[]

Ekisözlük'te yazmak için yetersiz hissetmek

Arkadaşlar merhaba.

Ben birkaç ay önce ekşisözlüğe ileride yazar olmak amacıyla çaylak olarak kaydoldum.

Ancak siteyi açıp konuları açıp konuların altına yazı yazan yazarların yazdıklarını inceleyince bu kişilerin konu hakkında (çoğu kez) iyi bir bilgi sahibi olduklarını ve Türkçelerinin çok iyi olduğunu görüyorum. Bundan dolayı bu konulara yorum yapmak için kendimi oldukça yetersiz görüyorum çünkü laf olsun/post kasayım diye birşey yazmak değilde gerçekten dişe dokunur ve tutarlı şeyler yazmak istiyorum ama bunun için başlıkla alakalı yeterli bilgiye sahip olmadığımı ve Türkçemin yeterli olmadığını düşünüyorum çoğu zaman.

Bunu aşmam için bana ne tavsiye verebilirsiniz?

 
Kardeşim sözlükte her gün entry giren binlerce kişi var, kendini rezil etmek için özel bir çaban olmazsa kimsenin dikkatini çekmezsin zaten, Türkiye şartlarında iyi kötü bi eğitim aldıysan bazı konularda az buçuk bilgin var onlar hakkında yaz geç işte baktın olmuyor zorlama.


  • Bir ben var benden şurada  (03.12.23 10:21:09) 
o yazarlar eskide kaldı ya. şimdi binlerce troll dolu sözlük. çoğu tek cümlelik entry giriyor zaten.


  • nothing in my way  (03.12.23 10:27:32) 
Bir konuda yetkin ya da o konuya aşina değilseniz bir şey yazmanıza gerek yok ki zaten. Neden yetkin olmadığınızı düşündüğünüz konularda bir şeyler yazmak zorunda olacağınız fikrine kapılıp bundan tedirgin oluyorsunuz?

Mesleğinizle, ilgi duyduğunuz ya da aşina olduğunuz alanlarla ilgili fikir beyan etmek, yeterli bilginiz olmayan konularda fikir beyan etmemek ve keskin yargılardan kaçınmak sadece ekşi sözlükte yazmak için değil, hayatın genelinde takınılması doğru olan tutum.

Bunun dışında insanların genelini ilgilendiren, teknik bilgi gerektirmeyen yoruma dayalı konular olursa siz de kendi bakış açınızdan istediğinizi yazabilirsiniz zaten.

Bence bu kadar düşünmeyin bu konuyu.
  • akhenaten  (03.12.23 10:32:17) 
Evet genel kültür hususunda faydalı bilgi verenler de oluyor.
Oraya katkıda bulunmak istememizin sebebi biraz da sitenin ünüyle ilgili.
Ama yazdıklarımız gereksiz enrylerin yoğunluğu içinde zamanla görünmez olacak. Bakış açısıyla birlikte bilgileri kendi sosyal hesabınızdan paylaşın bence.
  • diyecevaplandı  (03.12.23 11:39:04) 
havuza gittin ve havuzda olimpik yüzücüler var, hayvan gibi yüzüyorlar. onları görünce yüzme bildiğin halde, ben girmeyeyim şimdi boğulurum mu diyorsun?


  • malheiros  (03.12.23 12:08:16) 
bildiginiz ve ilgi duydudunuz konuda yazin.

buna ek olarak, sadece eksisozluk degil hayatin geneli icin, mutlaka iyi bildiginiz bir seyler olsun. meslek anlaminda basari, zor zamanlarinizda kafanizi rahatlacak bir alan ya da oz guveninizi kaybettiginiz donemlerde tekrar toparlanmak icin kesinlikle "ben bu konuda cok iyiyim" diyebileceginiz bir konu olsun. o konuda kendinizi gelistirip yonlendirin.
  • emrahday  (03.12.23 21:27:21) 
yazar kalitesi yerlerde, ben çoğu entry'yi okurken utanıyorum, yetersiz hissetmeniz için hiçbir gerekçe yok. sözlük kalitesi 10 sene önce bitti.


  • thor44  (03.12.23 23:32:51) 
sözlükte kendi alanında donanımlı insanlar illaki var ama her zaman değil. hatta son yıllarda burayı twitter gibi kullanan da var. o eski sözlk formatı bile kalmadı.


  • hknty  (18.12.23 23:06:27) 
sozluk o kaliteyi kaybedeli en az 15 sene oldu.


  • cooperr  (18.12.23 23:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.