[]

İşyerinde körelmek hk.

Merhaba,
bililşim sektöründe çalışıyorum, geçmiş iş deneyimlerinde linux sunucuların yönetiminde çalıştım, yine içerisinde her türlü sql, devops tarafı, hadoop, cloudera vs. yapısı içerisinde görev aldım. fakat mesai kavramı yoktu, özel hayatım kalmamıştı ve işten ayrıldım. sonrasında yine kurumsal bir şirkette it uzmanı olarak başladım. fakat burada yaptığım iş tamamen bomboş, kullanıcıların bilgisayarını hazırlamak, son kullanıcıların problemlerini çözmek, printer vs sorunları çözmek gibi bir anda saçma sapan bir durumun içinde buldum kendimi. kendimi gram geliştiremediğim gibi üzerine bişey ekleyemiyorum ve kendimi körelmiş, downgrade olmuş hissediyorum. şartlar vs güzel ama mesleki yetersizlik var. aktif bir şekilde iş arıyorum ama ne yazık ki çıkmadı karşıma. şimdi bu durumda ben ne yapmalıyım? eski işim gibi kendimi geliştirebileceğim bir iş bulamıyorum, bununla beraber aktif şu anki çalıştığım işyerinde her geçen gün köreliyorum ve bu beni aşırı derecede negatif etkiliyor. bu arada yaş 35+

ne yapmam gerektiği konusunda fikirlerinize açığım

teşekkürler

 
Aslında yapılacak şey basit, hazır iş rahatken YL ya da alanınıza özel sertifika programlarından birine yönelmeniz. Ya da iş bakmaya devam etmeniz. Yapmamanız gereken tek şey iş bulmadan istifa etmek.


  • archmage mahmut  (22.12.23 10:50:21) 
her zaman söylüyorum it'cinin körelmemesi için bir işyerinde çalışması gereken maksimum süre 5 yıldır. ortalama 5 senede bir iş değiştiriyorum geriye baktığımda hiç pişman değilim.

ne kadar eğitime gitsen de, sertifika alsan da gerçek hayat ile pratik yapmanın yanına bile yanaşmıyor teorik bilgiler. arada hiç görmediğin, eğitimini istesen de alamayacağın konular geliyor onları da öğreniyorsun, deneyimliyorsun.

mevcut durumunda sana belki basit geliyor yaptığın işler ama emin ol orası da sana tecrübe katmıştır, yeni bir şeyler öğretmiştir.

benim tavsiyem mevcut iş yerinde ben buradan alacağımı aldım, artık burası bana bir şey katmaz diyor isenne kadar koşullar iyi olsa da konfor alanından çık, ciddi ciddi iş aramaya başla. iş bulmadan da çıkma. bu süreci de eğitim programları ile değerlendir. mutlaka karşına iyi fırsat çıkar. endişelenme.
  • delidir yakalayin  (22.12.23 11:02:02) 
Su aralar ben de o sekildeyim. Is arayisindayim ama artik dolara gecmem lazim


  • lapaz  (22.12.23 11:29:19) 
hocam sen sistem tarafindan helpdesk'e gecmissin resmen. bence active directory ve/veya network security tarafinda kendini gelistirirsen guzel firsatlar bulabilirsin. hele ki cloud tarafi cok guzel olur. (azure/aws/gcp) ben de it sektorundeyim 1.5 yildan fazladir is bulamadim hala.


  • arakaali  (22.12.23 12:57:58) 
işini geliştir. kendine boş zaman yarat ve bu boş zamanını iyi değerlendir. işinde geliştirebileceğin konularda sağlam araştırma yap, bunları sunuma çevir ve yöneticilerden zaman iste. sıfırdan canlıya geçişini yapacağın 1-2 iş seni hem şirkette vazgeçilmez yapar hem de kendini teknik olarak ve soft beceriler olarak geliştirir.

otomasyon, şirket verilerinin gizliliğinin korunması, periyodik işlerin takibi vs. mutlaka geliştirecek alan vardır.
  • gabe h coud  (22.12.23 14:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.