[]

Aç durmak

Merhaba. Aç durmanın bir faydası var mı? Kilo vermek için olabilir. Bu saate kadar yemek yemedim. Bazen bu şekilde yemek yemediğiniz zamanlar oluyor mu?




 
Oluyor. Gunde 1 veya gunde 2 ogun beslenenler var. Ac kaldikca vucut buyume hormonu salgiliyor en basit yarari.
Ayrica bkz: IF. Fasting yontemiyle yag yakanlar var

  • mor oje  (06.11.23 16:06:55) 
Bi faydası yok bence ya çünkü beyin gibi sinir sistemi gibi sistemlerin ana yakıtı şeker, ayrıca düşük kan şekeriyle hipoglisemi sınırında dolaşmakta ısrar etmenin bir anlamı yok. Bir de gün içinde aç kalarak yağ harcamanın kilo kaybına bir etkisi yok pek. Bir de günlük proteine ihtiyaç duyan mekanizmalar var, bunlara ihtiyacı olan proteini vermeyince kasları yıkıp oradan protein almaya çalışıyor. Bir de otofaji konusu çok popüler oldu ama otofajinin insan üstünde olan etkilerine yönelik hiç araştırma yok hepsi sıçanlar üzerinde yapılmış. Toplam kalorinin büyük bölümü sağlıklı kaynaklardan geliyorsa günde 5 öğün yemekle 2 öğün yemenin pek farkı yok, gece geç yemek yemenin de bir zararı yok. Yani otobandasın araba benzin ikaz lambasını yakmış sana yakıt ver diye yalvarıyor sen hala dur biraz daha devam edelim diyorsun, bu iş buna benziyor biraz. Bence tabii.


  • Bir ben var benden şurada  (06.11.23 16:12:18 ~ 16:25:51) 
Evet. günde 2 öğün yemek yiyorum genellikle. Çok fiziksel aktivitem yoksa 1 öğün yediğim de oluyor ara ara. Bağırsak sağlığından tutun bilişsel fonksiyonların düzenlenmesine kadar bir çok faydasından bahsedilir. bağırsakları bir çorap gibi düşünün. çorabı bir ucundan tutup içindekileri sıyırdığınızı düşünün sıkarak. açlıkta bu tarz bir şey oluyor diye okumuştum. ekstra bir rahatsızlığınız yoksa yani sağlıklı yetişkinlerde biraz acıkmanın zararı olduğunu hiç okumadım.


  • ucurulmamak umidiyle  (06.11.23 16:13:17) 
Mantıklı aç durmak evet sağlıklı. Bu konuda binlerce makale var. Öğlen 12 gibi ve akşam 6 gibi yenilecek yemek sonrası ertesi gün 12.00'e kadar aç kalmanın sağlıklı olduğu söylenmekte. Fakat vücudu sırf ackalmak icin uzun süre besinsiz bırakmak sağlıksız.


  • dedeminhirkasi  (06.11.23 16:15:34) 
(bkz: otofaji)

2016 tıp ödülünden sonra çok popülerleşti bu konsept, otofaji olarak araştırabilirsiniz. çok faydalı ve boş beleş değil altı kanıtlarla dolu bir olay.

buradan başlayabilirsiniz:

www.youtube.com
  • gule gule  (06.11.23 16:17:42) 
Ramazan ayında genelde insanlar kilo alır.


  • Mirket  (06.11.23 17:17:15) 
Uzun süre aç kalmak vücudun dengesini bozabiliyor. Diyet yaparken bunu denedim vücutta artık yağ oranın düşünce kas yakıyor bu da zararlı. Tek günlük açlıklar değilde, plansız kafaya göre diyetler sağlık sıkıntısı yaratır.


  • mikahakkinen  (06.11.23 18:02:56) 
12.30’da ilk öğünümü, 17.00’de son öğünümü yerim. Atıştırma falan yapmam iki öğün yer geçerim. O da çalıştığım için. Tatillerde tek öğün beslenmeye çalışıyorum. Aç kaldığımda hem daha enerjik oluyorum hem daha sağlıklı hissediyorum.


  • ruhen hastayim ben  (06.11.23 18:17:28) 
Aç kalmanın faydası var. Kan şekeri kendini dengelemeyi öğreniyor. Yağ yakmaya alışıyor. Büyüme hormonu salgılanıyor.

Gece yiyip yatmanın kilona overall da etkisi az olsa da genel vücut sağlığına etkisi çok kötü. Gece yiyip yatmanın bir zararı yok diyenler çok kısıtlı bir pencereden, yalnızca kilo penceresinden konuşuyor. Vücut gece sindirimle uğraştığında uykudan aldığın yararın baya kısmını kaybediyorsun.

Aynıcq beyinin kayıkıtı karbonhidrat. Ama bizim bücudumuzda bunu ayarlayan sistemler var. Öyle karbonhidrat yemedin diye beynin aç kalmıyor. Vücut çalışan bi makine, hemen salgılıyo başka bi hormon, beynine gereken karbonhidratı kanına veriyor.

Aç kaldığında kan şekerin de hipoglisemi sınırına inmez. Eğer şöyle bi hafta açlık sürene dikkat edersen zaten insülinin glukagon dengeye giriyor. Kan şekerin düşmeden önce insülin salgılanmayı bırakıyor ya da glukagon kan şekerini tekrar eski düzenine sokuyor.

Eğer günde 5 öğün yiyorsan sindirim sistemi sürekli çalıştığı için dengesini kaybediyor. Hormonlar aslında sana gereken orandan fazla salgılanmaya başlıyor. Kan şekerin bir düşüp bir çıkıyor bu da sende yeme atakları falan yaratır.

Açlık süresini uzatmak iyidir.
Proteini az alırsan günde 5 öğünde yesen, 1 öğün de yesen kasların yıkılır.
  • zimbirik  (07.11.23 09:24:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.