[]

bazı insanlar neden bu kadar kötü?

çok kısa yazmaya çalışacağım. Twitter'dan biriyle (a) flört eder gibi olmuştuk. ben ilerletmek istemediğimi vs söyledim, nedenlerinden kabaca bahsederken de yakın zamanda maruz kaldığım zorbayı (b) anlattım üstünkörü. sosyal medyada insanlarla tanışmayı korkutucu buluyorum vs. neyse bu a kişisinin de tuhaf hareketleri vardı, gerçek kimliğimi, çalıştığım yeri, b kişisini vs ben söylemeden hiç yeri yokken aradı buldu. her hareketi korkutucu. iletişimi kestim. derken bu son bir haftadır da b kişisi çeşitli kanallardan tekrar rahatsız etmeye başlamıştı. her yerden engelli olduğu için benimle mentionlaşmaları var diye a kişisine bana ulaşmak istediğine dair mesaj yazmış. a da iletişimi kesmemize rağmen bana yazdı ve kendince akıl verdi bilmeden etmeden, bu kadar korkacak bi şey yok adam sana napacak ki konuş işte gibi saçma sapan hadsiz laflar. kestirip attım. ertesi gün sanki hiçbir şey olmamış gibi yürümeye devam etti ve ben tekrar reddedince b kişisine benim onun hakkında söylediklerimi söyleyip hesabını kapattı gitti (tekrar açmış, nurtopu gibi bi ruh hastası daha). yani korktuğumu, bana zorbalık ettiğini söylediğim kişiye korktuğum için onun hakkında söylediklerimi anlatıp allahın zorbasına stalkerına beni hedef gösterdi. şimdi bu b kişisi, duyduklarının etkisiyle, bana yazmaya çalıştığı hesaplardan birinden tweet şeklinde korkutucu şeyler yazıp duruyor. hayal dunyasindan yazilsa da benim hakkımda yazıldığı ve bu kişinin istese gelip beni fiziksel olarak da rahatsız etme olasılığı olduğu için okumadan edemiyorum. ki delil de toplamak istiyorum olası hukuki süreçler için. ama psikolojik olarak çok yorucu bi hal almaya başladı. zaten öyleydi de artık yıldım ya. bi insan neden böyle bi şey yapar? hadi onlar yaptı ben bunlardan korunmak için ne yapabilirim? ne olursa olsun acaba okumayı kesmem daha mı iyi? bir şey yapamazlar herhalde dimi ya sadece boş boş konuşuyorlardır? aslında psikoloji ve baya güvenlik sorusu ama kategori olarak gönül işlerine giriyor sanırım.
not: her yerden engelliler ve hesaplarım kapalı.



 
Geçmiş olsun, aynı kişi olabilirler mi acaba?


  • John Bloor  (17.11.23 11:19:20) 
Geçmiş olsun. Lanet olsun bunlara ya sonra da türk kızları çok rererö derler. manyak bir tane değil ki ülke zorluyor öyle olmaya. neyse.
tavsiyem yakın çevrende bu durumu bilen birilerinin olması. Sadece boş boş konuşuyor olabilir ama olmama ihtimali de yok değil dolayısıyla önce eğer devam ederse bunları ss aldığını ve kendisini savcılığa vereceğini söyle, devam ederse de gerçekten yap bunu. gerçek kimliği ortada mı bu kişinin? artık bu tarz siber zorbalara karşı halk duyarsız değil. twitterda sen de bunu ifşa ederek sana yaptıklarını yazabilirsin ve umrundaysa o da kendi çevresine rezil olacağı için durdurabilir belki. yazarsan buraya haber ver biz de paylaşırız destek oluruz.

  • Kediyi üzdün  (17.11.23 11:59:02) 
@john Hocam ayni kisiler degil bence ama neler neler cikiyor iste ben artik kim nedir amaci nedir anlamiyorum. Ayni kisi cikarsa da sasirmam ama sanmiyorum.

@kedi sag olun. Hic oyle olaylara girmeden kurtulmak istiyorum sadece.
  • nic cage  (17.11.23 12:15:33) 
BU tarz dengesiz insanlar sizde olusturduklari korkudan guc alirlar. Bence tamamen olu numarasi yapip ikisiyle de herhangi bir iletiism kurmayin.Size bir sekilde ulastiklari mesajlari cevaplamayin.Tam olarak ortadan kaybolun yani


  • turkuaz  (17.11.23 12:40:20) 
bir erkek bulun, sizin yerinize o iletişime geçsin, sevgiliniz olduğunu falan söylesin. yazmaya devam ederse sonunun kötü olacağını soylesin. her ikisinin de kaçmama ihtimali yok.


  • tabudeviren  (17.11.23 14:57:23) 
Cidden çok bunaltıcı bir durum. Sizi anlayabiliyorum, benzer şeyler yaşamıştım.

Karşınızda zararlı ama yine de sağlıklı düşünebilen biri olduğu zaman onunla başedebilirsiniz ancak bu gibi hastalıklı durumlarda hiç bulaşmamak en iyisi.

Bu geçmişinizi de unutun bence. Henüz tanımadığınız insanlara bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Birinin hayatında iz bırakmış derin bir konuyu öğrenmek belli bir samimiyet seviyesi gerektirir. Bu samimiyete ulaşmaya gönüllü olmayan birine de onunla ne için onun istediği şekilde görüşemeyeceğini açıklamanıza lüzum yok zaten. Görüşmeye devam eder ya da etmez kendi bileceği iş. Ancak kibar olmak, tuhaf görünmemek adına ya da her neyse böyle açıklamalar yapmak zorunda hissetmeyin.
  • akhenaten  (17.11.23 16:34:42) 
@akhenaten hocam valla icimi okudunuz ya insanca iletisimi keseyim dedim adam egosuna yediremeyip kurtlara yem atar gibi atti beni. Inanamiyorum bile. Bu kadar sebepsiz günlük bi aktivite gibi kötü olabilmek, birine bu kadar kolay zarar vermek acayip bir sey aklim almiyor. b'yi hasta saniyordum, a sayesinde daha beterini gordum. Ikisinin de allah belasini verse de kurtulsam.


  • nic cage  (17.11.23 17:14:52) 
Ikisi ayni kisi olabilir +1
Bu kisi seni zaten taniyor da olabilir. Belki bir ara ona onun aklinca bi zarar vermissindir ve pesine dusmustur.
Savciliga ver ayrica neyi bekliyorsun.
  • Kittie  (18.11.23 10:27:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.