[]

kalorifer petegi isinmiyor?

evin sicakligini gündüzleri 22 derecede, geceleri 20.5 derece tutmak istiyoruz, sistem buna ayarli ama kalorifer petekleri tam isinmiyor. sadece cok ilik yaniyorlar, cayir cayir diye tabir edecegimiz sekilde yanmiyorlar.
gecen gün hava -16 dereceydi yasadigim yerde ve sabah uyandigimda oda sicakligi 17 dereceye kadar düsmüstü. bakiyorum ama isitma sisteminde istenen oda sicakligi 22 derece gözüküyor, ee gidip kalorifere dokunuyorum anca kendini isitmis. gün icinde de artik hic 22 dereceye kadar yükselmiyor, en cok 20.5 oluyor. eskiden bu sikinti yoktu, bu kis basladi.
nedeni ne olabilir acaba? kombi ile mi alakalidir yoksa petekle mi?


 
havası alınmamış olabilir bir baktırın.


  • jelly bear  (06.12.23 16:52:10) 
kendi halledebilecegimiz bir sey midir petek havasinin alinmasi? öyleyse evde kendimiz cözmek isteriz. simdi ona dünya para bayilmayalim.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.12.23 16:54:58) 
www.akakce.com

şuna ihtiyacın var, basit bişey. Youtubeda video bulursun herhalde, peteklerin yanında gri böyle alyan şeyi gibi kısım olması lazım onu çevirip havası alınıyordu.
  • nhk ni youkosu  (06.12.23 16:59:12 ~ 16:59:49) 
Evde kombi mi var, merkezi ısıtma sistemi mi?
Peteklerin vana tarafı sıcak diğer taraf soğuksa petek hava yapmıştır. Havasını alın. Youtube da videoları var.
Peteklerin üst tarafı nispeten sıcak alt tarafları soğuksa petek temizliği yaptırın. Bunu yapan firmalar var.
Merkezi ısıtmaysa, soğukta herkes ardına kadar açıp, sıcak havalarda vana kapatıyordur. Yöneticinizle konuşun.
Kombi ise kombi bakımınızı yaptırın.
  • Mirket  (06.12.23 16:59:26) 
Kendiniz yaparsınız, basit bir şey, YouTube’da bolca video bulabilirsiniz.


  • orient blue  (06.12.23 17:00:01) 
@nhk ni youkosu, bazı petek muslukları tornavida ile de açılıp kapatılabiliyor. Pürjör anahtarına gerek kalmıyor.


  • Mirket  (06.12.23 17:02:53) 
Kombinin su sıcaklık ayarı da önemli sanırım.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (06.12.23 17:04:23) 
kombinin üstündeki kalorifer suyu sıcaklık ayarını açın. oda sıcaklığını termostat ayarlıyor ama eğer termostat kombiye kalorifer suyu sıcaklığı ile ilgili bir bilgi göndermiyorsa siz olmasını istediğiniz petek sıcaklığını kombiden ayarlayacaksınız, termostat ise odanız ayarladığınız sıcaklığa gelene kadar kaloriferi o sıcaklıkta yakıp, hedef sıcaklığa ulaşınca kapatacak. soğuyunca tekrar yakacak.

mir de modülasyonlu deniyor sanırım o tip termostatlar var, onlar kombiye alev boyunu, su sıcaklığını falan da ayarlatıyor.
  • kibritsuyu  (06.12.23 17:27:05) 
Sorulari yanitlayayim. Kombi var. Kombi daha yeni üstelik, gectigimiz Ocak ayinda takildi. Peteklerde isi her yerde ayni, yani petek üstünde dengesizlik yok.
Kombi tam olarak bu: i.ebayimg.com
Sicak su ayari yaklasik 48 derecede. Kalorifer ayarini yukari cevirdikce Sollwert diye bir sey cikariyor, o ne demek bilmiyoruz cünkü kombici onun hakkinda bir bilgi vermemisti. Biz oda sicaklik ayarini duvarda olan ekstra bir ekran var, oradan hallediyoruz.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.12.23 17:50:01 ~ 17:52:47) 
hocam oda termostatlı kombilerde iki sıcaklık ayarı vardır, biri oda sıcaklığı diğeri petek suyu sıcaklığı. siz petek suyu sıcaklığını düşük tutarsanız, oda sıcaklığını 40°C bile yapsanız bir işe yaramaz. zira peteğin sıcaklığını belirleyen petek suyu sıcaklığı oluyor. harıl harıl yanmasını isterseniz 48°C olan petek suyu sıcaklığını 70°C gibi bir değer yapın (zaten maksimum 76°C falan olabiliyor o değer). ustalar genelde kaçak riskini artırdığı için yüksek petek sıcaklığını tavsiye etmezler ama ısınamıyorsanız mecbur artıracaksınız. bunu da sol alttaki düğmeyi + yönünde çeverek yaparsınız muhtemelen.

oda termostatı şu işe yarar, oda sizin ayarladığınız sıcaklığa geldiğinde kombinin ısıtmasını keser. belli bir miktar düştüğünde ise geri açar. bu yüzden peteğin sıcaklığına doğrudan etkisi yoktur.

son olarak kalorifer su basıncınız düşük görünüyor, sağ alttaki ibrenin yeşil bölümde olması lazım. kombi altında tesisata su basmak için bir vana bulunur. ibre yeşil bölümün başlarına gelecek şekilde su verin tesisata (su ısınınca basınç artacağı için çok su vermeyin, yeşilin başı yeterli). siz su bastıkça basınç artmıyorsa genleşme tankında sorun olabilir, o zaman servis çağırmanız lazım.
  • shadowfollower  (07.12.23 08:10:24 ~ 08:12:39) 
@shadowfollower, evet gerçekten sorun o petek suyu sıcaklığıyla çözüldü. 37'de duruyordu petek suyu sıcaklığı, 50'ye getirdim. bir de @kibritsuyu'nun dediği alev boyunu biraz arttırdım. inanılmaz mutlu oldum :) evim tekrar 22 derece. ileride kombisiyle sorun yaşayanlara petek suyu sıcaklığını kontrol etmelerini öneririm önce.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (07.12.23 17:02:02 ~ 17:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.