosu alıp deneyin.
  • false pretension  (24.12.23 19:20:28) 
Bağlantı kablolu. Yeni aldık kabloyu da.


  • Euxinos  (24.12.23 19:21:27) 
imkan varsa bilgisayarı başka bir yere götürüp, farklı bir internet ile dene.
sorun devam ederse bilgisayardan kaynaklıdır, etmez ise modem veya senin hat kaynaklıdır.

  • walter white kilikli  (24.12.23 23:22:28) 
Eth kablosu onemli. Kaliteli bi kabloyla deneyin ilk. Her seyden eminseniz ISS'e hattinizin bagli oldugu OLT ya da DSLAM kartini degisirmelerini soyleyin. Hatta ondan daha olasi diger bi neden OLT/DSLAM'in bagli oldugu MPLS kartinda sorun olabilir. Nokia mpls'lerde hic bir ariza tespit edilemedigi halde kart degisikligiyle sorunun cozuldugunu bur kac kez gordum. ISS'e bunlari soylesenuz yapar mi? Yapmaz. Bolgenizdeki teknik ekibe ulasabilirsenjz bir ihtimal.


  • krmzbvl  (24.12.23 23:39:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.