[]

Aileden yana yüzü gülmeyenler

Merhaba, biraz içimi dökmek istedim dostlar. Bugün boş vaktim vardı kendi kendime düşündüm durdum. İnsanlar, insanlardan kastım bazi anne ve babalar çocuklarına iyi bir gelecek için canla başla çalışıyorlar, onları yönlendiriyorlar, maddi bir gelecek sağlamak için elinden geleni yapıyorlar.
Bizimkilere baktım da ne bi gelecek saglayabilmisler ne bir maddi destekte bulunmuşlar. Eşimle beraber çalıştım, evi arabayı kendimiz aldık. Eşimin ailesi de aynı bizimkiler gibi.
Yahu kardeşim insan normalde çocuklarına yardım eder değil mi! Bunlar bizden bekliyor. Çocukları olarak yardım tabiki yapılır fakat peder borsa kolik, kayinpeder elinde ne varsa arsa alıyor, traktör alıyor, paraları köye gömüyor. Sıkıştıklarında da gözümüzün içine bakıyorlar. Destek olmalarini geçtik bir de köstek oluyorlar.
Ev veya araba alıyoruz, para arıyoruz yok abi birisi de çıkartıp "çocuklar uğraşmayın biz destek olalım" demiyor. Sizde durumlar nasıl?

 
Hocam geçen yaz kuzenim evlendi, oturdukları evi amcam verdi. Amcam da zengin bir adam değil hani emekli memur toplamda 2 evi var birinde kendileri oturuyor birini de oğluna verdi. Kuzenimin eşinin ailesi de evin tüm eşyalarını aldı. Benim de böyle olsaydı yarın evlenirdim valla da, benim ailenin yapısı da sen kazan sen yap şeklinde.


  • overthinker  (07.11.23 01:06:49) 
Benim de durum aynı. İlk eve çıktığımda aylarca perdesiz halısız yaşadım. Anne babamın aylık yüz binlerce geliri varken :)

İnsan anne ve babasına bile bel bağlayamayınca hayatta daha dik duruyor gözlemlerime göre. Kolay kolay beklentiye kapılmıyor haliyle hayal kırıklığı da yaşamıyor. İyi yanından bakmak lazım.
  • ruhen hastayim ben  (07.11.23 10:50:35 ~ 10:51:21) 
Hala köy işlerinde yardım etsin, büyüyünce çalışsın eve bol para getirsin kafasında çocuk yapılan bir kültür var, bu kültürün daha hafifletilmiş versiyonu sizin aileniz, tarım toplumlarında çocuklar işlere yardımcı olsun yapılıyordu bir nevi günümüzde de beklenti benzer, tabi nesiller geçtikçe gelişimle beraber yeni nesillerin düşüncesi değişiyor ve bu kültür de değişiyor ama sizinki gibi aileler aslında çoğunlukta bu ülkede unutmayın.


  • atom karincanin torunu  (07.11.23 10:57:54) 
Olaya bir de başka açıdan bakmak gerek bence, bugün aileniz size yardım etseydi, belkide şu an kendi eviniz veya arabanız olmayacaktı.

Bir tanıdığım , nasıl olsa ailenisin, ve eşinin evi var diye zamanında ev almadı. Eşinden ayrıldı, ailesinin evindende çeşitli sebeplerden dolayı faydalanamıyor, şimdi kirada kalıyor ve başkalarına güvenip kendi evini almadığı için çok pişman.

Kısaca, zorluklar, vb. insanı geliştirir, daha da güçlendirir. Başkalarından beklenti ile yaşayan insanların başarıya ulaşabileceklerini ben pek sanmıyorum.

Ayrıca hiç bir şey karşılıksız değildir, size verilen veya hibe edilen bir şey karşılığında en azından teşekkür ,minnet, saygı vb.
şeyler beklenir yani siz verilen karşısında bir nevi borçlu olursunuz.

Bu bakış açısıyla şanslı olduğunuzu düşünüp mutlu olmanız gerekir bana göre
  • Rao  (07.11.23 11:54:56 ~ 12:00:47) 
Ne güzel işte, bir karar vereceğiniz zaman özgür oluyorsunuz.
Benim ailem eğer paraya ihtiyacım olsaydı bulur-buluşturur verirdi. Eşimin ailesi öyle değil, o sebeple eşim benim de ailemden para istememi tasvip etmezdi diye düşünüyorum. Sadece bir defa mortgage kredisini daha iyi bir bankayla değiştireceğimiz zaman 15 günlük bir para istemiştim annemlerden o zaman hemen vermişlerdi.
Bu özgürlük bana dimdik durabilmemi sağladı. Bu da az şey değil.
  • SiyamkedisiZorro  (07.11.23 14:49:03) 
Kardesler arasinda ayrimcilik yoksa okayim ben. Cok zengin degillerse seni zengin goruyolardir ve destek bekliyor olabilir. benim babam gencliginden verip veristirip ailesiyle ev yapmis sonra butun yapilanlari dedem amcamlarla babama esit sekilde daire yaptirdiklari binadan. Butun aile baglarini silip atacak bi durum. Ben evlenmeyi dusundugumde aylik kirasiyla belli giderlerini saglayan evini babam bana vermek istedi ben kardeslerimin hakkina girmemek icin istemedim. Orta gelirli ailelerde cok al-ver yapilmamasini isterim zira kucuk paralar icin baglar buyuk zedelenebiliyo. Amcanin tek cocuguysa versin yoksa emekli bi adamin, babam dahi ols, evine cokmek istemem.


  • mess  (07.11.23 18:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.