[]

Çince

Çince hakkındaki umumi fikirlerinizi alabilir miyim.




 
İş konusunda şunu öğrendim. Çin bir alanda rakibinse Çin'den müşteri kazanamıyorsun. Kazanamadığın için ticaret olmuyor. Çince ihtiyacı olmuyor. Bu tamamen çalışacağın şirketin hedef ülkesine bağlı. Ve kolayca Çin gibi büyük ülkeler seçilmez. Genelde euro kazanma amacıyla Avrupa ülkeleri seçilir. Bu genelde Almanya'dır. Amacınız işse durum bu.


  • dissendium  (02.11.23 16:01:22 ~ 16:01:41) 
Tonlama var
Karakterler var

Çok kazık. En az bence 10 sene lazim

Yerinde olsaydim beklerim çinliler ingilizce öğrensin.

Avantaji grameri cok basit
  • Zetnikov  (02.11.23 16:09:16) 
Çok zor, denedim birkaç ay ama yok baya uzun yıllar koymak lazım.

Ben öğrenmem. Avrupa dilini tercih ederim.
  • logisticsmanager  (02.11.23 16:23:58) 
konuşabilmeyi çok isterdim ama bana AŞIRI ZOR geliyor ki bunu iyi seviyede ingilizce, ortalama üstü rusça bilen daimi bir "dil öğrencisi" olarak söylüyorum.

iş dünyasında (tabii sektöre de bağlı) inanılmaz faydası olabilir. "çin süper güç olacak yeğenim" demiyorum ama sonuç olarak bugünkü ekonomide bile büyük yerleri var. benim zerre ilgimi çekmiyor mesela ama kültür, tarih, coğrafya vs. olarak da koskoca bir bölgeden/geçmişten söz ediyoruz.

lisede benden birkaç dönem üstten birisi vardı. o adam benim hatırladığım kadarıyla çinceye resmen aşıktı. elinde defterle gezerdi, bütün o şekiller olsun vs. onları yazardı, tekrarlardı. yanlış bilmiyorsam o bile sinolojiden dokuz yılda mezun olmuştu zamanında. düşün.

şöyle söyliyim bana "birader sana dünyanın en iyi hocalarıyla çalışma fırsatı veriyoruz. tek sorumluluğun çince öğrenmek. beş yıl boyunca sana rahat rahat yetecek parayı maaş olarak bağlayacağız. sen sadece sana verilen müfredat kapsamında çince öğreneceksin. senden beklentimiz beş sonunda çincenin en azından b2 seviyesine gelmesi. bunu yaparsan torunlarına bile yetecek kadar para, gayrimenkul vs. alacaksın. senden iş yapmanı bile istemicez" teklifiyle gelseler bi saniye düşünmeden reddederim djfdjfd. biliyorum çünkü. yapamam. acayip bi dil.

ama öğrenmeye niyetin varsa hevesini kırmış olmayayım çünkü bunu yapan insanlar KESİNLİKLE var. bir tanesini bizzat tanıyorum. yıllar önce televizyona bile çıkmıştı, çin bi şey bakanı ya da direkt winnie the pooh reyiz gelmişti galiba, onların tercümanlığını yapmıştı. bizzat demeyeyim gerçi ama annem tanıyor o kızı mesela. normal türk vatandaşı, sinoloji okumuş üniversitede.

isteyen yapar ama ben yapamam.
  • mark greg sputnik  (02.11.23 18:11:56) 
bence çince öğrenene kadar 2 tane çok rahat temiz başka dil öğrenilebilir.

Birde hayatının tamamını TR de geçireceksen pratik yapacak adamı ancak Rehber falan olursan heralde yapabilirsin. Genede akıcılığı kazanmak için bi süre çinde/tayvanda falan kalman gerekir. bunlarında hesaplanması lazım. yoksa Tr'de bu dil kasılmaz.
  • Zetnikov  (02.11.23 20:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.