[]

Evde güzel tatlı, çikolata yapımı

selam dostlar, gercekten derdımı bir sey edebilirsinz.

İstanbuldan baska bir sehre tasındım ve iyi, lezzetli yiyeceklere ulasma konusunda baya sıkıntı yasıyorum. Klasik türk abur cuburlarını hıc sevmıyorum, canım bazen iyi bir cikolata, tatlı vs istiyor.

Evde lezzetlı seyler yapmaya calısıyorum. Tost isini baya gelistirdim, gurme tostlar yapıyorum.

Tatlı ıcın su calleboutlardan alsam guzel tarifler denesem nasıl olur? Baska ne önerirsinz?

www.trendyol.com

 
Kuvertür için callebaut çok iyi, dışarıda Belçika çikolatasıyla tatlı/sıcak çikolata vs yapıyoruz diyen yerler de çoğunlukla bu markayı kullanıyor. Ama tatlıda kullanmak için sütlü değil, callebaut no 811 alın. Aksi özellikle belirtilmedikçe tariflerde bitter çikolata kullanılır, sütlü çikolata daha fazla şeker ve sütle bir araya gelince aşırı tatlı olur.

Trüf tarzı ya da dolgulu çikolata seviyorsanız çikolata temperlemeyi öğrenip polikarbon kalıpla dolgulu çikolata yapabilirsiniz, çok zor değil. Özellikle polikarbon diyorum çünkü silikon vb kalıplarda yapılan çikolata mat olur, butik çikolatacılardan aldıklarınız gibi parlamaz.

Güzel bir chocolate chip cookie tarifi bulup kurabiye yapabilirsiniz, "ben evde daha iyisini yapıyorum" seviyesine gelmek uzun sürmez. Aynı şey tiramisu için de geçerli, kaliteli malzeme kullanınca dışarıda yediklerimizden daha iyisi çıkıyor.
  • kobuzchu kiz  (07.12.23 21:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.