[]

Veri Analisti (Data Analyst)

Yeni işe başvuruları yapacak birine (yeni derken, daha önce bu alanda tecrübesi yok, üniden taze çıkmış ama başka alanlarda çalışmış) ne tavsiyede bulunurdunuz?




 
Rekabet çok yüksek o alanda. Data analiz yapmayan yok. Artık sosyal bilim mezunları bile yapıyor. Python, R yanında programlama dili öğrenmen lazım.


  • ferenc  (22.11.23 01:29:39) 
Kişi bunları zaten biliyor. Alaylı değil, üniversitede okumuş bu işi. Bu bilgiyi de vereyim de. Yani R, SQL, Python falan biliyor gayet.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (22.11.23 02:01:38) 
Bu yükselen bir alan. Mümkün olduğu kadar kurumsal iyi bir firmaya girip, projeler yapsın.

Yapabiliyorsa, yurt dışı en güzeli.


.
  • kartallar yuksek ucar  (22.11.23 08:34:13) 
bulut tabanli data store ve data analytics araclarini ve cozumlerinde ilerleyebilir. sahip oldugu programlama dili kabiliyetini burada uygulayabilir. zaten profesyonel dunyada sirketlerin cogu datalarini bulut sistemler uzerinde tutup, orada analiz edip, sonuclari yine bulut uzerinde aliyorlar. o nedenle is ilanlarinda da aws, microsoft azure, ya da google cloud bilgisi araniyor bu tarz pozisyonlar icin.

ornegin aws.amazon.com yararli olabilir, bu sertifika da aws.amazon.com bircok kapiyi acabilir.
  • emrahday  (22.11.23 11:42:16) 
yaptığı işleri, projeleri, ödevleri (ödevleri proje olarak gösterebilir) bir portföy haline getirsin. o portföyle iş başvurularını yapsın.

excel bilenler, regresyon, corelasyon hakkında az bir şey bilenler, kopyala yapıştır ile R'da veya Pyton'da 1-2 analiz yapanlar ben veri analistiyim diye ortalarda dolanıyorlar.

onların arasından ancak yaptığı/yapabileceği işleri göstererek öne çıkabilir. bunu da ben şunu şunu yapabiliyorum diyerek değil, ben gördüğünüz gibi bunu bunu yaptım diye göstererek başarabilir.

biri finans alanında olmak üzere iki doktora yaptım. hem R ile Hem Pyhton ile hem spss ile hem eviews ile doğrusal olmayan ekonometrik modeller üzerine bir sürü çalışmam var. machine learning ve derin öğrenme üzerine çalışmalarım var. yetkinliğin nedir diye sorsalar, bir şeyler biliyorum ama bilmediğim bir sürü şey var diyebilirim.

kısaca iş bulmak istiyorsa diğerlerinden farklılaşması ve görünür olması lazım.
  • yemrem  (22.11.23 14:29:14) 
@emrah+1
Benim tavsiyem de şimdilik cloud çözümlerine odaklanıp kendini o konuda geliştirmesi şeklide olur. Yani daha çok data analystlik işi yerine data engineer işlerine odaklanırsa bence daha iyi olur.

  • j r r tolkien hayrani  (22.11.23 19:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.