[]

Kanada vizesi bu kadar çabuk sonuçlanır mı?

Arkadaşlar merhaba, 14 kasım tarihinde eşimle birlikte kanada vizesine başvuru yaptık. geçtiğimiz hafta çarşamba günü biometric verdikten sonra bugün danışman firma aradı ve aile bağlarımızın güçlü olmadığını neden göstererek red yediğimizi söyledi.

şimdi biz niyet mektubunu gözden geçirip tekrar başvuru yapacağız. fakat aklıma takılan soru, bu danışmanlık şirketi üçkağıt yapmış olabilir mi? Jet hızında red alacak bir profil değil bizimkisi. benim bu reddi ve başvuru sürecini gözden geçirebileceğim bir yöntem var mı? yani adam bana barkodlu pdf gönderiyor ben bir web sayfasına girip bunu tteyit edebilir miyim?

profilimiz;

6.5 ielts academic
1.1milyon bankada gösterildi(+5milyonluk gayrimenkul ve araba gösterildi, hepsi vergisi ödenmiş paralarla ve mirasla bize geçti)
kanada'da gidilecek okulun tam ücreti yatırıldı.
8 senelik aralıksız bir çalışma söz konusu

eşimse yine benzer durumlarda sadece ingilizcesi yok ve ona ingilizce eğitimi satın alıp ücretini ödedik.

babamlarla karşılıklı oturuyoruz, 7 sülalem aynı mahallede yaşıyor.

ben bu niyet mektubuna ne yazacağım da ikna edeceğim?

 
valla geçen yıl vize başvuruları 4-5 ay sonra sonuçlanıyordu, bizim geç çıktı gitmedik o sebeple. Belgeleri otomatik tarayıp ret veren/eleyen bi sistem geliştirmedilerse bu kadar hızlı cevap gelmez bence. Turistik vizeye başvuran birkaç tanıdığımın da 4 ay sonra çıktı.

Websitesindeki portala o danışmanlar mı girebiliyor sizde şifre yok mu? Oradan bir ekran görüntüsü veya mesaj geldiyse onu isteyin.
www.canada.ca

edit: İngilizce dil okuluna eşle birlikte gitmek isteyince reddetmiş olabilirler. Ne yazılır bilmiyorum. Hani master vb. olsa kendimizi şöyle geliştirip sonra Türkiye'de daha iyi işlere geçeceğiz falan yazabilirdiniz. Bunda da benzeri yazılabilir aslında ama okulun süresine göre inanıp inanmayacakları onlara kalmış. Bu arada dil okulu sonrası post graduate work permit olayı (amaç oysa) olmuyordu değişmediyse, iyi araştırıp gidiyorsunuz değil mi?
  • nhk ni youkosu  (27.11.23 19:01:10 ~ 19:04:17) 
@nhk ni youkosu ben koleje eşim dil okuluna gidecek ikisinin de tam ödemesi yapıldı.


  • dirildimde geldim  (27.11.23 19:06:53 ~ 19:08:00) 
okullar dandik mi?
kolej yerine universitede yuksek falan imkani yok mu?

  • cooperr  (27.11.23 19:26:05) 
@cooper ikisi de ILAC biraz araştırdık baya tutulan ve hükümetin desteklediği okullar


  • dirildimde geldim  (27.11.23 19:29:44) 
senin yerinde olsam bir universitede MBA falan kovalarim.
Hanimi da ayni okuldaki continuing education kismindaki dil kursuna yazdiririm, oyle denerim.

  • cooperr  (27.11.23 19:41:27) 
@cooperr maalesef üni terkim


  • dirildimde geldim  (27.11.23 19:51:09) 
saglam bir egitim danismaniniz yoksa ozellikle canada vize konusunda cidden can yakabiliyor.


