[]

İstanbul'un sonu ne olacak

Merhaba. Bu konuyu ciddi şekilde merak ediyorum. Kalabalığa, ulaşım sorununa çözüm olarak neler düşünülüyor?

Metro bile yetmiyor. İnsanların otobüse binebilmek için metrelerce sıra oluşturması bana uçuk geliyor. Suriyelilere Ruslar eklendi.

İstanbul'da yaşayanlar zevk alıyor mu bundan?

Tıklım tıklım dolu kafelerde, avm'lerde keyif alıyor musunuz gerçekten?

İstanbul'dan giden, gitmeyi planlayan var mı?

Teşekkür ederim.

 
elbette kabul edilebilir bir durum değil. o yüzden bazı do's ve donts'larım var. onlara uyduğum sürece keyif alıyorum.

do's:
-sakin mekanlar
-erken ve geç saatler
-metrolar

dont's
-eminönü, taksim gibi kalabalık yerler
-pazar günleri, rush hourlar
-otobüsler, minibüsler, tramwaylar
-indirimli yada beleş etkinlikler
-kendime saygım yok tarzı her türlü kuyruk, trend, kalabalık yerler
  • buenosdias  (03.12.23 19:04:52 ~ 19:08:14) 
1,5 yıl önce İzmir'e kaçtık, yine şehir merkezinde yaşıyoruz ama her türlü İstanbul'dan çok daha iyi. Mesela Kemeraltı için "Bayram öncesi aşırı kalabalık olur, deli misiniz" dediler, sıradan bir Kadıköy hafta sonundan daha az kalabalıktı.

Buradaki tiyatrolara konserlere gitmek için yarım saat önce evden çıkmak yetiyor. Çok istediğimiz bir etkinlik olursa iki günlüğüne İstanbul'a gidip geliyoruz. İstanbul'u hiç aramadık.
  • kobuzchu kiz  (03.12.23 22:05:02 ~ 22:11:04) 
şehri sevmeye çalışınca çekilebiliyor biraz, yoksa nefret ederek yaşamak çok zor istanbul'da.


  • thor44  (03.12.23 23:27:48) 
gidin diyorlar üstü kapalı.


  • paintov  (04.12.23 00:06:11) 
çorlu'da doğup büyüdüm, anne tarafımdan dolayı her yaz/kış tatilini kocaeli'de geçirdim. kısacası istanbul'un batı ve doğu yakasında geçti hayatımın büyük bölümü, büyük şehre filan alışığım.

üniversiteyi orada okumaya karar vermiştim. jeton geç düştü ama 3-4 yıl sonunda o cehennemde yaşayamayacağıma karar verip ankara'ya yerleştim. hayatımda aldığım sayılı güzel kararlardandır.

yaşamak mecburiyetinde olana allah sabır versin, başka bi şey demiyorum.

turist olarak 3-4 günlüğüne gitsen evet aşık olursun ama türk vatandaşı olarak türk maaşıyla istanbul'da yaşamak bence cehennem. depremden bağımsız söylüyorum.

büyük konuşmayayım ama hakikaten yiyecek ekmek bulamaz hale gelmediğim sürece ben bir daha oraya ayak basmam, iş teklifi filan olsa reddederim. umrumda olmaz.
  • mark greg sputnik  (04.12.23 00:10:34) 
İstanbul gerçekten korkunç bir hal aldı, tüm bu saydıklarınız yanına pahalılığı da ekleyebiliriz. Bi kaç önce İzmir'deydim, orası da büyük şehir ama bizim ekipteki herkes "her şey ne kadar ucuz!" modundaydı.

Ki ben kira vermiyorum, o yüzden bi şekilde katlanıyorum ama bir de kira veriyor olsam saniye durmazdım İstanbul'da, gerçekten saçmalık
  • euteamocan  (04.12.23 12:48:27) 
dogma buyume istanbulluyum, sevdiklerimin hicbirinin orada yasamasini istemem.

ben ve ailem artik orada yasamiyoruz. gecenlerde iki yil sonra ilk defa gittim, modadan yogurtcu parkina yuruduk babamla mac gunuydu. sonra da beraber mac izledik. o gun boyle bir sevesim geldi ama istanbul'u uzaktan sevmek sevmelerin en guzeli.
surekli yasanmaz.
  • bohr atom modeli  (04.12.23 14:20:30 ~ 14:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.