[]

ilişki ve zaman

selamlar

ben erkeğim. hem çalışıyorum hem de yeni bir lisansı okula giderek okuyorum. işimi hafta içi evden hafta sonu işyerinden yaptığım için zaman konusunu sevgili yapana kadar bir şekilde idare ediyordum.

sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. kendisinden yaşça biraz büyüğüm. o da çalışıyor ve uzak bir semtte oturuyor. ben uzun zamandır yalnız yaşıyorum. boş günüm olduğunu duyar duymaz koşarak yanıma gelme arzusunda. beraberken genelde evde vakit geçiriyoruz. beraberken aramız iyi fakat aynı yerde olmadığımızda sorunlar başlıyor.

ilgi ve zaman konusu en büyük derdimiz. ben genellikle akşam arayıp yarım saat sohbet etmeyi seviyorum. o ise gün içinde sürekli mesajlaşmayı, fotoğraf göndermemi bekliyor. hatta mesajlarda emoji olmayınca da geriliyormuş. ancak benim gün içinde bunlara ne isteğim, ne hevesim ne de ayıracak dikkatim var.

sevgilimle boş vaktimin çoğunu geçiriyorum. az olan zamanımı arada sırada kendime veya başka arkadaşlarıma da harcamak istiyorum. bazen görüşemeyebileceğimizi, başka planlarım olabileceğini, başka insanlarla da sosyal sorumluluklarım olabileceğini açıklamaya çalışıyorum ve ondan en azından "üzülüyorum ama anlıyorum sevgilim, sen de haklısın" türü destekleyici bir anlayış bekliyorum. özellikle iş ders sınav gibi yoğunlukların birleştiği haftalarda sevgilimle ciddi sorunlar yaşıyoruz. ben kısaca "ilgilenemeyebilirim bir süre" diyorum. bunu dediğimde küplere biniyor.

sözlerime sinirlenip kızıyor. hayatında benden başka kimse yok neredeyse, belki de bu yüzden üzerime çok düştüğünü düşünüyorum. bunalıyorum ve alıştığım özgürlüğü yitirdiğimi hissediyorum. bazen ayrılmayı düşünüyorum. ama benden başka pek kimsesi olmadığı ve amiyane tabirle "kafayı çizmeye" biraz müsait olduğu için ayrılmaya da çekiniyorum. napacağımı bilemiyorum.

özetle, sevgilimi seviyorum ama ilişkimiz beni çok zorluyor. yardımınıza ve tavsiyelerinize açığım.

 
Daha gec olmadan, tum hayati siz olmadan, size daha da fazla baglanmadan ayrilin. Tahminim her turlu ayrilacaginiz yonunde, ne kadar erken olursa o kadar iyi onun icin de. Birakin kendi hayatini kurmayi denesin daha da gecikmeden. Kafayi cizer belki ama elbet toparlar sizin sorununuz degil. Su an sadece yasayacagi aciyi geciktiriyor ve buyutuyorsunuz.


  • nic cage  (24.11.23 23:12:31) 
Kendiniz gibi mantık ağırlıklı düşünen birisini bulmanız lazım böyle olacak iş değil karşı tarafa yazık.

Gerçi öyle olunca da çok severseniz bu sefer de üstüme düşsün diye beklersiniz belki, insan kendi gibi birine genelde uzun zaman katlanamıyor :D

Biraz acıma sezdim tavırlarınızda. Kızcağız sizin sosyal sorumluluk projeniz değil ki bırakın benzer şekillerde karşılık alabileceği birileri için harcasın vaktini. Onu değiştirmeye çalışmayın. Evet belki yaşı gereği veya cinsiyeti gereği çok mantıksal bakamıyordur ama sizin tavırlarınız da bana aşırı geldi, o tarz bir şeyi de hak etmiyor bence.
  • ananiyimioguz  (25.11.23 00:33:52 ~ 00:38:55) 
gerçekten seven erkek böyle davranmıyor. üşenmiyor, zor gelmiyor, fedakarlık yapıyor.

bence sırf acıdığınız veya mevcut durumdan yeterince rahatsız olmadığınız için bu ilişkiye mecbur hissetmeyin. ayrılmak ikiniz için de iyi olur kanaatindeyim.
  • yenibirgüzelnick  (25.11.23 01:37:20) 
Seviyorum ama zorlanıyorum diyorsanız ilk çare olarak neden ayrılasınız ki?