  • evimin paspasi  (27.11.23 19:57:54) 
Merhaba, danışman sonuç sayfasını size gösteriyor mu? Göstermiyorsa sayfanın şifresini ve kullanıcı adını talep edin.
Ben turist vizesi için bu ayın 22sinde biometric verdim. Ortalama süre 50-100gün arası. Sizin olayda bir dümen var gibi.
Danışman başvuru yapmamış bile olabilir mi? Parayı ikinci kez alacak sizden?
  • artci sarsinti  (27.11.23 20:28:12) 
@artcı sarsinti tam olarak benim de şüphelendiğim bu danışman bizden 1000tl dışında bi ücret almadı ve açıkçası benim okuldan daha çok kazanacağını düşünüyorum. ama işte gerçekten emin olamıyorum. danışmanlık şirketi de bilinen iyi bir firma. 2 günde kanada vizesi mi sonuçlanırmış arkadaş :D


  • dirildimde geldim  (27.11.23 20:32:02 ~ 20:32:25) 
Günlerdir whatsapp ve telegram gruplarındayım kanada vizeleriyle ilgili. Bu kadar kısa sürede sonuç alana henüz denk gelmedim.

1000tl çok çok az. Bir firmanın 1000tl için danışmanlık yapması çok saçma. Yani o formları doldururken insan vazgeçecek seviyeye geliyor:) inanaın 1000tl’ye değmez o kadar uğraş. Bir sıkıntı var sizin durumda ama anlayamadım.
Ya bu adam danışman değil, ya şirket buna iş pasladı bu da elinin ucuyla easy money tarzı ilgilendi, çünkü gruplardan gördüğüm, 1000cad’dan başlayıp, 10000cad’a kadar falan yapanlar var bu işi.

Direkt sonuç sayfasını isteyin
  • artci sarsinti  (27.11.23 20:41:40) 
danışman ne danışmanı? Eğitim danışmanları ücretsiz çalışır (okuldan para alırlar) bir kısmı vize işine de yardımcı oluyor. EğitimAl bu şekilde bedava yapmıştı.

Göçmenlik danışmanı ise dolarla çalışır genelde, bir saatlik görüşmeye bile 1000 liradan fazla istiyorlar.

bu arada bi benim en üstteki yorumum tik almamış ama bu bildiklerimi yine yazayım dedim. Siz bildiğiniz gibi yapın tabii yine.
  • nhk ni youkosu  (27.11.23 21:21:00) 
IELTS 6.5 aldiysan. Vize icin gereken online formu kendin doldurabilirsin.

cooper +1

ILAC dandik okul. Ozel kariyer kolejleri Hindistanlilari, Cinlileri Kanada'ya sokmak icin acilmis okullar. Cogu sorgulama altinda, cogunun okul sonrasi oturma ve calisma izni vermesi yasaklandi. ILAC'larin bazilari okul sonrasi calisma izni veriyor, bazilari vermiyor. Bolume ve okulun bulundugu bolgeye gore arama yapin.

IRCC web sitesinde DLI listesi var. Ona bir goz atin. PGWP statusunu kontrol edin. PGWP kisminda NO yaziyorsa. O okula gidilmez.

Kanada'da egitim alacaksaniz public collegelara bakin. En azindan geldiginize degsin.
  • thetruenorthstrongandfree  (28.11.23 04:10:48) 
Uluslar arasi ogrenci kriterleri yeni yilla birlikte degisiyor. Kendine bakamayacak, kirasini odeyemeyecek durumdaki ogrencileri istemiyor artik Kanada. Ogrencilerin banka hesabinda gostermesi gereken rakamlari 2 katina cikaracaklar. Bu rakam enflasyon oraninda her yil artacak. Tek ogrenci icin $10.000'di. Artik Tek ogrenci icin $20.635 olacak. Detaylarina bakmaya uzeniyorum ama Okul sonrasi calisma izinlerinde de degisiklikler yapilacak...

Kanada'da ciddi sekilde bir konut krizi var. Bu krizi cozmek icin bu sekilde bir adim atiyorlar. Niyet mektubunda kendini ogrenimin boyunca calismadan idare edecek kadar paran oldugunu vs. belirtebilirsin.
  • thetruenorthstrongandfree  (11.12.23 02:16:38) 
Profiliniz gayet iyi görünüyor. Ayrıca Kanada paraya aç bir ülke. Eğitime geleceklere pek gelme demezler.

Bence bir başka ülkeyi deneyin. Merak ettiğim konu neden danışmanlık şirketi ile bu işleri yapıyorsunuz? Danışmanlık şirketlerinin sizden fazla bir bilgisi yok.

Farklı bir ülke deneyin derim.
  • ferenc  (11.12.23 02:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.