[]

Tek başına Sırbistan gezisi nasıl olur

Merhaba. Bu ilkbahar yaz nasip olursa Sırbistan'a gitmek istiyorum. Aslında turla gitmeyi düşünüyordum ama odada tek olmak isterim. Başka kişiyle kalmak istemem. Bu şekilde bir seçenek oluyor mu? Tek gidersem pasaport kontrolünde sorun yaşar mıyım? Türklere karşı ön yargı var mı? Erkeğim bir de. Sağ olun.




 
sırbistan özelinde yorum yapamam da turlarda genellikle fark ödeyip odada tek kişi de kalınabiliyor.


  • in vino veritas  (19.11.23 21:52:05) 
süper olur. param olsa katılmak isterdim, duyuru'da tartışmak keyif vermiyor, tuna kıyısında 3-5 bira yuvarladıktan sonra "kırmızı şortli sen çok yanlış bi insansın" diye dalaşmak daha keyifli olurdu hahaha.

genç adamsın, bence turla filan hiç uğraşma. her ihtimale karşı kiril alfabesi bilmek (sırpça, rusçadan farklı ama 1-2 harf fark var sadece, kaldı ki sanırım artık latin alfabesini de daha sık kullanıyorlar) faydalı olabilir. onun dışında belgrad'dır niş'tir vs. görece büyük/turistik şehirlerinde sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. kendim sırbistan'da bulunmadım ama turist olarak gidip mutsuz ya da kötü anılarla ayrılan bir türke de rastlamadım. sanılanın aksine balkan insanı (özellikle turistlerle muhatap olanları) genelde bize karşı sıcaktır; hem ülke olarak ruslar ya da ingilizler gibi ortalığın anasını belleme huyumuz yoktur hem de kimisi gerçekten kendine yakın buluyor galiba.

bence turu boşver, kendin oturup araştır nette, şuraya gideyim buraya gideyim vs. diye planını yap, turla gezmiş kadar olursun hatta daha fazla keyif alırsın. bu bi yerde kişisel tercih meselesi elbet ama tur daha ziyade yabancı dili olmayan, yabancı ortamda çok ürken, yalnız ya da yaşlı insanlar için daha verimli olur. tamam sen de yalnızsın ama genç adamsın tak sırt çantanı git gez mis gibi, hiç gereği yok bence. zaten turla şöyle bi yüzeysel ziyaret yaparsın en fazla, halbuki tek başına olursan çok beğendiğin bi yere gider çöreklenir istersen bi hafta ordan çıkmazsın.
  • mark greg sputnik  (19.11.23 22:04:45) 
Sirbistanda heyecanlandiracak pek bir yer yok. Benden sonra giden 4 arkadasima soyledim dordu de "ulan burda bi sey yok harbiden, bosuna gitmisiz" diye döndü. Rotayi en azindan tiflis, skopje veya kotora dondurebilirsiniz. Dusunun yani uskup bile daha heyecanli diyorum oyle dumduz sehirdir belgrad. Nis degil ama novi sad a da gittim, yok. Bence ideal, yasanabilir kolay bir sehir, tatli bir ulke ama asla turistik gezilik bir durumu yok. Carsiya gidiyorsun zara, h&m goruyosun. Kalemegdan dolasiyosun tamam bitti daha gerisi bos. Bosuna para harcamayin. Yazsa direkt karadag'a git bitsin bu mevzu. Sirbistan'da ozel bi isiniz yoksa git me yin. Makedonya da fena degil en azindan muzeleri daha heyecanli, carsisi daha otantik ve ohridi de gezebilirsin


  • ala09  (19.11.23 22:41:47) 
Bir hafta belgrada ayıracaksan sıkılırsın. 2 gece 3 gün yeter o şehre. 1 gece de novi sad o taraflara gidersin.
Yazın gideceksen belgradtan gece otobüsle karadağ sahillerine geçebilirsin.

Gezilecek yerler belli az çok not alırsın, sözlükten.

Pek bilinmez ama jugoslavija muzej ve TITO nun naaşı burada. İçerisi baya dolu bir yerdi.

Hava iyise ada ciganlija tarafı iyi oluyor. Yerel insanlar Zemun bölgesindeki mekanlara takılıyor daha çok, tavsiye ederim.

Festival takvimlerine bir bak ona denk getirebilirsen eğlenirsin.
Ağustos ayının başında Guca Trompet Festivali oluyordu, farklı woodstock vari bir festival oluyor tam balkan işi.

- Tek gidersem pasaport kontrolünde sorun yaşar mıyım?
Pasaportunda daha önce damga vs yoksa sorguya alınman olası. körükten çıkar çıkmaz sağlı sollu polisler insanları ayıklıyor.
geri dönüş biletin, reservasyonun vs varsa pek sorun çıkmaz, kendini ifade edecek kadar ingilizce bilsen yeter.

- Türklere karşı ön yargı var mı? Erkeğim bir de.
Bizi biliyorlar merak etme, bir çoğu İstanbula gelip gidiyor. Yazın zaten Ayvalık taraflarına ailecek geliyorlar. Eskiden Kuşadasına gelirlerdi.
Turistik yerleri gezeceğin için bir sıkıntı çıkmaz, yanında pasaport veya kimliğini ayırma. Çetniklere bulaşacak kadar şansız değilsindir.;)
  • gibicibicis  (19.11.23 23:37:16) 
sikilacak bir sey yok. belgrad falan da buyuk bir sehir. hayatinda hic yurtdisina cikmadiysan zaten her sey ilginc gelecek. bir yerden basla. millet 60'larda okumasiz yazmasiz almanya'ya gitmis, ki artik eskisi gibi de degil. teknolojiyi kullan. kaybolmamak icin google maps. ceviri icin muhtesem is goren bir suru app var, google translate kullanmayi ogren sirpcayi turkceye turkceyi sirpcaya cevirmek icin.


  • hot potato  (20.11.23 00:05:03) 
bence güzel olur.
sırbistana en son gittiğimde belgrad'da 5 gün kaldım, bi 5 gün daha kalsam kalınırdı. bence belgrad sıkıcı bir şehir değil hiç.

pasaport kontrolünde hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum, tek kelime etmeden geçti bizim uçaktaki herkes girişte.
türklere karşı herhangi bir önyargıyla da karşılaşmadım.
  • dunga  (20.11.23 14:40:16 ~ 14:41:19) 
mideniz aliyorsa gidin tabi. tr.wikipedia.org


  • freedonia  (20.11.23 21:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.