[]

Tacizciye mesaj yazmak ve siber zorbalik davalari

Aylardır bir ruh hastası tarafından sosyal medya üzerinden rahatsız ediliyorum. Ama bir süredir sessizdi. Bugün anonim bir mesaj yazmış yine hakaret ve tehditvari kelimeler içeren. Meseleyi büyütmek ve daha fazla stres olmak istemediğim için sessizliğe gömülmeyi seçmiştim ama bugünkü mesajı tepemi attırdı artık. Bana bir daha bulasirsa savcılığa vereceğimi, trendyola şikayet edeceğimi (magazasi var), annesini arayıp anlatacağımı (yasli annesiyle yasiyor, annesinin telefonundan da taciz mesajlari yazmisti, numarasi ondan var) yazmak istiyorum ki hakikaten tamam bile yazsa yapıcam bunları artık bıktım. Ama bir yandan zamanla bitecekmis gibi de geliyor. Taciz, siber zorbalik davalarindan muradina eren var mi? Yoksa daha ciddi hedef haline mi donusuyor magdur taraf? Acaba bu mesaji da mi umursamasam? Tamamen ugrasmamak icin, bu sacmaligi kendime zul gordugum icin susuyordum ama korkak sandigi icin aptal aptal konusuyor, sinirleniyorum. Basimi en az agritacak sekilde cozmek istiyorum ama napsam bilemedim. Yazayim mi boyle ciddi bir mesaj, susayim mi? Bu isler davayla cozulur mu?




 
direkt savcılığa git. muhattap olma


  • bass solo take one  (16.12.23 01:30:37) 
Gerçekten savcılığa verecekseniz muhatap olmadan savcılığa verin +1

Çünkü savcılığa vereceğim deyip hiçbir şey yapmazsanız daha çok azıtır. Sizi aylarca taciz eden birisi de zaten savcılığa veiririm uyarısını dikkate almaz. Yani bu kişiye bir daha yazarsan seni savcılığa vereceğim diye mesaj atarsanız zaten bir daha yazacağı için bu dediğinizi yapmanız gerekecek. O yüzden hiç bunları karıştırmamalısınız.

Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bunu yapmak istemiyorsanız bence muhatap olmayın. Zaten size ulaşmak için provoke etmeye çalışıyor. Neden açıp okuyorsunuz ki mesajları? Belki okundu bilgisi de alıyordur. Hiç açıp bakmayın. Bu tip psikolatlar mesajın size ulaştığını bildiklerinde bile bir motivasyon olur kendine.

Tamamen yok olun onun zihninden.

Çok kolaylıklar dilerim, daha önce birkaç kere yazmıştınız. Zor bir durum.
  • akhenaten  (16.12.23 10:23:14 ~ 10:25:40) 
Hocam bu soruyu defalarca sordunuz size defalarca muhatap olmadan savcılığa gidin dediler hala aynı şeyi soruyorsunuz, neden gidip şikayet etmiyorsunuz ki lütfen gidip savcılığa şikayet edin 2 hafta sonra yine "beni taciz eden biri var ne yapayım" diye sorduğunuzda size yine savcılığa gidip şikayet edin diyeceğiz normali bu çünkü.


  • Bir ben var benden şurada  (16.12.23 10:35:05) 
Hocam ben de biliyorum normali bu. Ki sorum o degil. Soylemesi dile kolay. Isi oraya tasiyinca neyle karsilasacagimi bilmiyorum, cozulecek mi bilmiyorum, hukuka guvenmiyorum, neye evrilecek de stresini kaldirabilecek miyim bilmiyorum, yalniz basima ugrasiyor olacagim, bu hareketle sinirlendirip kendimi daha buyuk bi hedef haline getirir miyim endise duyuyorum, bir de buna bilenip bi gun sokakta karsima cikip bir sey yapsa kim ne yapabilir, kim ne bilecek de ne yapacak devlet bir sey yapamazken. Bu konularda ulkemizin hali ortada. Bi insan niye bunlarla ugrasmak istesin kendi halinde yasayip giderken, tereddut etmem de cok normal degil mi allah askina? Is yerine soylemem gerekecek, duzenli gittigim yerlere soylemem gerekecek, surekli arkami kollayarak yurumem gerekecek vs. Hayatimi yonlendiren bir sey olacak bu sacmalik. Su an en azindan bu kadar azitmadigini biliyorum. Derdim is buralara gelmeden sadece kurtulmak. Sadece kurtulmak ya. Bi buraya sorabiliyorum ve baska seyler soruyorum esasen. Anlamiyorum ki bu niye rahatsiz ediyor. Kendimce en az bas agrisiyla kurtulmanin yollarini dusunuyorum, sacma veya mantikli bi seyler dusunuyorum iste. Biri dese ki bana da oldu mahkemeye verdim kurtuldum, o kadar da sancili bi surec degil vs, bunu duymak bile belki tesvik edecek. Cikar bi yol aramasam niye sorayim zaten kimseyi tanimadigim etmedigim yerde. Cevap vermek zorunda degilsiniz.


  • nic cage  (16.12.23 11:23:49) 
İnsanların savcılığa gitmeden önce tereddüt etmesinin nedeni savcılık şikayetinize belki 1 yıl sonra cevap geliyor, çoğunlukla takipsizlik çıkıyor. Karşı taraf da ev adresinize kadar öğrenmiş oluyor. Yoksa neden savcılığa gitmeyi 40 kere düşünelim?


  • Kahvedesu  (16.12.23 11:31:54) 
Haklısınız empati yapamadım bir an.


  • Bir ben var benden şurada  (16.12.23 11:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.