[]

Ev almak mantıklı mı

Merhaba. 1-1.2M civarı 1+1 45-55 metrekare civarı evler özelinde konuşuyorum. Planım bekar memur olarak kendim oturmak, bulunduğum şehirde bir gün işim biterse duruma göre satmak veya kiralamaların mantıklı olacağı şartlar birgün oluşursa kiralamak olabilir. Öncelik kendim oturmak için. Fazla uzattim esas soruya gelirsem; maaş ile ödeyebileceğim 400-500k civarı kredi çekip geri kalanı birikimle tamamlamak. Ne dersiniz şu faiz ortamında? Ya da erken mi onun için. Faizlerin düşmeyece başlayacağı sürece yakın bunu yapmak daha mı mantıklı olur, yapılandırma opsiyonuyla? Önerileriniz önemlidir teşekkürler.




 
Mevcut durumda stackflnasyon ortamındayız, yani faizler artıyor ancak fiyatlar düşmüyor. Bu şartlarda baz etkisi ile 2024 yılı sonuna kadar yüksek enflasyonist ortam devam edecek görünüyor.

Kendiniz oturacağınız söylediğiniz için alım yapmak sizin için dahada mantıklı , kiraya vereceğiniz para ile kredi ödeceksiniz.

Zaman olarak faizler düştüğü zamanda ev fiyatları artacak haliyle , o nedenle bana göre mümkün olduğunda fazla peşinat ve daha az kredi ile almak düşünülebilir.
  • Rao  (11.11.23 17:35:38) 
Kredi bulabiliyorsanız alın şu an gayrimenkul fiyatları dip seviyede olası bir faiz indirimi gayrimenkul fiyatlarını hızlı bir şekilde yukarı taşıyabilir uzun vadede gayrimenkul fiyatlarının geriye gittiği görülmemiştir.


  • doharkoman  (11.11.23 18:08:31) 
Bulabiliyorsan arsa düşün. Arsa evden daha fazla değerleniyor diye biliyorum. Yani bundan beş sene sonra o bir artı bir ev aynı bir artı ev alır ama arsa daha fazla değerlenir. Özellikle güneyde 2b.ytd.


  • sehpa fx350  (11.11.23 20:22:35) 
Al geç


  • basond  (11.11.23 21:10:42) 
Istediginde aninda satilabilecek bir ev alirsaniz mantikli. Faizler dusunce piyasa hareketlenir, ev fiyatlari daha da artar. Faizler daha bati'da gelismis ulkelerde dahi dusmedi, Faizler dusme egilimine girse bile bunun Turkiye'ye yansimasi gec olur.


  • thetruenorthstrongandfree  (11.11.23 22:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.