[]

ABD ekonomisi temerrüde düşerse

Olası senaryolar nelerdir?




 
Düşmez.
Adam global paranın sahibi. Basar, öder en kötüsü.
Olmadı, kaynağı olan bir ülkeye özgürlük getirir falan.
  • Mirket  (11.11.23 18:23:08) 
Mirket, bir mucize gerçekleşmezse abd ekonomisi için temerrüt kaçınılmaz bir durum ancak bu durumun gerçekleşmesi halinde olası etkilerini kimse bilmiyor para basma olayı zaten su an devam ediyor zaten fakat o paranın karşılığı yok mesele bu ayrıca üretim yok ABD ekonomisi tamamen çin'e ve Asya'ya bağlı, dolar üzerinden yapılan petrol ticaretine bağlı fakat enerji ticari ve rezerv parada artık günden güne çeşitleniyor bunun haricinde Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler körfez ülkeleri ve OPEC üyelerinin enerji ticaretinde ABD dolarından vazgeçme veya Çin para birimini alternatif olarak kullanma kararı almalarına sebep olabilir ABD'nin artık dünyanın herhangi bir yerinde askeri müdahale yapacak gücünün olmadığını düşünüyorum 10 yıl önceki ABD ile bugünkü ABD aynı durumda değil askeri müdahale yapacak olsaydı Ukrayna'da yapabilirdi.


  • doharkoman  (11.11.23 18:41:17) 
Silindi.
www.google.com

Kısa cevap dünya ekonomisi çok mutlu olmaz.

Bu arada abd'de üretim yok demek komik bir yorum bana göre. ABD öldü bitti diye kendinizi inandiracaksaniz bile istatistik verilerine karşı çıkmayın.
  • logisticsmanager  (11.11.23 19:22:47) 
ABD Ukrayna'da niye savaşsın ki. Taşeron devlet savaştırmak dururken niye askerini riske etsin.

Ukraynadan maksat,
Rusya'nın o bölgedeki emellerini engellemek
Rusya-Almanya doğalgaz hattını kesmek
Rusya'yı bitmez bir savaşla meşgul etmek
Avrupa'yı ABD ve NATO etrafında konsolide etmekti.

Hepsini de gerçekleştirdi. Niye savaşsın. Derdi ne? Bizim karayağız delikanlıların düşündüğü gibi top, tüpek girişmek değil ki savaş. Savaş bir strateji oyunu. Ve adam kazandı işte.
  • Mirket  (11.11.23 19:30:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.