Yani olayı anlatmışsınız ancak sorunun ne olduğunu saptadığınızdan emin misiniz? Örneğin sorun sizin gün içinde sürekli mesajlaşmamanız mı? Yoksa karşınızdaki kişinin geçmişte yaşadığı şeyler veya şu an sizinle yaşadığı şeylerden dolayı yaşadığı bir çeşit kaybetme korkusu mu?

Eğer sorun kaybetme korkusuysa ve siz de bu korkuya sahip olmayan kişi olarak bu ilişki içinde kalmaya devam edeceğinizi biliyorsanız bu kişiyi karşınıza alıp güzelce konuşarak güven aşılayabilirsiniz.

Ancak yok siz zaten "bu ilişki nereye gider emin değilim" gibi bir düşünce içindeyseniz, karşınızdaki kişiye geleceğe dair hiçbir söz veremiyorsanız, onun sorularına karşı da her zaman temkinli yaklaşıyorsanız karşınızdaki kişinin kaybetme korkusu yaşaması son derece beklenen bir durum. Bu durumda ilişkinin gelişip yeni bir aşamaya geçme eğilimi gösterdiği süreçte zaten ayrılacaksınız. Anlıyorsunuz değil mi? Yani karşınızdaki kişi bunu hissediyor da olabilir. Sizi tanımıyoruz sonuçta. Bu durumda ayrılması gereken kişi o olmalı aslında ama insanlar bunu yapamayabiliyor. Bu durumda bu görev size düşer. Ancak siz böyle hissetmiyorsanız karşınızdaki kişiye de bu güveni vermeniz gerekir. İnsanlar sizin niyetinizi göremiyor, düşündüklerinizi anlayamıyor olabilirler.

İlişkide sorunlar olacaktır. Bir ilişkiye başlayıp her şeyin yolunda gitmesini beklemek bana çok gerçekçi gelmiyor.

Siz bu ilişkinin bir tarafısınız, sorunlar kendiliğinden çözülmez. Bir şey yapmalısınız ve yaptığınız şey herhangi bir şey olmamalı; sorunun gerçek sebebine yönelik olmalı.

Bunları seviyorum dediğiniz ve bunda samimi olduğunuzu düşündüğüm için yazdım. Yoksa ayrılın gitsin.
  • akhenaten  (25.11.23 10:24:53) 
akhenaten+1
yenibirgüzelnick+111111

“Ne isteğim ne hevesim ne de ayıracak ne de ayıracak dikkatim var”
İsteğinizi hevesinizi ve nereye ayırmak istiyorsanız oraya veya o (potansiyel) kişiye verin, belli ki bu kız o kişi değil sizin için. Veya siz şu anda herhangi bir ilişkiye uygun değilsiniz.
Elbette başka planlarınız olacaktır, ikiniz de özel alan yaratacaksanızdır ama bunların iki taraf için dr potansiyel tehlike yaratmadığını iki tarafın da anlaması için gerekli koşulların sağlanması gerekiyor.

Bir tarafın veya aslında iki tarafın da ilişkide ilgi alaka özen talep etmesi anormal birşey değil. Ama siz bunu sağlayamayacak veya bu kişi için sağlayamayacak olabilirsiniz. Kimse de sizi yargılayamaz ama zorla sevgili olmadığınıza göre karşı tarafı da üzmeye gerek yok.

Yok devam etmek istiyor onu kaybetmekten korkuyorsanız güven ve sadakat inşasını iyi sağlamak gerek. İki tarafın da ilişkiden şimdi ve yakın gelecekte ne beklediğini açıkça belirtmesi ve iyi anlaması gerek.
Kızın hayatında sizden başka biri yok (gibi) görünmesi size ve ilişkisine öncelik verip sağlam bişeyler inşaa etmeye “tek başına” çabalamak zorunda kalmasından da kaynaklanabilir. Kafasında bu meseleye tik atmadan başka konulara kişilere hobilere odaklanamıyor olabilir.

Sevgililik iyi anlaştığımız ve ekstradan romantik bişeyler hissettiğimiz arkadaşlarımız değildir. Olacaksa bunun tam tersi doğru olabilir ancak; yani romantik bişeyler hissettiğimiz ve iyi anlaştığımız sevgililer aynı zamanda iyi arkadaşlarımız olabilir..
sevgilinize arkadaş muamelesi yapmayın.
  • jimjim  (25.11.23 17:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.