[]

dogum gununu anne babanin kutlamamasini normal karsilamali miyim

evet dogum gunu buyutulecek bir sey degil nitekim 30'lu yaslardayim ama bu sene buna nedense cok uzuldum.

gecen sene de babam kutlamamisti aradim telefonun kapaliydi gibi sacma sapan biseyler soylemisti, aramizda belli bir problem sorun yok aslinda. umursamiyor diyebiliriz. ama annem en azindan aramisti. ve kardesim yazmisti vs bu sene en ufak bir cit bile yok.
turkiye'de de degilim zaten ama bu yil hem anne babamin ve kardesimin kutlamamasi arayip sormamasi beni cok uzdu. belki gereksiz duygusalim bilmiyorum.esimin aile baglari cok iyidir, yakinlardir. dogum gunumu de hep ilk olarak onlar kutluyor.
ister istemez kendimi aile kiyaslamasi yaparken buluyorun hatta bunu cok daha derine indirgeyerek esimin ailesi gibi bir ailede dogsam nasil bir hayatim olacagini dusunerek ilerletiyorum.

Sizce insanin kendi anne babasi kardesinin dogum gununu kutlamamasi normal karsilanmali mi? Aslinda turkiye'ye gelme sansim vardi yeni yil icin ama bu olaya alindigim icin gelmemeye karar verdim. Ve buyutup buyutmedigim konusunda objektif dusunceler duymak icin sormak istedim.

 
ben umursamazdım. hatırlamazlar öyle şeyleri. bunun için kimseye kin beslemem. sevgilim kutlamasa üzülürüm en fazla.
doğumgünlerine fazla anlam yükleniyor.

  • jelly bear  (21.12.23 10:38:36) 
Kırılmakta çok haklısınız, bence hiç de normal değil. Doğum günleri sevdiğimiz insanlara kendilerini özel hissettirmek, onları sevdiğimizi hatırlatmak için güzel bahaneler.

Doğum gününüz kutlu olsun! Dilerim çok güzel geçsin yeni yaşınız.
  • fotrsapka  (21.12.23 10:39:31 ~ 10:40:04) 
Ailede böyle bir gelenek varsa ve şimdi kutlanmamissa bence de haklısınız. Bizim ailemizde bu gelenek mevcut. ilk doğum günümden beri parti yapılır; şu anda ben de 30larima geldim ama doğum günü, yılbaşı gibi özel gunlerde kutlama, hediye alma geleneği hiç bitmedi. Aynı şekilde anne, babaminkini de kutluyoruz. Dolayısıyla bir yıl birden bire kutlanmamaya başlanırsa ben de kırılirim ve çok üzülürdüm .

Bir de uzakta olunca insan normalden daha da fazla hatırlanmak istiyor. O yüzden gitmekten vazgeçmeden once belki anneninize kırıldığınızi da açıkça söyleyebilirsiniz. İnsan doğası gereği hatırlanmak, sevilmek ve değer görmek ister; bu da en yakinlarindan başlasın ister. Kök ailemiz ve oradan gelen gelenekler hepimiz için sandığımızdan daha değerlidir.

Doğum gününüz kutlu olsun.
  • fraise  (21.12.23 11:10:47 ~ 11:14:04) 
Bu bence anne babayla olan ilişkiyle alakalı. Ben mesela babama en son bu yüzden kırılabilirim herhalde. Babamın doğum günüyle tarihle pek işi olmaz eski usul bir adam ama beni çok sevdiğini ve çocukken nasıl güzel babalık yaptığını bildiğimden doğum günümü unutmasına da şakayla takılabilirim en fazla.


  • Kediyi üzdün  (21.12.23 11:18:48) 
Doğum günleri kutlamaya değer tek özel gün bence.
Kişinin direkt kendisiyle ilgili olan bir gün çünkü diğer bütün günler kutlanmasın ama doğum günü kutlansın ben hep böyle düşünürüm.

Ama hayat stresi, yoğunluk, mutsuzluk, dertler tasalar o kadar çok şey var ki insan bazen kendi doğum gününü bile algılayamıyor, çok yakınlarınınkini bile kutlamayı unutabiliyor.
Özellikle bir tavır vs. olmadığı sürece unutulması bence büyütülecek ve kırılınacak bir şey değil.
Ama telefonuna da bi uyarı eklersin yani hatırlatsın diye bu da zor bir şey değil.
Hele bir de böyle uzakta olunca buna alınmanız da gayet normal.

Ben mesela baktım kutlamıyor mesaj atıyorum doğum günümü kutla diye, o an ki tepki belli ediyor, kısa bi kutlamayla geçiştiriyorsa zaten önemsememiştir sonra ben de onu kutlamam ve aramızdaki bu merasim biter. Ama telaş edip unuttuğu için özür diliyorsa bir şekilde gönlümü almaya çalışıyorsa büyütmem ve aynen devam ederim.

Nice yıllara.
  • Dağcı  (21.12.23 12:47:09 ~ 12:47:21) 
Annem de unuttu birkaç sene. Kendisininki unutulsa gönül koyar. Ben takmıyorum ama. Daha derin sorunlarımız var sözümona ilişkimizde.


  • auroraaurora  (21.12.23 13:05:50) 
evet bu da normal, sen ayrı ve özgür bir bireysin, her ailenin dinamiği farklı oluyor, kafanda ideal bir aile modeli var ona uymuyorlar fakat ülkedeki ailelerin yarısı böyle bağları daha gevşek, bu yaştan sonra bunu takma bence


  • freebird5406_2  (21.12.23 13:53:53) 
Doğum gününüz kutlu olsun :) Bazı insanlar için doğum günleri pek önemli değil. Sizinkiler de öyleyse boşverin. Benimkini kutlamayanları ben de kutlamıyorum. Hiç niye kutlamıyorsun diyen olmadı. Siz de onları kutlamayın, gönül koyarlarsa bir daha unutmazlar. Bir şey demezlerse anlayın ki doğum günü onlar için önemli bir gün değil.


  • cosmicstring  (22.12.23 09:10:02) 
Ben umursarım, bence haklısın. Ama buna kırılıp köşeme çekilmezdim, arardım. Bugün doğumgünüm hadi kutlayın şarkı söyleyin bekliyorum derdim arayıp. (aileme değil ama arama mesafe giren arkadaşlarıma yapmışlığım var, gayet de tatlı oldu kimse hakir görmedi, mahcup da etmedim onları) Bunu önemsediğini belli etmelisin.

Esas uzaktayken bu günler daha kıymetli ve kutlanmaya değer geliyor bana.

Alışkanlık haline getir onlar aramazsa sen ara, onların doğumgünlerinde de geceden ara kutla. Ama Türkiye’ye sırf bu yüzden gelmekten vazgeçtim demek yine kendi kendini cezalandırmak olur bence, yapma bunu. Gelmek istiyorsan bu senin içindeki bir şey, gel, kendini mahrum bırakma özlediğin şeylerden. Baktın sarmadı dönersin, veya tatil gibi geliyosan kısa kesersin duruma göre. Hem belki yüz yüze daha iyi olur aranız.
  • megalomaniac  (22.12.23 22:37:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.