[]

Hibesiz japonya’ya, hong kong’a veya amerika’ya gitmek

Su an degisim programi icin basvurular var (erasmus degil) ve hibesiz diye kimse basvurmuyor etrafimda, benim de maddi durumum cok iyi degil. Yukardaki ulkelere/sehirlere hibesiz gidilmez mi? Is buldugum senaryoda bile gecinmek imkansiz mi? Hic yurt disi deneyimim yok. Birikmis 20bin tl var sadece :D




 
Sokakta yatmanız bile mümkün olmaz.


  • alfired  (18.12.23 21:28:27) 
Calisabilmek icin vize tipinin buna (okul disinda calismaya) olanak saglamasi lazim. Bir de yeterli maddi kaynak gostermeyince vize cikmaz.


  • hot potato  (18.12.23 21:34:36) 
Abi ben çalışan insanım, öğrenci değilim ben bile gidemem. Bir haftalık Japonya, Güney Kore turu 100 bin kira. Değişim programı gibi uzun sürelerin masrafı 500 bini bulur. İş bulmak çok zor. Japonca biliyor musun? Japonya nüfusu çok fazla. Sana nasıl sıra gelecek?

Work and Travel hâlâ varsa iş bulup git ama onda da uçak biletleri uçuk.
  • dissendium  (18.12.23 21:58:54) 
japonya çok pahalı. o parayla 1-2 hafta zor kalırsın.


  • jelly bear  (18.12.23 22:50:30) 
Normal sartlarda öğrenci değişim programi ile gidip nasıl is bulacaksiniz ki?

Zaten vize alamazsiniz +1
  • logisticsmanager  (19.12.23 01:17:19) 
Hong Kong ve Japonyada bir süre kaldım. İkisi de çok pahalı ülkeler, bir yolunu bulsan bile adapte olup para kazanana kadar eldeki parayı bitirebilirsin. Ama gözü karartıp illa gidecem dersen ben Hong Kong derim. Kovalayıp bir şekilde para kazanabilirsin, kolay kolay deport da edilmezsin. Japonyada biraz risk almaya başladığın anda sıkıntı yaşayabilirsin.
Eğer bir yeteneğin varsa sokak performansı yapabileceksen o tarz şeyler kazançlı oluyor. Falcı, kemancı, hint kınası dövmecilerin de çok güzel kazanç sağladığına tanık oldum. Ama hepsi değil elbette, başaranların özgün yanları vardı.
Hong Konga gidersen mesaj atabilirsin, ücretsiz duş ve yemek tedarik edebileceğin yerler önerebilirim. Ama bunlardan ziyade en büyük sorunu konaklama anlamında yaşayabilirsin.
  • Nature Works  (19.12.23 01:25:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.