[]

Annem ve babam kuzen !!!

Maalesef böyle bir durum var.

Sizce genlerimde bozukluk olma ihtimali var mı?

Kuzenimde otizm var.
Başka bir kuzenimde okb var.
Annemin kuzeninde iq düşüklüğü var
Annemle babamın ortak kuzeninde şizofreni var
Ve annemle babam kuzen… püüü. Neyse yadırgamayın lütfen. En azından şimdiki gibi kardeş gibi büyüme olayı yokmuş.


Ama genel olarak başta ben ve abim olmak üzere ayıptır söylemesi zeki insanlarız. Sülaledeki herkes imkansızlıklara rağmen doktor öğretmen ve avukat.. sabah akşam tarlada çalışıp öss’de derece yapıyoruz yani öyle bir aileyiz.

Ama neticede annemle babam akraba. Ailede de yukarıda saydığım sıkıntılara sahip olanlar var. Babaannem de Alzheimer yolunda ilerliyor. Dedemin beyninden de seneler önce devasa bir tümör alındı.

Neyse yani durum bu. Çok şükür bende ve abimde sıkıntı yok. Yeğende de problem yok.
Ama ya benim genlerimde çekinik bir halde sıkıntılı bir hal varsa? Bunu öngörebileceğimiz tıbbi bir yöntem var mı acaba? İlerde evlenir ve çocuk yaparsam sıkıntılı gen çocukta zuhur eder mi diye öngörmek lazım.

Anlatım bozuklukları için kb. Yeğenle uğraşıyorum bi yandan. Zaten soru da o sebeple aklıma geldi :)

 
Şunu mu arıyorsun?

www.youtube.com
  • Mirket  (04.11.23 12:39:54) 
1800lere kadar dünyada akraba evliliği çok normal ve çok yüksekti. Anadoluda da halen bu devam ediyor. Annem babam kuzen hatta anneannem ve babaannem aynı yumurta ikizi. Abimde skolyoz ve kafa büyüklüğü vardı ve vefat etti, abim o zamanların şartlarındaki yetersizlikten vefat etti. Bende ve kardeşimde herhangi bir sıkıntı yok. Eşim ve benim ailemde genetik sadece alzhemır var. Yani okb nevrotik sonradan olabilen bir psikiyatrik sorun. Şizofreni tamamen genetik, otizm ortada ancak halen genetik olduğu net değil. Zeka geriliği ve otizm hamilelik sürecindeki komplikasyonla alakalı olabilir. Eşimin kardeşi otistik, abim problemliydi eşim hamileyken dra sorduk. Belli hastalıklara müdahale edilebilir ancak hamileyken bu durumda embriyoya müdahale olmaz dedi. Down sendrom testlerle belli oluyor ancak otizm ve düşük ıq belli olmuyor. Sonuç olarak benim düşüncem şu hastalıklar ne kadar genetik olsa da illa olucak diye bir durum yok. Bunu kadın doğumcular daha iyi bilir.


  • mikahakkinen  (04.11.23 13:17:17) 
Annen ile babanın kuzen olması nedeniyle onlarda çekinik olan ve fenotipte görülmeyen bir hastalığın sende homozigot olup fenotipte görünmesi mümkün. Ama sende herhangi bir görünen sıkıntı yoksa problem yok, demek ki anne ve babadan birlikte hastalık genleri gelmemiş (ya hiç gelmemiş ya da sadece birinden gelmiş). Tabii, sen de kuzeninden çocuk yaparsan yeniden zar atmış olursun, çocuğunda bu çekinik genler bir araya görülebilir.


  • cek  (04.11.23 14:30:57) 
Bundan 5 sene önce akraba evliliği olan öğrencimi tanımamış olsaydım çok farklı şeyler yazabilirdim. Öğrencim hem dezavantajlı bir bölgeden geliyordu hem de kuzen çocuğuydu. Anne ev hanımı, baba kamyon şoförüydü. Fakat hem karakter hem zeka olarak dört dörtlüktü. Kendisine eğitim hayatı boyunca ne zaman isterse ücretsiz ders vereceğimin sözünü dahi verdim. Her girdiği yerden tam burs alan, derece alan bir çocuk.

O yüzden kendinizde bir kusur, eksiklik aramayın. İlla negatif bir yönünüz olmak zorunda değil. Evlenmeden önce de birtakım testler yapılıyor zaten. Bir de size ne kadar uzak bölgeden biri ile çocuk yaparsanız risk o kadar azalıyor mantıken.
  • ruhen hastayim ben  (04.11.23 17:05:44) 
sikinti sadece zeka ile alakali olmayabilir. surekli akraba evliligi yapilan ailelerde ciddi iskelet bozukluklari olabiliyor, bunu defalarca gordum.

sizler icin zaten olan olmus, ilerde birsey cikar mi bilemeyiz. ama kendi cocuklarini kurtarmak istiyorsan bence cross yapman lazim. yani ayni bolgeden birisiyle evlenme.
  • cooperr  (04.11.23 18:24:30) 
üst soya doğru hastalık var mı yok mu ararsan daha mantıklı olur
kuzen evliliği mesele değil, sorunlu genlerin evliliği problem

  • bir soru sorcam  (04.11.23 19:29:29) 
Abi senin bu hikaye eski sevgilimin hikayesine çok benziyor. Onların anne baba da akrabaydı. Kendi de zeki sayılır tıp bitirmişti. Görünürde tıbbi olarak sorunu olmasa da karakter ve ruhsal olarak acayip sıkıntılı bir tipti. Yani sorun her zaman görünür olmayabilir, yatak döşeklik bir sorun da olmayabilir.


  • mantarsevmem  (04.11.23 21:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.